Wkeno

Hvordan få hjelp i å leve med bipolar lidelse (manisk depresjon)

Bipolar lidelse er anerkjent for å være en ofte dødelig fysisk sykdom som påvirker hjernen. Det fører til humørsvingninger, som kan variere i intensitet. Intense høyder kan resultere i overdreven risikotaking (dødelig noen ganger), hallusinasjoner og vrangforestillinger. Intense lavtrykk kan føre til død, hallusinasjoner og mental frustrasjon.

De som har sykdommen trenger behandling, støtte fra venner, familie og gode leger.

Husk, dette er ikke noe du kan forholde seg til ved hjelp av den nyeste vitamintilskudd, ved å få mer mosjon eller ved "snapping ut av det". Imidlertid kan trening og kosthold hjelpe en person i stabilt når det brukes i tillegg til vestlige kulturelt aksepterte metoder.

Trinn

Hvordan få hjelp i å leve med bipolar lidelse (manisk depresjon). Innse at du har sykdommen, fornektelse er stort blant folk som har psykiske lidelser.
Hvordan få hjelp i å leve med bipolar lidelse (manisk depresjon). Innse at du har sykdommen, fornektelse er stort blant folk som har psykiske lidelser.
 1. 1
  Innse at du har sykdommen, fornektelse er stort blant folk som har psykiske lidelser. Hvis mer enn én psykiater og / eller sosionom og / eller psykoterapeut har antydet at du har denne sykdommen, bør du vurdere nøye det faktum at det er en god sjanse for at du lider av en farlig, men stort sett behandles sykdom. Vet at ingen ønsker å eie opp til å være "annerledes", ingen ønsker å bli klassifisert som psykisk syk, men faktum er at hvis du har bipolar lidelse, har du det om du tror du har det, om ikke du vil ha det. Akseptere det.
 2. 2
  Ta ansvar for utvinning din. Mens du er avhengig av mange andre mennesker for deres hjelp, du er den som kommer til å bli bedre eller ikke, som kommer til å fortsette å lide hvis sykdommen ikke blir behandlet på riktig måte, slik at du er den som har til å lede dette. Du vil sannsynligvis trenge en psykoterapeut eller rådgiver OG en psykiater. (Leger og terapeuter er ikke "krymper". Du trenger støtte fra familie og venner, og du må oppsøke andre som har sykdommen din for forståelse og kameratskap (mer om dette senere). Mens alle de involverte kan og vil hjelpe deg, er det opp til deg å bli så godt du kan. Vær proaktiv.
 3. 3
  Lær alt du muligens kan om sykdommen din. Les hver bok du kan legge hendene på, ikke bare om diagnostikk og behandling planer, men også historier om andre som har levd med og lever med sykdommen din. Lære språket av sykdommen, sørg for å lese DSM4 (den nyeste diagnostikk manual for dokumenter, som du kan finne på nettet hvis du er villig til å grave litt, og du kommer til å grave mye) slik at du kan ha en idé om hvordan du kan diagnostisere deg selv. Prøv å finne deg selv i beskrivelsene oppført der, gjøre deg kjent med ordene, slik som å ikke bli skremt og ikke går blindt i utvinningen. Det er en enorm mengde informasjon tilgjengelig på nettet, mye av det veldig, veldig bra. «Nett er en stor ressurs. Bruk den.
 4. 4
  Lær om psykiatriske medisiner foreskrevet for bipolar lidelse. Les om medisiner som er vanlig foreskrevet for sykdommen - det er din kropp, og mens psykiater er den med puten i hans eller hennes hånd, er det du som kommer til å være å sette slike ting inn i kroppen din. Lær de mulige bivirkninger av alle medisiner legen foreskriver for deg. Har du en idé før du drar for å se legen din hva medisiner kan være foreskrevet og være i stand til å diskutere dette med legen intelligent. Stille spørsmål. Vet at ting! Det er ganske lett å få mye kunnskap før du skriver inn legekontoret og du kan ha noe å si i det han / hun foreskriver. Pass på at legen vet om alle medisiner og kosttilskudd du tar, resept eller not.Also fortelle legen om du spiser mye grapefrukt eller drikke mye grapefruktjuice som grapefrukt forårsake interaksjoner med mange medisiner. Også være ærlig om alkoholinntaket. Det kan i stor grad påvirke medisiner og deres ytelse. Pass på å holde en journal av og og alle bivirkninger som oppstår uansett hvor ubetydelig du tror det kan være, og dele dem med legen på ditt neste besøk, tidligere hvis det er alvorlig.
