Wkeno

Hvordan å huske å ta medisiner

Har du nettopp startet en ny medisinsk diett som krever at du tar pillene hver dag? Kanskje du ønsker å komme inn i vanen med å ta multivitaminer daglig. Huske å ta medisiner hver dag kan være et ork, men det er også svært viktig for helsen din. Hvis du er glemsk eller rett og slett har for mange medisiner for å spore, så kanskje denne guiden kan hjelpe deg å huske å få jobben gjort.

Trinn

Hvordan å huske å ta medisiner. Sett visuelle påminnelser.
Hvordan å huske å ta medisiner. Sett visuelle påminnelser.
 1. 1
  Begynn å bruke en kalender. Du kan kjøpe et papir kalender og henge det på rommet ditt og lære deg å se på det hver dag, noe som gjør og forlate notater tilsvarende. Du kan også søke gjennom frie elektroniske kalendere på Internett eller bruk kalenderen programvare som kan ha kommet med datamaskinen. Noen av disse kan du legge til notater og automatisk sende deg påminnelser via e-post eller SMS (dvs. tekstmeldinger).
 2. 2
  Sett visuelle påminnelser.
  • Sett medisinering nær noe du trenger å forholde seg til på en daglig basis uansett. For eksempel, hvis du tar medisiner i morgen, sørge for at før du går til sengs om kvelden, setter du det ved siden av kaffe potten, hvis du gjør kaffe om morgenen. Eller, kan du feste din medisinering flaske eller pille boksen til tannbørsten med borrelås.
  • Gjør det til en del av rutinen. Hvis du tar det hver morgen, gjør det til en vane å ta det så snart du går ut av dusjen, eller så snart du får ut av sengen.
  • Du kan kjøpe klistrelapper til å forlate på kjøkkenet, i bilen eller hvor som helst du besøker ofte. For medisiner som er lagret i kjøleskapet, bør du lime en post-it lapp på kjøleskapet døren (eller på din kaffekanne) som sier Ta piller.
  • Husk medisiner som må tas med et måltid, ved å holde den rett på bordet, foran det stedet som du spiser.
  • Hvis du er på datamaskinen ofte, kan du opprette en tekstfil på skrivebordet som inneholder en liste over ting du må gjøre. Du kan søke på Internett for "elektroniske" gule lapper som du kan plassere direkte på skrivebordet ditt, heller enn å kjøpe papir seg. Disse programmene vil ofte tillate deg å sette timere og påminnelser direkte til merknadene til flash eller avgi lyder tilsvarende.
  • Hvis du har en komplisert diett, skrive en liste med medisiner, tid og dato og tape listen til speilet på badet. Du kan også skrive ut dette på et rutenett og krysse av hver medisinering etter at du tar den.
 3. 3
  Sett en auditiv påminnelse. Dette er en vanlig og ganske effektiv måte å minne deg selv å ta medisinen. De fleste mobiltelefoner har en alarmfunksjon som lar deg sette en "daglig" alarm tid hvor det ringer. Velg en tone som vil minne deg på at du må ta medisinen din. Hvis du ikke eier en mobiltelefon, kan du sette vekkerklokken til å gå av på et bestemt tidspunkt hver dag for samme effekt. Et annet alternativ er å kjøpe en digital klokke og stille inn alarmen til å gå på så mange ganger per dag som du trenger for å ta medisiner. En liten digital kjøkken tidtaker med et numerisk tastatur kan være nyttig. Sørg for å få en som kan settes i timevis, ikke bare noen minutter og sekunder. Så snart alarmen går av, umiddelbart ta medisiner for å forsterke vane. Å si "Oh, jeg gjør det i løpet av få minutter" kan føre til gjentatte glemsel og tap hensikten med å ha en alarm.
 4. 4
  Sortere medisinering. Legg alle dine medisiner, inkludert din daglige dose av vitaminer på kjøkkenbenken. Som du tar en pille, lukk flasken, og plassere den til venstre for disken, noe som gjør to hauger. Gjør det samme for hver pille du tar. Husk at de du må ta er foran deg. De du allerede har tatt er til venstre for deg. Etter at du er ferdig med å ta alle pillene dine for dagen, plassere alle dem på venstre side tilbake i kjøkkenskapet. Nå vil du vite at alle pillene dine er tatt. Kildesortering pillene inn i en plast container beregnet for dette formålet (en pille boks eller medisin boks) er en annen måte å unngå å ta den samme medisinen to ganger ved et uhell. Hvis det kupé er tom, vet du at du tok meds. Pill sorters kommer i forskjellige størrelser og forskjellige farger. Mål å ha nok til å sortere to uker med meds gangen.
 5. 5
  Vedta en "splitt og hersk"-strategi. Med andre ord, ta halvparten av medisinen din, og oppbevar det på et annet sted enn din husstand, for eksempel på kontoret på jobben. Hvis du tilfeldigvis glemmer å ta medisinen om morgenen, kan du enkelt få tilgang til medisin på jobb.
  • Vær oppmerksom på din medisinens lagring forhold, spesielt hvis du planlegger å holde piller i bilens hanskerom på en varm sommerdag.
  • Hvis du tar medisiner klassifisert som en kontrollert stoff, kan det være best å hoppe over dette trinnet og lar alle pillene dine hjemme.
 6. 6
  Få en annen person til å minne deg. Har en venn eller kjære til å minne deg på å ta medisinen din, eller for å spørre deg om du husket å ta medisinen.
 7. 7
  Få et program / ​​tjeneste for å minne deg. Det finnes et par forskjellige medisiner påminnelse programmer som du kan bruke på din PDA for å hjelpe. I tillegg er det en tjeneste som vil sende deg SMS-meldinger til mobiltelefonen din når det er på tide å ta pillene dine.

