Wkeno

Hvordan å holde sunn

Å være sunn handler ikke bare om fitness, det handler om fysiske, mentale og følelsesmessige velvære. Å holde seg frisk, følger disse retningslinjene.

Trinn

Hvordan å holde sunn. Opprettholde sunne matvaner.
Hvordan å holde sunn. Opprettholde sunne matvaner.
 1. 1
  Opprettholde sunne matvaner. Unngå kjepphest dietter som pesten, for å få all den næring kroppen trenger, spiser karbohydrater, proteiner og fett (ja, til og fett!) På hvert måltid. Ved å gjøre dette, vil du ha et sunt hjerte, sunn hjerne, og en fullt fungerende immunsystem. Spise svært varierte matvarer vil også bidra til å sikre at du får alle de vitaminer, mineraler, oljer og enzymer kroppen hungrer.
  • For å gå ned i vekt, må du forbrenne mer kalorier enn du forbruker. Det er alt som skal til. Med unntak av søtsaker, vil eliminere ett område av næringspyramiden fra kostholdet ditt ikke erstatte behovet for å bare konsumere færre kalorier.
  • Unngå å hoppe over måltider, som er hardt på kroppen. Noen mennesker selv anbefale å spise opptil seks mini måltider om dagen i stedet for tre store funn, som kan opprettholde energi og jevn blodsukkernivå, men mange ender opp med å snu sine "mini måltider" i junk food økter og ender opp forbruker ikke bare mer kalorier, men tommere de. Vær ærlig med deg selv før du gjør dette valget.
  • Hvis du ønsker å arbeide med porsjon kontroll, spise lite energi-tetthet mat (dvs. mer substans, færre kalorier). Frukt og grønnsaker, for eksempel, er fullpakket med ikke bare vitaminer og mineraler, men også vann og fiber, noe som gjør dem ta lengre tid å fordøye og holder deg mett lenger.
  • Drikk mer vann. Dette hjelper flush metabolske avfall for å holde stoffskiftet i toppform. Vann kan også hjelpe deg til å føle fyldigere, så drikker minst en halv gallon (2 liter) med vann hver dag (eller mer hvis du er aktiv eller bor i et varmt klima).
 2. 2
  Sove godt hver natt. Voksne bør få 7-9 timer daglig, mens barn i skolealder bør få 10 til 11 år. En av de absolutt viktigste måter å forbedre kvaliteten på søvnen din er å gjøre det i fullstendig mørke, så selv små mengder lys forstyrre de kjemikaliene som forteller kroppen din til å hvile. Hvis du ikke kan fjerne lyset i rommet ditt, ha et øye maske. En annen av de beste måtene å forbedre din søvn er å utøve.
  • Sove er også en god måte å hindre overspising. En studie av The European Journal of Clinical Nutrition viste at menn som bare sov i 4 timer forbrukes i gjennomsnitt, 500 flere kalorier enn de gjorde etter å ha sovet for åtte.
 3. 3
  Hold deg til en øvelse diett. Hvis du ikke ønsker å betale for et treningsstudio medlemskap, prøv styrke-trening hjemme. Den muskelen du utvikler vil bidra til å øke stoffskiftet: likene av muskuløse mennesker forbrenner mer kalorier selv mens de er i ro. Å holde hjertet i form, gjør cardio. En særlig effektiv måte å forbedre kardiovaskulær helse er å gjøre intervalltrening, noe som betyr vekslende mellom lav-og høy intensitet aktivitet. Dette har vist seg å være en rask og meget effektiv måte å forbedre hjertesykdommer og utholdenhet. (Alle over 60 år, eller som har hjertesykdom, høyt blodtrykk, eller leddgikt bør konsultere lege før du prøver intervalltrening.)
 4. 4
  Forfølge dine lidenskaper. Nei, ikke alle kan lage en levende spille utsolgte konserter, reise rundt i verden å prøve nye matvarer, eller churning ut bestselgende fantasy-romaner, men det betyr ikke at du bør gi opp drømmene dine. Sett litt tid til side for å øve et instrument, gjør kunst, ta bilder, bygge modeller, sveis, bake gourmet kaker, eller noe annet beriker fritiden din. Hvis du ønsker å lære noe nytt, ta en kveld eller helg klasse. Hvis du ikke kan tenke på noe interessant på toppen av hodet ditt, ta deg tid til å finne en hobby.
  • Hvis du er overbevist om at det ikke er nok tid på dagen for å forfølge noen aktiviteter utenfor, prøver å kutte ned på en gang-sløse aktivitet som kanal-surfing eller treffer refresh på Facebook.
 5. 5
  Begrense dine laster., slå narkotikaavhengighet, og, om nødvendig,. Unngå andre risikable atferd som fartsovertredelse, slåssing, usikker sex, og overdreven spenningssøkende.
 6. 6
  Forbedre din psykiske helse. Prioriter å utvikle meningsfulle relasjoner over bare å være sosial. Praksis selv-avsløring, som betyr å dele ting som er unik for deg (dine tanker, frykt, favorittfilmer og musikk, dyr du irriterer deg, osv.) med dem du stoler på. Dette har vist seg å være av stor betydning ikke bare for å smi dypere mellommenneskelige forbindelser, men også føler validert følelsesmessig.
  • Lær hvordan å ha et sunt forhold. Hvis du tror du er i en manipulerende eller kontrollerende forhold, få ut av det. Det er bedre å stå sterkt på egen hånd enn å bli holdt tilbake av en såkalt følgesvenn.
  • Lær hvordan du kan forstå følelsene dine, slik at du virkelig kan.
  • Lær hvordan du kan takle følelsesmessig smerte og, om nødvendig, avtale med følelsesmessige overgrep.
  • Berike sexlivet. I tillegg til de psykologiske fordeler av et sunt liv, slik som kjønn redusert depresjon, har dette vist seg å ha en rekke helsemessige fordeler, inkludert øket immunitet, redusert smerte, og bedre kondisjon. Enda bedre, er det noe du kan gjøre med eller uten en partner. Hvis du har en partner eller partnere, sørg for å praktisere sikker sex.
 7. 7
  Hold sinnet smidig. Les mer, løse gåter, spille spill om strategi, lære å spille et instrument, og aldri slutte å lære, selv om du føler at du er "din fortid prime". I tillegg til det faktum at bor mentalt aktive er følelsesmessig givende, har studier vist at det er en korrelasjon mellom mentalt krevende aktiviteter og en redusert risiko for Alzheimers.
 8. 8
  Være hygienisk. Vask hendene grundig etter kontakt med en syk person, bruke badet, eller noe annet som kan gjøre deg syk. (Hvis du ikke er sikker på hva "grundig" innebærer, synge Happy Birthday til deg i hodet mens du beveger den.) I tillegg til tanntråd regelmessig, pusse tenner og tunge minst to ganger daglig for å begrense plakk og skadelige bakterier.
 9. 9
  Gjør små endringer i livsstil. Ikke dekk selv ut ved å gjøre store gester mot helse uten å ta de små ting. I stedet for å kjøre deg fillete på treningsstudio tre dager i uken, park lenger vekk fra butikken, lufte hunden oftere, ta trappen i stedet for heisen, eller luke hagen din, i stedet for å angripe dine grønnsaker og dip distractedly foran datamaskinen eller TV, setter av tid til å sakte nyte hvert måltid og hindre tankeløse overspising. Få dine nye vaner for å holde fast ved å takle dem på grasrotnivå.
 10. 10
  Husk å gjøre alt med måte - Inkludert moderasjon. Slå hvert aspekt av livet ditt til noe du trenger å sjekke ut en liste kan ikke bare føle deg fanget, men også gjøre deg mer sannsynlig falle (eller kanskje kaste deg) av vogna. Å tillate deg selv en og annen nytelse å blåse ut damp vil gjøre deg mye mer fornøyd med din nye livsstil valg.
 11. 11
  Vet at venner spiller en viktig rolle. Mange studier viser at mennesker med et bredt spekter av sosiale kontakter blir syke mindre enn de som ikke gjør det. Venner gjør deg til å le, og ler er også en viktig del av helse.