 5. 5
  Vite forskjellen mellom psyko-pharmacologists, psykiatere, psykoterapeuter, sosionomer, rådgivere. Det er en ny verden, og forvirrende for den uinnvidde. Her er en kort liste over noen av spillerne du vil støte på:
  • Psyko-pharmacologists er psykiatere som har ytterligere to års skolegang etter fullført medisinsk skole og deretter en psykiatrisk bosted. Disse ekstra år er viet til å lære hjernens kjemi og hvordan ulike medisiner samhandle. Hvis du er heldig, vil din medisinske plan tillate deg å se en. De gjør oppover på tre hundre dollar i timen, og er verdt det hvis du får en god en.
  • Psykiatere er leger som etter med skolen, serverer et bosted i en psykiatrisk setting. Det pleide å være at psykiatere var til Freud og / eller Jung og / eller Adler eller hva har du og år var bortkastet å snakke om din id eller hvite rotter eller hva, men svært få praksis som form for terapi lenger, du vil sannsynligvis se en psykiater for diagnose og medisinsk behandling.
  • Psykoterapeuter er personer som er opplært i å hjelpe andre mennesker å løse spørsmål knyttet til depresjon, men de er egentlig ikke mye hjelp til en person med bipolar lidelse mindre / inntil bipolar lidelse er under kontroll, først da kan en person med bipolar lidelse nytte av den type terapi.
  • Rådgivere er personer som er opplært i kortsiktig rådgivning, hjelpe folk med å finne ut hva deres problemer er og hjelpe dem å løse dem på kort tid, hvis problemene er den type problemer som kan løses på kort tid. Vanligvis de kan også koble den personen de ser til hva / hvem de trenger for å koble til med å søke hjelp med problemer som ikke kan løses på kort sikt.
  • Sosialarbeidere kan kjøre et ganske stort område av bakken, kan dekke ting som regel dekket av en psykoterapeut, kan fungere som en rådgiver, og kan fungere som en agent for å hjelpe folk i nød kontakt med de tjenester som vil hjelpe dem å løse sine problemer.
   Rådgivere og sosialarbeidere er minst lett defineres kategorien fordi de begge kan tenkes å dekke et ganske stort område, avhengig av hva jobben innebærer, hvem det er de jobber for, hvis de er i privat praksis, etc.
 6. 6
  Få en god psykiater. Hva om ditt første møte, eller din første, andre og tredje møte med psykiatrien er dårlige nyheter? Vel, velkommen til klubben. Det er som å prøve å finne en fjellklatring instruktør når du er fanget høyt på et fjell i en kraftig storm, kanskje en snøstorm, og du er nødt til å stole på denne personen når de forteller deg hvordan å knytte hva tau og hvor du skal binde den. Men du må finne det rette personen, og du kan. At personen er der ute. Kanskje du treffer gull på første gang ut, kanskje ikke før den fjerde. Bare fordi legen er varme og omsorg betyr ikke at de er verdt vekten av sin hvite frakk, bare fordi de er kalde og brå betyr ikke at de ikke er de beste doc i landet. Det er stor docs i gratis klinikker og så er det "Harvard-tapetserte" idioter som koster hundrevis av dollar i timen. Ideelt sett ville vi alle finne Dr. Kildare eller Ben Casey eller Marcus Welby MD eller hva, ville de alle har fine smil og gode klær pust som vintergrønne og våre problemer ville bli løst på mindre enn en time, minus reklamepausene. Ikke sannsynlig. Lære å få en god lege vil ta deg tid, men du har tid, har du resten av livet ditt (forutsatt at depresjon ikke er så kraftig at du tar livet ditt), og du ønsker å leve det som best du kan. Så lære å finne en god lege. Så gjør det.