Tips

 • Hvis du er på ferie, pakk den opprinnelige, apotek-merket medisiner flasker. Hvis det skjer at du trenger akutt medisinsk behandling, vil dette bidra til at helsepersonell raskt avgjøre hvilke medisiner du tar og hvordan og hvorfor du tar dem, bør du ikke være i stand til å huske dem eller ikke snakke for deg selv. Det er vanskelig, tidkrevende og noen ganger umulig for helsepersonell å identifisere umerkede piller. Av samme grunn må det ikke dumpe ulike medikamenter i den samme flasken.
 • Før du går på en lang ferie, spør legen din for å gi deg en resept på pillene dine, slik at hvis du går tom, mister dem, eller søler dem, kan du få resept fylt på apotek.
 • Hvis du velger å sette en alarm på mobiltelefonen din, sørg for at det er en tone som du lett kan assosiere med å ta medisinen din, slik at du ikke blir for vant til å høre en myk tone. Eller, hvis alt annet svikter, sett den til samme tone som din vanlige ringetone.
 • Vær forsiktig når de bestemmer seg for påminnelser. Hvis du får for komfortabel med dem (for eksempel en lapp på kjøleskapet ditt eller din pille boks) kan du være mer sannsynlig å overse det eller ignorere det.
 • Hvis du tar medisiner for en alvorlig tilstand som hjertesykdom, bære en Medical Alert tag liste navnet (e) av din sykdom og medisiner du bruker til å behandle den / stk. Også liste opp alle potensielt farlige interaksjoner og allergier.
 • Bære en beholder for dine medisiner, resepter, rapporter og andre medisinsk relaterte poster hvis du er ute og reiser. Det er nyttig å ha resepter med deg å krysse sjekke hva du skal ta, mengde dosering og tidsintervaller. Postene vil være nyttig i nødstilfeller.
 • Husk å ta medisinen med deg når du drar på ferie. Når du pakke tannbørsten, pakke de medisiner du tar også.
 • Ikke alle medisiner er tilgjengelig eller lovlig i alle land, så du bør sjekke på forhånd. Noen medisiner som kan ha en kontrollert stoff kanskje ikke tillatt i noen land så sørg for at du tar med din resept flaske og om mulig en kopi av legens resept.
 • Bruk kalenderen på telefonen for å stille regelmessige påminnelser daglig. Det er en mer subtil måte å bli minnet på. Hvis du bruker din telefon i bedriften / Outlook, må du markere avtalen som "privat" og holde påminnelse beskrivelse generisk å beskytte ditt privatliv
 • Hvis en eller flere av dine medisiner forårsaker bilde følsomhet, må du huske å sette på solkrem før du forlater huset, uansett hvordan det ser ut utenfor, du vil bli overrasket over hvor lite lys er nødvendig for å få en fullverdig solbrenthet!

Advarsler

 • Vær oppmerksom på at et mentalt notat til deg selv når du tar medisinen din. Glemme å ta medisinen er én ting, doble dosen fordi du glemte at du hadde allerede tatt medisinen for i dag er en annen. Du kan lage en boks ved siden av "Remember Pills"-note, merk den av når du har tatt det.
 • Hvis du glemmer å ta en dose, kan du lese instruksjonene som følger med medisinen nøye. Ikke anta at du bør ta dosen din uansett-selv om dette er tilfelle for de fleste, kan det være annerledes for andre. Hvis du har problemer med å lese, be apoteket for å forklare dosering retninger.
 • Noen medikamenter, slik som de som er klassifisert som kontrollerte substanser, ikke kan være hensiktsmessig å la i huset. Legg dem i et låst skap, boks eller skuff, og ikke flytte dem fra en bygning til den neste. Prøv å ikke la andre vite at du er på slike medisiner, og unngå å ta dem i offentligheten. Det er ikke uvanlig for folk å stjele visse medisiner, enten for å misbruke seg selv eller for å selge til andre med tilsvarende hensikter.
 • Før du forlater apoteket, må du kontrollere at pillene i posen er pillene som du bruker. Farmasøyter gjør feil også.
 • Det er en føderal forbrytelse å overføre en kontrollert stoff til noen andre enn den personen det var foreskrevet (deg). Hvis du gjør vinden opp offer for et tyveri, rapportere det umiddelbart for å unngå potensiell rettsforfølgelse.
 • Vær oppmerksom på at enkelte reseptbelagte medisiner har et høyt potensial for avhengighet eller misbruk. Hvis du finner deg selv å ta mer av en medisin enn foreskrevet, ringe legen din umiddelbart for å snakke om endringen.
 • Noen medisiner har "black box advarsler". Dette betyr at når det tas på feil måte, eller av de med visse forhold kan oppstå dødsfall. Plasser disse og andre slike medisiner på et sikkert sted og ringe legen din med en gang hvis du tror du kan uhell har tatt mer enn foreskrevet.
 • Sjekke nøyaktigheten av reseptbelagte og dosering, noen ganger apoteket gir ut en fremmeds resepter ved et uhell.
 • Når du forlater din medisinflasker rundt for å minne deg på å ta dem, være forsiktig hvis du har barn, så du ikke la pillene i en enkel sted for et barn å ta tak.