Tips

 • vi trenger mer grønnsaker og frukt samt execrising og ha nok tid til å sove!
 • Spise fermentert mat som yoghurt, da de inneholder mange fantastiske sunne gunstige bakterier som styrker immunforsvaret. Unngå yoghurt med tilsatt sukker, hvis du liker frukt i yoghurt din, kutte litt opp og legge det selv!
 • Noen matvarer, som selleri og tannkjøtt, hjelpe deg å forbrenne kalorier ved å tygge.
 • Pakke lunsj i stedet for å kjøpe ut.
 • Gjør et forsøk på å gå til jobb eller skole dersom det ikke er for langt unna. Du kan gjøre dette hver dag eller bare to ganger i uken.
 • Jogge opp og ned trappene i huset ditt hvis det ikke er noen park i nærheten av der du bor.
 • Overflødig fett er ikke alltid en indikator på dårlig helse. Mange større mennesker har vært i OL, og noen ganger er det hele kommer ned til gener. Du kan spise sunt, trene og likevel være stor. Ikke miste søvn over det.
 • Fokusere på hvordan du føler deg, ikke hvordan du ser ut.
 • Fokusere på hvordan du føler deg, utseende er ikke alt for å bli frisk!
 • Spis mye frukt, grønnsaker og meieriprodukter.
 • Les bøker om helse, se filmer, gjøre noe som holder deg motivert!
 • Trenger litt excersing rutiner og sørge for at du spiser en sunn snack!