Wkeno

Hvordan trekke ut en tann

Trekke tenner, kalt tanntrekking av tannleger, er ikke noe som kan gjøres uten dental opplæring. I de fleste tilfeller er det lurt å la tannen alene før den faller ut selv, eller planlegge en avtale med en tannlege. I nesten alle tilfeller vil en tannlege med en skikkelig trente lag og spesielle tannlegeutstyr være bedre egnet til å fjerne et problem tann enn den enkelte hjemme.

Trinn

Hvordan trekke ut en tann. La naturen gå sin gang.
Hvordan trekke ut en tann. La naturen gå sin gang.

Metode en: fjerne tenner hos barn

 1. 1
  La naturen gå sin gang. De fleste leger og tannleger anbefaler at foreldre ikke prøve å gjøre noe for å fremskynde den naturlige prosessen. Tenner som er trukket ut for tidlig gi mindre av en guide til de tennene som vokser på sin plass. Ethvert barn vil fortelle deg at dette også er en unødvendig smertefullt alternativ.
 2. 2
  Overvåke tann som det blir løsere. Sørg for at tannen og det omkringliggende tannkjøttet området ser sunn og er fri for forfall og infeksjon. Dersom tannen blir forfalt, kan det være nødvendig å kirurgisk fjernet i et tannlegekontor.
 3. 3
  Hvis noe, anbefaler barnet å vrikke på tann, men bare med tungen. Ikke alle foreldre velger å gi barnet tillatelse til å vrikke på tann, men de som gjør det være lurt å instruere sine barn til å vrikke bare med tungen. Dette er av to grunner:
  • Wiggling med hendene kan introdusere bakterier og skitt inn i munnen, clearing veien for infeksjon. Barn er ikke akkurat de reneste skapninger i verden, noe som gjør dette en oppskrift for dårlig tannhelse i tillegg til dårlig hygiene.
  • Tungen er generelt mildere enn hånden. Barn løper høyere risiko for uhell trekke en tann ut før den er klar når de bruker fingrene til å trekke ut tannen. Wiggling tann med sin tunge reduserer risikoen fordi tungen ikke kan gripe inn på tann på samme måte som to fingre kan.
 4. 4
  Hvis den nye tannen vokser på et uventet sted, se en tannlege. Permanente tennene kommer inn bak baby tenner, noen ganger kalt "sharking" på grunn av de to sett med tenner, er en reversibel og vanlig tilstand. Så lenge tannlegen fjerner babyen tannen og gir det nok plass til å bevege seg inn i sin påtenkte posisjon i munnen, bør det ikke være et problem.
 5. 5
  Dersom barnet lar tannen kommer ut på egen hånd, kan du forvente å se veldig lite blod. Barn som har ventet riktig mengde tid for sine gamle tannen faller ut (noen ganger så mye som 2 til 3 måneder), bør det være svært lite blod.
  • Hvis noen vrir eller trekking av tennene forårsaker store mengder blod, instruere barnet å stoppe vrir; tannen er mest sannsynlig ennå ikke klar til å bli trukket ut, og bør ikke bli ytterligere forverret.
 6. 6
  Dersom tannen er fremdeles løst, men ikke ekstrahert etter 2 til 3 måneder, ser en tannlege. En tannlege vil være i stand til å administrere en aktuell smertestillende og trekke tannen med de riktige instrumentene.
 7. 7
  Når tannen kommer ut av seg selv, holde et stykke gasbind på utvinning området. Fortell barnet til å bite ned lett på gasbind. En ny blodpropp bør starte forming i utvinning området.
  • Hvis uttaket har mistet sin koagulere, kan en infeksjon. Denne tilstanden kalles tørr socket (alveolær osteitis), og er ofte ledsaget av en illeluktende lukt. Ta kontakt med din tannlege hvis du tror at blodpropp er ikke riktig angitt.

