Wkeno

Hvordan å huske å ta p-piller

Mange kvinner velger å ta p-piller av ulike grunner. Noen velger å ta det for å forhindre graviditet og for andre, ta pillen anbefales å bidra til å regulere sin Eggløsning syklus. Starter prevensjon kan være forvirrende i begynnelsen for noen kvinner, og kan ta litt tid å bli vant til. Men når du først får taket på det, for de fleste kvinner blir det som andre natur. Det er noen tips enhver kvinne kan følge for å sørge for at hun tar hennes prevensjon riktig.

Trinn

Hvordan å huske å ta p-piller. Spør legen din når du skal begynne din første pakke med piller.
Hvordan å huske å ta p-piller. Spør legen din når du skal begynne din første pakke med piller.

Ta p-pillen

Prevensjon generelt ikke må startes på et bestemt tidspunkt i løpet av måneden for at det skal fungere effektivt. Imidlertid kan starte den på et visst tidspunkt i menstruasjonssyklusen bestemme hvor raskt pillen begynner å jobbe for å beskytte deg mot uønsket graviditet. Når du finne ut når det beste tidspunktet kan være å starte din, vil det være jevn seiling derfra.

 1. 1
  Spør legen din når du skal begynne din første pakke med piller. Hvis legen din har nettopp foreskrevet p-piller til deg, sjekk med ham for å se når du bør begynne med ditt første pakke. Din første pille pakke vil normalt begynne etter at du har mensen. Det er greit å gå videre og begynne din pille pakke hvis du fortsatt har mensen hvis du har blitt fortalt av legen din at det er greit å starte.
 2. 2
  Vet hva som skjer etter at du er ferdig med å ta din første pakke med piller. Når din første pakke med piller er fullført, vil du begynne din neste pakke med piller på samme dag som du begynte å ta din første pakke med piller. Mesteparten av tiden, for enkelhets skyld formål, er denne dagen en søndag. Det er viktig å holde seg til planen din, selv om du fortsatt har menstruasjon på dagen når du er planlagt å starte ny pakke med piller.

Lag en påminnelse tidsplan for å ta p-piller

Ta pillene dine på samme tid hver dag er viktig. Gjør du det hjelper å holde hormoner i riktig balanse. Gjør deg selv en tjeneste og komme inn i en god rutine for å ta pillene dine på samme tid hver dag.

 1. 1
  Sørg for at du tar pillene til samme tid hver dag. Det er viktig å ta pillene på samme tid fordi dette vil sikre at de fungerer som de skal. Det hindrer noen av dine hormoner fra varierende, noe som kan føre til en reduksjon i effekten av pillene. Det hjelper også å holde deg på en fastsatt plan, slik at du er mindre sannsynlig å glemme å ta pillen. De fleste kvinner synes det er nyttig å ta pillen med frokost eller like før de går til sengs. Når du først justere til å ta pillen, kan det være nyttig å angi en påminnelse på telefonen for å hjelpe deg å komme i vane.
 2. 2
  Vet hva du skal gjøre hvis du glemmer en p-pille. Ikke få panikk hvis du glemmer å ta pillen på din normal tid. Bare gå videre og ta pillen så snart du innser at du har glemt å ta det. Hvis du har glemt ditt pillen en dag og innser ikke dette før neste dag, må du huske å ta to piller neste dag. Du vil ønske å spre de to pillene ut litt. Det kan være nyttig å ta en til frokost og en på middag eller før sengetid.
  • Det anbefales å bruke en annen form for prevensjon hvis du går glipp av en pille. Glemme å ta en pille kan øke sjansen for et egg blir sluppet fra eggstokken. Det er derfor det er viktig å sørge for at du er på en fastsatt plan for å ta pillene dine. Når du tar en pille blir en del av din daglige rutine, som å pusse tennene, du er mye mer sannsynlig å huske å gjøre det.

Finne ut hva slags prevensjon som passer for deg

Det finnes andre typer prevensjon der ute i tillegg til standard p-pille. Det er viktig å finne ut hvilken som er riktig for deg.

 1. 1
  Finn ut forskjellen mellom vanlige p-piller og minipiller. Minipiller faktisk holde sperm fra å nå egget, mens når du tar en vanlig p-pille, trenger du ikke slipper egg. Hvis du bestemmer deg for å ta mini piller, vet at en pille skal tas hver dag uten pause, og de er generelt svært effektivt hvis du bruker dem riktig.
 2. 2
  Forstår at det kan være ganger da du kanskje ønsker å ta en akutt form for prevensjon, også kjent som plan B. Hvis du har ubeskyttet sex, og tror du er i faresonen for muligens å bli gravid, kan du få en av disse høyere dose piller fra apotek. De kan brukes i inntil fem dager etter ubeskyttet sex skjer, og du kan fortsette på vanlig prevensjon etter å ha tatt nødprevensjon.
 3. 3
  Spør legen din om intrauterine enheter (spiralen-er) er riktig for deg. Spiralen er har omtrent en 99 prosent suksessrate for å forhindre graviditet. De har en lavere dose av hormoner enn p-piller, og de trenger ikke å tas hver dag. Dette gjør dem til et godt alternativ for kvinner som kanskje glemmer å ta sine piller ofte eller som foretrekker en lavere hormon dosering.

Tips

 • Det er alltid best å konsultere legen din slik at du kan finne ut hvilken type prevensjon som passer for deg. Alle kvinner er forskjellige, og hva som fungerer for noen kvinner kan ikke fungere godt for andre.

Advarsler

 • Det er noen reseptbelagte legemidler, for eksempel visse antibiotika, som kan forstyrre effekten av p-piller. Det er mange tilfeller hvor kvinner har blitt gravide som et resultat av redusert effektivitet av pillen på grunn av medisiner bruk. Sørg for å spørre legen din om alle reseptbelagte medisiner du har og hvilken effekt det kan ha på pillen din.
 • Det er noen bivirkninger forbundet med prevensjon. Pass på å sjekke med legen din hvis du har plutselige humørsvingninger eller uregelmessig blødning. Kvinner som tar prevensjon er svært oppmuntret til ikke å røyke.
 • P-pillen vil ikke beskytte deg mot kjønnssykdommer. Så sørg for å bruke en back-up metoden for å hindre kjønnssykdommer.