Wkeno

Hvordan å ha en gynekologisk undersøkelse


Ha regelmessige gynekologiske eksamener er veldig viktig for hver kvinne. Hvis det er noe å være bekymret for, å fange det tidlig kan utgjøre hele forskjellen.

Trinn

Hvordan å ha en gynekologisk undersøkelse. Ikke innføre noe til vagina på forhånd, inkludert foreskrevne medisinske behandlinger som for eksempel kremer.
Hvordan å ha en gynekologisk undersøkelse. Ikke innføre noe til vagina på forhånd, inkludert foreskrevne medisinske behandlinger som for eksempel kremer.

Før eksamen

 1. 1
  Dusjer natten før planlagt eksamen. Ikke vask vaginal området.
 2. 2
  Ikke innføre noe til vagina på forhånd, inkludert foreskrevne medisinske behandlinger som for eksempel kremer. Dette omfatter også innsetting av tamponger.
 3. 3
  Ikke bruk en kvinnelig vaginal spray før en eksamen.
 4. 4
  Ikke ha samleie 24 timer før gynekologisk eksamen.

Eksamen

 1. 1
  Tømme tarmen for å unngå luft i magen.
 2. 2
  Tømme blæren før eksamen.
 3. 3
  Vekt, blodtrykk og muligens vil bli kontrollert.
 4. 4
  Medisinsk historie: Forvent en detaljert sykehistorie, dersom dette er ditt første besøk til legekontoret.
 5. 5
  Fjern klær og plassere dem pent på en stol eller et bord når den medisinske leverandøren forlater eksamenslokalet. Både øvre og nedre eksamen kjoler vil bli brukt under gynekologisk eksamen. Endre klær og sette på begge kjoler. Den øvre kappe vil ha en åpen front. Ta på kjolen slik at åpningen er i front så det er lett for leverandøren til å undersøke brystene. Den nederste kjolen er vanligvis drapert over bena før det er tid for eksamen.
 6. 6
  Bryst eksamen: Leverandøren vil undersøke brystene.
 7. 7
  Abdominal eksamen: Leverandøren vil palpate (undersøke) mageområdet. Fortell leverandøren, hvis du føler smerte eller ømhet i denne delen av eksamen.
 8. 8
  Sitte i eller på eksamen bordet eller stolen. Det vil være stigbøyler for deg å sitte hælene i som vil åpne beina. Dette er å gjøre det enkelt for leverandøren til å undersøke deg, og kan være en merkelig posisjon til å venne seg til. Prøv å slappe av så mye som du kan.
 9. 9
  Spekulum innsetting: Leverandøren vil sette inn et spekulum inn i skjeden for å bistå i vaginal eksamen. Prøver vil bli tatt og plassert på et lysbilde. En bindemiddel er normalt sprayet på lysbildet for å bevare prøven. Raset er sendt til en patolog for vurdering.
 10. 10
  Endetarms eksamen: Den medisinske leverandøren kan utføre en endetarms eksamen for å se etter interne problemer.

Følge opp prosedyrer

 1. 1
  Følgende prosedyrer kan følge en rutine gynekologisk eksamen. Disse er ikke en del av rutinemessig undersøkelse, men brukes for å utelukke eventuelle potensielt unormale forhold. De fleste av disse prosedyrene er gjort av en gynekolog mens rutine gynekologisk eksamen kan gjøres av en sykepleier utøver, sertifisert sykepleier jordmor, lege assistent eller familie praksis lege.
  • Kolposkopi - Visning av vagina med et instrument som kalles en colposcope.
  • Cone biopsi - Minor operasjon tar en kjegleformet bit av livmorhalsen.
  • D og C - Utvidelse og curretage.
  • Ultralydundersøkelse av bekken / vaginalområdet hjelp av en spesiell sonde som settes inn i skjeden. En tekniker vanligvis gjør denne prosedyren i røntgenavdelingen. Resultatene sendes til den medisinske leverandøren.