Metode to: fjerning av tenner hos voksne

 1. 1
  Prøv å finne ut hvorfor tannen må trekke. Voksne tennene er ment å vare livet ut hvis du tar vare på dem. Men hvis du trenger å fjerne en tann, kan det være for en rekke årsaker:
  • Overfylt munnen. De eksisterende tennene har ikke igjen nok plass til tannen som prøver å flytte inn i sin rette plass. En tannlege kan bli tvunget til å fjerne tannen hvis dette er tilfelle.
  • Tannråte eller infeksjon. Ved infeksjon av tannen strekker seg hele veien ned til massen, kan en tannlege nødt til å gi antibiotika eller med prøve en rotfylling. Hvis en rotfylling ikke løser problemet, kan en tannlege må trekke tannen.
  • Svekket immunforsvar. Hvis du er under en organtransplantasjon eller kjemoterapi, kanskje til og med trusselen om smitte motivere en lege for å trekke en tann.
  • Periodontal sykdom. Denne sykdommen er forårsaket en infeksjon i vev og bein som omgir og støtter tennene. Hvis periodontal sykdom har infiltrert tannen, kan en tannlege må ta den ut.
 2. 2
  Planlegge en avtale med legen din. Ikke prøv å trekke tannen på egen hånd. Det er langt tryggere å la en profesjonell tannlege trekke tannen enn å prøve å være macho og gjøre det på egen hånd. I tillegg til å være sikrere, vil det også være mye mindre smertefull.
 3. 3
  La tannlegen for å gi deg lokalbedøvelse til nummen området av tannen.
 4. 4
  La tannlegen for å trekke tannen. Tannlegen kan være nødvendig å fjerne en del av gummi for å få på tannen. I alvorlige tilfeller kan tannlegen også må fjerne tannen selv i stykker.
 5. 5
  Tillate en blod blodpropp å danne over utvinning området. En blod blodpropp er et tegn på at tannen og omliggende tannkjøtt områdene er healing. Hold et stykke gasbind over utvinning området og bite ned lett på gasbind. En ny blodpropp bør starte forming i utvinning området.
  • Hvis uttaket har mistet sin koagulere, kan en infeksjon. Denne tilstanden kalles tørr socket (alveolær osteitis), og er ofte ledsaget av en illeluktende lukt. Ta kontakt med din tannlege hvis du tror at blodpropp er ikke riktig angitt.
  • Hvis du ønsker å redusere hevelse, plassere en ispose på utsiden av kjeven i nærheten av der tannen ble fjernet. Dette skal redusere hevelse og nummen smerte.
 6. 6
  I dagene etter utvinning, ta vare å la koagulere helbrede. For å gjøre dette, prøv å:
  • Unngå spytter eller skylling med makt. Prøv å unngå å drikke fra et strå med de første 24 timene.
  • Etter 24 timer, gurgle lett med en saltvann løsning laget av 1/2 ts salt og 8 gram av varmt vann.
  • Ikke røyk.
  • Spis myk mat og væsker for de første dagene. Unngå harde, solid mat som tar mye å tygge å bryte ned.
  • Tanntråd og pusser tennene som vanlig, tar seg ikke å bruke tanntråd og børste utvinning området.

Metode tre: medisinsk ukvalifiserte hjem rettsmidler

 1. 1
  Bruke litt av gasbind og lett vrikker tann frem og tilbake. Gi personen en bit av gasbind og fortelle dem om å holde gasbind over tannen.
  • Forsiktig vrikker tann frem og tilbake, fra side til side. Nøkkelordet her er "mild".
  • Hvis mange blod kommer ut, bør du vurdere å stoppe prosedyren. Masse blod er vanligvis et tegn på at tannen er ennå ikke klar til å komme ut.
  • Bestemt, men sakte løfte tannen opp til ligamentene som forbinder tannen til tannkjøtt er kuttet. Hvis for mye smerte eller blod eksisterer, vurdere å stoppe prosedyren.
 2. 2
  Har den personen bite ned på et eple. Biting ned på et eple kan være en god måte å trekke en tann, spesielt for barn. Biting ned på et eple er mer effektivt for tenner i fronten enn det er for tennene i ryggen.

Tips

 • Dette fungerer bare riktig når tannen ikke lenger forankret hvilket som helst ben, og er bare å bli holdt på plass av tannkjøttet. Tennene i denne tilstanden bevege seg fritt i stort sett alle retninger og kan være smertefullt.
 • Flytt tann rundt veldig sakte.

Advarsler

 • Hvis du har mistanke om en infeksjon, se en tannlege umiddelbart. Langvarig og ubehandlet infeksjoner kan utvikle seg til større helsefare.
 • Hvis du er en voksen eller en ungdom og har løse tenner, se en tannlege umiddelbart. De kan løse de fleste problemer, samt gi råd om risikoene ved å trekke den selv.
 • Trekke en tann er svært annerledes enn omsorg for en ødelagt eller slått ut tann, både hos voksne tenner og primære tenner. Hvis ditt barns tenner har blitt skadet av fysiske traumer (dvs.: falle) og ser ut til å være brutt, ikke følger disse retningslinjene.