 7. 7
  Være villig til å utforske alle mulige årsaker og behandlinger. Gjør et søk på dette emnet, og grundig utforske og undersøke alle forslag og informasjon som du grave. For eksempel vurdere muligheten for at bipolar tilstand er forårsaket eller forverret av mangel på Omega 3 oljer i kostholdet ditt. Mest kystnære land der fisk er et daglig innslag, slik som Japan, har en mye lavere forekomst av bipolar og andre psykiske sykdommer enn land der fisken ikke er spist på som vanlig grunnlag. Det finnes en rekke studier (som kan nås på internett) som har vist at EPA og DHA i fiskeolje kan i stor grad hjelpe til med kontroll av denne sykdom. Selvfølgelig skal man ikke prøve å medisinere seg selv, men det er noe som kan diskuteres med legen. Og hvis fiskeolje er lagt til de diett, sørg for at det er en høy kvalitet, forurensning-fri olje, for eksempel Natural Factors "RxOmega-3 faktorer" (sjekk ut iherb.com for gode priser).
 8. 8
  Betrakt for at den bipolare tilstand kan være delvis eller fullstendig forårsaket av mangel på visse vitaminer, mineraler, aminosyrer og oljer i systemet. Dette er ikke et område hvor man bør engang tenke på å eksperimentere med selv-behandling, men det er et område som bør undersøkes grundig. Denne typen behandling må bare gjøres av eksperter, etter en blod / urin / hår analysen er gjort. The Pfeiffer Treatment Center i nærheten av Chicago er trolig den fremste anlegget til å gjøre denne type behandling i USA Dette poliklinisk bare renseanlegg har behandlet nesten 20.000 klienter med atferdsproblemer fra 70 land de siste 18 årene med en høy suksessrate (og dette er ikke telle tusenvis av pasienter de behandlet for en rekke år før de offisielt tok navnet Pfeiffer Treatment Center i 1989). Pfeiffer prøver ikke å få deg av din normale medisiner - de prøver å rette opp eventuelle bio-kjemiske ubalanser du måtte ha, slik at medisinen virker bedre, derfor kan du godt finne at du til slutt trenger mindre medisin, er mer stabile, og har langt færre tilbakefall. Den innledende besøk og testing (som tar ca 4 timer) koster ca 675€ -900€. Den første oppfølging besøk er vanligvis i 4-6 måneder for ny testing og justeringer om nødvendig, deretter oppfølging testing er bare en gang i året fra det punktet på. Dette testing er nødvendig for å sørge for at kosttilskudd er justert etter hvert som tilstanden endringer / bedre. De gjør også oppsøkende besøker hver noen måneder til flere byer over hele Europa. Mer informasjon om dem finner du på: www.hriptc.org. Mer utfyllende informasjon om naturlige behandlinger generelt kan finnes på: www.nutritional-healing.com.au/. Innse at selv om naturlige behandlinger muligens kan bidra sterkt, og dermed medisin nivåer muligens redusert, bør dette bare gjøres under omsorg av en lege. Oftest ekte, er varig stabilitet oppnås med en kombinasjon av både naturlige kosttilskudd og medisiner, ikke på naturlige kosttilskudd eller medisiner alene.
 9. 9
  Tenk å få naturlig, full-spektrum lys i hjemmet ditt. Ofte den maniske fasen av bipolar synes å stikke sitt stygge hode i de mørkere månedene av året. Dette kan være fordi mangelen på sollys kan forsinke kroppens produksjon av visse nevrotransmittere. Dette sesongåpne problem kan ofte bli hjulpet ved å erstatte de vanlige gulaktig lys-produserende hvitglødende lyspærer fleste hjem bruker med full-spektrum, skrue-i lysstoffrør. Jeg snakker ikke om de "naturlige" lyspærer selges i de fleste dagligvarebutikker eller hjem forsyne butikkene, som er bare litt bedre enn en vanlig lyspære. Jeg snakker om pærer (de er ALLTID fluorescerende) som er 92% -95% hele spekteret, som kan bli funnet på www.mercola.com / skjemaer / light_bulbs.htm, eller enda bedre, på www.fullspectrumsolutions.com/ compact_fluorescent_32_ctg.htm. De er litt dyrt - prisen kan variere fra 10€ til 15€ hver for 18 watt til 30 watt lyspærer, avhengig av hvor du kjøper dem (fullspectrumsolutions har noen 30 wt pærer for ca 10€ - en god pris). En 30 vekt pære tilsvarer 125-150 watt glødelampe. Disse pærene er annonsert å bruke opptil 80% mindre strøm og siste fem ganger lenger enn glødepærer. Jeg kan fortelle deg fra erfaring at naturlig belysning gir et lys som vil gjøre din gamle belysningen synes minner om det man finner i en svakt opplyst bar. Du vil sannsynligvis ønske å ha minst to av de 30 watts pærer tent og i din nærhet i rommet du kommer til å være i, for å sikre at du blir utsatt for nok gunstig naturlig lys, som eksponering til ca 300 watt (som målt i glødelamper ekvivalenter) anbefales.
 10. 10
  Få en støttegruppe og bruke den. Det er bipolare støtte grupper i de fleste byer. Disse er ofte sponset av Nami (National Alliance på psykiske lidelser - denne organisasjonen har en enorm mengde informasjon og støtte til å tilby: http://www.nami.org/ ) eller ved et lokalt sykehus. Byen og fylket tjenester kan være nyttig også, og du kan også finne utrolig støtte på nettet eller gjennom meetup.com. Det er mange chatterom eller planker som eksisterer utelukkende for diskusjon av bipolar lidelse. De menneskene du møter på disse styrene vil ofte vite førstehånds effekten av mange av legemidler foreskrevet for deg, og kan hjelpe deg å avgjøre om legen er en tullete eller ikke - etter å ha lidd som du har, vil de tilby stor støtte. Det er viktig å finne de personene du vil, men du velger å gjøre det. Se linkene nedenfor, og ikke vær redd for å søke etter 'bipolare chatterom "i en stor søkemotor. Mens en god lege og / eller rådgiver og / eller sosionom og / eller psykoterapeut kan gi enorm forståelse og støtte, kan du oppleve at den mest støtte kommer fra mennesker med sykdommen din, og du kan finne dem 24/7/365 online. Hvem slå dere til i kveld når du kjører litt manisk, kan ikke sove,, hodet gjør vondt, føttene stinker dine medisiner bivirkninger er sparker rumpe, og du trenger ikke elske Jesus? Et chatterom kan være svaret. Alle ute vil "få det", vil du ikke å forklare deg selv, vil du ikke føle deg som en dop, og alle er i samme båt.
 11. 11
  Utvikle en bevissthet om dine sykluser. Utvikle en bevissthet om dine oppturer og nedturer, sykluser av din sykdom. Noen anbefaler å holde et diagram, grafer våre oppturer og nedturer. Dette kan være nyttig for noen, men det viktigste er å gjenkjenne tegn på når du er i faresonen for å bli manisk eller depressiv. Disse kalles din "fare ganger", og kan være pågående, eller kanskje endrer seg i en ukentlig eller annenhver uke mønster, uansett. Finn ut hva syklusene dine er, og være spesielt forsiktig i disse periodene.
 12. 12
  Vet at dette er en dødelig sykdom. Det er veldig farlig, og utsatt for verre hvis venstre ubehandlet. Faktisk vil 15% av alle mennesker som lider av bipolar lidelse begå selvmord. Ubehandlet, kan den depressive stykke sykdommen din fortelle deg utrolige løgner, og få deg til å tro på dem. Du kan bli overbevist om at selvmord er den riktige reaksjonen på et ødelagt forhold, eller en ødelagt sko blonder. Den manisk brikke kan få deg i trøbbel på eBay, eller med din nestes hustru - i utgangspunktet, kan det ta kontroll hvis du lar den. Finn den hjelpen du kan.
 13. 13
  Ikke nøy deg mindre enn lykke. 2/3 av alle mennesker som lider av bipolar lidelse kan hjelpes med medisiner og andre støtter, og hvis du er vedvarende, har du en veldig god sjanse for å finne den rette kombinasjonen av medisiner og støtte for å tillate deg et lykkelig liv, et godt liv. Det er en enorm bevissthet om sykdommen de siste årene, og utrolig kraftige medisiner også, du kan få den hjelpen du trenger, ikke betale for mindre enn godt, og skyte for happy.

