Wkeno

Hvordan bli kvitt dårlig ånde

Det er mange grunner til å dekke opp dårlig ånde ( halitosis ), men hvis du er lei av og ønsker å bli kvitt dårlig ånde en gang for alle, ta disse instruksjonene til hjerte-eller skal vi si munnen?

Trinn

Hvordan bli kvitt dårlig ånde. Rens munnen grundig og regelmessig, også pusse mellom tungen og tennene, ikke bare for å se bra ut, men for oral helse og renere pust.
Hvordan bli kvitt dårlig ånde. Rens munnen grundig og regelmessig, også pusse mellom tungen og tennene, ikke bare for å se bra ut, men for oral helse og renere pust.
 1. 1
  Rens munnen grundig og regelmessig, også pusse mellom tungen og tennene, ikke bare for å se bra ut, men for oral helse og renere pust.
  To viktige kilder til munn lukt er bakterier og råtnende matrester. Det er hundrevis av kriker og kroker i den fruktbare landskapet i munnen hvor disse uakseptable biter av "rot" kan få fast. Børsting er ikke nok.
  • Rengjøre tungen. Tungen, dessverre, er som en raggete teppe der alle typer stinkende ting kan skjule. Suge tungen, litt - og alltid swish dine drikker rundt munnen og mellom tennene for å fjerne noe av dette materialet. Når du pusser tennene (som bør være minst to ganger om dagen):
   Bruk tannbørsten, i utkanten av en skje, eller en tunge renere å "skrape" tungen.
  • Gjør det så mye av en tankeløs vane som å pusse tennene. I begynnelsen kan tannkjøttet blør når du løsne biter av mat som har "fast" til dine tenner og tannkjøtt for hvem vet hvor lenge. Men ta et sekund å lukte floss etter at du passerer den gjennom tennene, hvis du tør. Du vil se (eller lukt) hvor dårlig ånde kommer fra.
 2. 2
  Holde munnen fuktig. En tørr munn er en stinkende munnen. Det er derfor pusten er verre i morgen, munnen produserer mindre spytt mens du sover. Spytt er fiende av dårlig ånde fordi ikke bare det fysisk vaske bakterier og matrester bort, men det har også antiseptisk og enzymer som dreper bakterier.
  • Tyggegummi stimulerer spytt produksjon (i tillegg til å dekke opp lukt med en slags duft). Mints ikke oppmuntre spyttproduksjon.
  • Drikke vann. Swish vannet mellom tennene fra side til side. Vann vil ikke nødvendigvis øke spyttproduksjon, men det vil vaske ut munnen - og det er bra for deg. Se hvordan å drikke mer vann hver dag.
  • Munntørrhet kan være forårsaket av visse medisiner og medisinske tilstander. Spør legen om å bytte medisiner, eller ta den underliggende tilstanden.
 3. 3
  Velg ditt tannkjøtt nøye. Som nevnt i forrige trinn, vil noen tyggegummi hjelpe med dårlig ånde fordi de tygger handling resulterer i mer spytt som produseres. Noen tannkjøttet, derimot, har bedre bad-pust-kampene evner enn andre:
  • Cinnamon smakstilsetning ser ut til å være spesielt effektiv i å redusere bakterietall i munnen.
  • Se etter tyggegummi søtet med xylitol. For det første er sukker ikke er bra for munnen. Xylitol er en sukkererstatning som faktisk virker til å hindre bakterier fra å replikere i munnen.
 4. 4
  Spis en banan. Du har sannsynligvis allerede vet å unngå beryktede stinker matvarer som løk, hvitløk, ost og kaffe (eller i det minste børste kraftig etter å ha spist dem). Men visste du at hvis du er på en lav-karbo diett, kan du ha "keton breath"? I utgangspunktet, som kroppen bryter ned fett i stedet for karbohydrater for energi, skaper det ketoner, hvorav noen er utgitt i munnen. Dessverre, ketoner lukter dårlig, og så vil pusten. Hvis du er på en streng carb-begrensende diett, eller en hvilken som helst diett som tvinger deg til å forbrenne fett i stedet for karbohydrater, bør du vurdere å kaste sunne carb-rik snacks inn i blandingen, som epler og bananer.
 5. 5
  Snakk med en lege. Hvis du har fulgt stegene ovenfor flittig og dårlig ånde vedvarer, kan det hende du har et medisinsk problem som må behandles. Her er noen av de mulige gjerningsmennene:
  • Mandel steiner. Dette er klumper av forkalket mat, slim og bakterier som vises som hvite flekker på mandlene. Hvis sett, kan de bli forvekslet med en strupe-infeksjon, selv om det noen ganger er de ikke er synlige for det blotte øye. Du kan også legge merke til en metallisk smak i munnen, og / eller smerter ved svelging.
  • Diabetisk ketoacidose. Hvis du har diabetes, kan det være årsaken til at kroppen til å forbrenne fett i stedet for glukose, skape keton pusten nevnt i forrige trinn. Dette er en alvorlig tilstand som må behandles så raskt som mulig.
  • Trimethylaminuria. Hvis kroppen ikke kan bryte ned en kjemisk kalt trimethylamine, vil det bli gitt ut i spytt, forårsaker dårlig ånde. Det vil også bli gitt ut i svette, kanskje så vedvarende kroppslukt være en medfølgende symptom.