Tips

 • Sørg for å la legen få vite om dette er din første eksamen. De vil ta det sakte og forklare hva som skjer.
 • Hold sokkene på, hvis føttene er kalde.
 • Før utnevnelsen, skrive ned eventuelle spørsmål du måtte ha for legen din... og ikke glem å ta med på listen.
 • Vær ærlig når du svarer på alle spørsmål enten det er om narkotika-bruk, tidligere aborter eller risikofylt seksuell atferd.
 • Du kan ha blitt rådet til å planlegge eksamen hvis du starter perioden - men bør noen eksamener gå videre selv mens blødning, for eksempel en undersøkelse etter en operasjon for å fjerne muterte celler.
 • Planlegg å ha gynekologisk eksamen når du ikke har fått mensen. Noen ganger blir vanskelig når du går gjennom overgangsalder eller om dette er din første gang, og mensen er ennå ikke kommer regelmessig, men gjør ditt beste for å planlegge eksamen når du ikke blør.
 • Noen kvinner opplever at de er mer komfortable med en kvinnelig gynekolog.
 • Bruk bukser eller skjørt og topp til medisinsk avtale. De er enkle å fjerne. En kjole gjør ting litt vanskeligere.
 • Vær ærlig med legen din selv om flau. All informasjon som du kan gi om hva som kan være vondt eller plager deg hjelper ham / henne diagnostisere. Dine innspill er svært viktig.
 • Dette er ikke en eksamen som i skolen. Du vil ikke bli gradert på resultatene. Ikke bli bekymret.
 • Naturligvis, (hvis dette er din første eksamen,) du kan føle litt anspent. Fordi skjeden er omgitt av muskler som kan kontrakten eller slappe av, kan eksamen være mer komfortabel hvis du prøver å holde deg rolig og slappe av musklene i det området. Hvis du føler at du spenner opp musklene i skjeden din, prøv å puste dypt eller gjør noen pusteøvelser for å hjelpe deg å holde avslappet. Noen ganger nynner din favoritt sang eller småsnakke kan distrahere deg og tillater deg å føle deg mer avslappet.
 • Forvent en gynekologisk undersøkelse hvert tredje år, med mindre det er en unormal medisinsk tilstand. Hvis du bruker en p-pille (dvs. "p-piller") eller et hormon-dispenser spiral, bør du ha en eksamen hvert halvår, eller en gang i året i det minste. Hormonelle prevensjonsmidler kan fremskynde utviklingen av livmorhalskreft, som er veldig behandles i tidlige stadier, er så tett oppfølging viktig.
 • Les "The Vaginamonologene" av Eve Ensler - det kan hjelpe deg til å føle deg mer komfortabel om vagina, samt diskutere det og ha det inspiseres. Pass på at du leser "My Vagina er sint", som er en kort og humoristisk beretning om en kvinnes følelser om vaginal eksamener.
 • Hvis dette er ditt første, prøv å lese informasjonen fra denne nettsiden: http://kidshealth.org/teen/sexual_health/girls/obgyn.html #
 • Vær forberedt på å svare når du hadde din siste menstruasjon.
 • En bryst eksamen er noen ganger også utføres så ikke ha på klissete (eller noen) deodorant. Du kan ta den med deg til å søke etter eksamen.
 • Planlegging av eksamen tidlig i dag bidrar til å holde deg frisk.
 • Modne kvinner kan ha gjort tester for kolesterol og andre laboratorietester som trengs, hvis deres primære lege gjør gynekologisk eksamen.
 • Noen kan være i rommet med deg gjennom hele eksamen bare hvis du vil at de skal være der selv. Hvis du ikke legen din og hvem du tar med deg vil forstå.

Advarsler

 • Ikke gå et annet sted i hodet ditt hvis du er flau under eksamen. Være til stede. Dette er din tid med legen din, så vær "der".
 • Sørg for å være helt ærlig, ellers kan det oppstå problemer.
 • Hvis dette er din første gang, og for noen grunn ikke kan involvere foreldrene dine, bør du dra nytte av helseklinikker som Planned Parenthood eller din lokale ungdoms klinikk. Disse klinikkene har fullt opplært personale som ofte kan ta vare på deg til en lavere kostnad og respekterer ditt behov for konfidensialitet. Hver stat har ulike retningslinjer om hvilke medisinske problemer tenåringer kan få konfidensiell behandling for. Legen skal kunne forklare disse spørsmålene til deg.