Tips

 • Ta medisinen din! Selv om du føler deg bedre! Noen ganger fornektelse setter inn og du tenker "jeg trenger ikke dette junk lenger. ' og du kaste medisinen ut av vinduet og er på vei tilbake til helvete. Mania er forførende, det føles godt å være manisk eller i det minste gjør at du føler arrogant nok til ikke å ta dem. På grunn av dette, vil du komme opp med grunner til ikke å ta medisiner. Noen av de medisiner som brukes til å behandle Bipolar ha ubehagelige eller utålelig bivirkninger. Husk at selv om det er svært viktig å få og opprettholde behandling hvis du har Bipolar, har du rett til å nekte noen medisiner legen foreskriver. Å nekte å ta en viss medisinering er ikke å nekte behandling. Snakk med legen din, se om han / hun har en alternativ medisiner for å prøve.
 • Les. Snakke. Lær Finn ut alt du kan om sykdommen din, ta en proaktiv holdning i behandlingsregime, ikke la legen din eller noen andre fullstendig dominere dette showet -. Det er ditt liv, det er ikke din skyld at du fikk denne danged sykdom, men det er ditt ansvar å strekke seg etter det aller beste livet som du kan.
 • Observer. Den beste måten å gjøre dette på er å holde en stemning diagram eller journal. Helst en med et sted for en bilagsregistrering eller notat.
 • Stol på din støtte gruppen. Mens du må ta ansvar for utvinning din, må du også lytte når folk i din støtte gruppen (når du har bygget en) fortelle deg at det virker som du er deprimert, eller kjører manisk, eller hva. Det er en vanskelig samtale, når du skal stole på deg selv, og når man ikke skal, men hvis du har gitt disse menneskene rett og ansvar å være i livet ditt i denne stillingen, så må du i det minste gi dem en lytt, en alvorlig lytte.
 • Bipolar lidelse og manisk depresjon er nøyaktig samme sykdom. Det er nå kalt bipolar på grunn av de to polene, mani og depresjon. (Det er ennå ikke en kul låt som heter "Bipolar Disorder '; Hendrix skrev" Manic Depression "og er ikke det bare bra?)
 • Lytt Hvis en venn eller et familiemedlem virker veldig bekymret for deg, lytte og se hva du kan gjøre for å hjelpe situasjonen.
 • Ikke stopp før du har funnet lykken Mens det er selvfølgelig en stor lettelse å ikke lenger være under the gun av selvmordstanker og / eller galskap av maniske kjører, trenger du ikke stoppe ved bare å være 'OK'. Det er mulig for de fleste med sykdommen å komme til virkelig god følelse, og ikke føler seg veldig bra som i manisk men kanskje akkurat som andre mennesker føler, rolig. Fred, selv. Strebe etter det, du kanskje ikke vil få det, men du vil ikke få det sikkert hvis du ikke strebe etter det.
 • Være godt informert om sykdommen din. Den beste måten å gjøre dette på er å lese, lese, lese! Noen foreslo å lese:
  • For godt til å være sant? Næringsstoffer Quiet den Unquiet Brain: A Four Generation Bipolar Odyssey av David Moyer (Nu-Tune)
  • Nytt håp for personer med bipolar lidelse: Din Friendly, autoritativ Guide til det siste innen tradisjonell og komplementær Solutions... av Jan Fawcett, MD (Three Rivers)
  • The Bipolar Disorder Survival Guide: Hva du og din familie trenger å vite av David Miklowitz (The Guilford)
  • Den Naturmedisin Guide to Bipolar Disorder av Stephanie Marohn (Hampton Roads)
  • Bipolar lidelse: Insights for Recovery av Jane Mountain, Maryland (Chapter One)
  • Overvinne depresjon og Manic Depression (Bipolar Disorder) A Whole-Person Approach av Paul bredere (Wellness Communications)
  • Living Well med depresjon og bipolar lidelse: Hva legen ikke fortelle deg... Det du trenger å vite av John McManamy (Collins)
  • Loving noen med Bipolar lidelse av Julie A. Fast (New Harbinger)
  • Bipolar lidelse Demystified: Mastering the Tightrope av Manic Depression av Lana R. Castle (Marlowe and Company)
 • Hold dine avtaler med alle involverte. Igjen, når du kommer til å føle deg bedre, blir det veldig lett å blåse den av, ikke snakke med sosialarbeideren, støv av krympe avtale. Ikke gjør dette. Du er på veien tilbake til helvete hvis du gjør.