Tips

 • Tanntråd ofte når du pusser tennene, og bruke munnvann hvis det hjelper (alltid lese etiketten først).
 • Epler vil hjelpe, og det vil få mat som sitter fast i tennene.
 • Bytte ut tannbørsten så snart det begynner å slite ut.
 • Bruk sitronsaft for å skylle munnen før skylling med vann eller vask munnen.
 • Start på ett område om gangen og telle til fem... fortsette å gjøre dette mens flytte til den andre retningen. Dette bør være et jevnt tempo og tannbørsten bør vinkles med bust en liten bit på tyggegummi.
 • Ha alltid med en pakke med tanntråd på farten.
 • Ved hjelp av den samme smaken av lipgloss og tannkjøtt bidrar til å gjøre lukten rundt munnen sterkere og varer lenger.
 • Cider eddik hjelper med dårlig ånde også. Ta en teskje full før tannpuss og skylling med munnen vask.
 • Når du pusser tenner, pusser mer forsiktig for å unngå å ødelegge bust.
 • Munnvann er bare en midlertidig løsning. Det masker lukt.
 • Listerine er en veldig sterk munnvann og fungerer perfekt.

Advarsler

 • Unngå tap av tenner: Få renset tennene, helst hver 6. måned (eller minst en gang i året, hvis det koster for mye). Dette vil hindre opphopning av kalkulus eller tartar (en form for herdet plakk) og andre mineraler fra ditt eget spytt samler og herding plakk på tennene. De innskudd chip bort på vedlegget mellom tannkjøtt og tenner, og gjennom årene, fordi flere og flere tenner å løsne så vel som forårsaker kvalmende abscesser.
 • Vokt dere for tyggegummi med xylitol hvis du har dyr-det kan være giftig for hunder.
 • Advarsel: aldri endelige skylle munnen med syre produkter som for eksempel eddik eller sitronsaft (også, skyll ut sukkerholdig drikke, når som helst): de kan, over tid, råtne tennene dårlig. Så ville det være en regel å skylle dem ut av munnen, hver gang!
 • "Dype lommer" form rundt bunnen av tennene som er "ikke" flossed regelmessig, og disse er fulle av råtnende matrester og bakterier som forårsaker dårlig ånde - og kan føre til abscessed tenner (smertefulle, infiserte tannkjøttet).
 • Noen ganger er dårlig ånde er forårsaket av en hvilken som helst av flere medisinske tilstander. Kontakt legen din hvis du er bekymret, eller hvis det vedvarer.