Advarsler

 • Ved hjelp av narkotiske stoffer Det virker som om bruk av rusmidler kan slå mildere form for bipolar lidelse i rasende tilfelle av sykdommen. Med andre ord, kan bruk av narkotika være dårlige nyheter hvis du har bipolar lidelse i familien din bakgrunn. Det er faktisk en fysisk sykdom, overlevert gjennom dine foreldre genetikk, men det kan bli mer interessant hvis det er oppjaget sammen og bidro sammen med bruk av narkotika. Vær oppmerksom på.
 • Alkohol og narkotika De fleste psykiatriske medisiner utelukker drikking og / eller bruk av narkotika mens du er på medisiner. Hvis du drikker eller narkotika mens du er på medisiner, vil de ikke fungerer like godt, om i det hele tatt.
 • Alkoholisme og narkotikamisbruk. Mange mennesker som lider av denne sykdommen bruker alkohol og / eller ulike medikamenter for å sortere av selvmedisinering. Dette kan føre til alkoholisme og / eller narkotikaavhengighet, og da har du ikke bare utvinning fra bipolar lidelse å håndtere, men også utvinning fra alkoholisme og / eller narkotikaavhengighet.
 • Bipolar lidelse er potensielt dødelig. Bli klar over dine stemninger, spesielt hvis / når du er deprimert. Hvis du føler deg suicidal, få hjelp. Ring 911 eller ditt lokale krisesenter umiddelbart!
 • Mixed stater. Mixed States er sin egen helvete, en undergruppe av bipolar lidelse hvor du har både mani og depresjon kjører samtidig. Jøss! Mange lider er blandede tilstander, eller på ulike tider eller året eller bare når i syklusen vår vi får inn blandede tilstander. Blandede tilstander høres sorta vennlig, tenk North og South Carolina har en dans sammen, eller kanskje en rettferdig. Men blandede tilstander er jævla sikker ikke vennlig, eller moro, enten - forestille tankemønstre (ned) og humør (ned) av depresjon blandet med energi (opp opp opp) av mani - det er som å kjøre et fly i bakken. Vær oppmerksom på.
 • Aldri satt ned en lidende. Noen mener det er akseptabelt å kalle de av oss som tilfeldigvis lider av bipolar lidelse, "bipolars". Dette er åpenbart uetisk. Ringe navn til dem er en svært umoden handling. Folk som har Bipolar lidelse er folk som bare lider av en sykdom! Det er en fysisk sykdom som påvirker hjernen. De kan også ha en annen grunn til å begå selvmord.
 • Medisiner Ta medisiner, når du har funnet medisiner som fungerer for deg. Og ta dem lenge nok til å avgjøre om de kommer til å jobbe for deg.

Ting du trenger

 • Penger
 • Helseforsikring
 • Støtte!