Wkeno

Hvordan bruke NuvaRing ®

Den NuvaRing ® er en liten, vaginal ring som avgir en lav dose av hormoner gjennom hele måneden. Det har forandret seg hver fjerde uke. Les videre for å lære hvordan du bruker denne formen for prevensjon.

Trinn

Hvordan bruke NuvaRing ®. Skaff NuvaRing på ditt lokale apotek.
Hvordan bruke NuvaRing ®. Skaff NuvaRing på ditt lokale apotek.
 1. 1
  Skaff NuvaRing på ditt lokale apotek. Det krever resept fra lege, slik at du kan ha for å få en celleprøve på gynekolog.
 2. 2
  Oppbevare ringer i kjøleskapet hvis du ikke kommer til å bruke dem umiddelbart. Høye temperaturer som ligner kroppens vil forårsake frigjøring av hormoner fra ringene, og dermed redusere deres effektivitet.
 3. 3
  Vask hendene før du setter en ring. Skyll dem godt for å unngå å få såpe i skjeden. (Dette kan forårsake gjær infeksjoner.) Fjern ringen fra innpakningen. Det kan være lurt å holde wrapper, slik at du kan sette ringen tilbake i det for avhending senere.
 4. 4
  Sett ringen på den første dagen i syklusen din, eller den første dagen i menstruasjonen, når du først begynner å bruke ringen, hvis dette er første gang du bruker hormonell prevensjon. Hvis du gjør det, vil du bli fullstendig beskyttet for denne måneden fra svangerskapet. Hvis du setter den en gang når du har mensen, bør du bruke en annen metode for prevensjon for den første måneden.
  • Innsetting varierer hvis du bytter fra en annen form for hormonell prevensjon. Du kan sette inn ringen som helst etter å ha brukt p-piller eller patch hvis du har vært konsekvent i bruk, den siste tiden etter at placebo uke eller patch gratis uke. Fra minipillen, kan du bytte når som helst, men bruker en annen form for prevensjon i syv dager. For HBC injeksjoner, starte når din neste injeksjon skal gjøres, og bruke en annen form for prevensjon i syv dager. Hvis du har et implantat eller intrauterint system fjernet, starter dagen med fjerning og bruke en ekstra form for prevensjon i syv dager.
 5. 5
  Komme inn i en behagelig posisjon for innsetting, for eksempel liggende med knærne opp, huk, sitter på toalettet, eller står med ett ben støttet opp.
 6. 6
  Brett ringen for innsetting. Knip ringen på midten slik at det blir avlang, dette er fold anbefalt av produsenten, og du vil se det er mindre enn en tampong selv. Eller kan vri ringen inn i et åttetall og brette de to sirkler på toppen av hverandre. Dette fold vil pop åpne pent gang inne, og er generelt lettere å sette inn uten at det vokser for fort.
 7. 7
  Finn din skjedeåpningen og sett ringen. Når den er åpen og fullt inne, scoot det så langt tilbake som du kan. Hekt ring på livmorhalsen din for mer stabilitet.
 8. 8
  Bære ringen i tre uker. Deretter ta det ut i syv dager, og du vil normalt ha mensen i løpet av denne uken.
 9. 9
  Sett den nye ringen fire uker eller 28 dager etter å ha satt den gamle, på samme tid på dagen. Prøv å sette en alarm på telefonen eller datamaskinen til å hjelpe deg å huske.

Tips

 • Ringen har tre uker av hormoner. Du kan la den i fire uker, og endre til en ny ring etter 28 dager, og det vil ha samme effekt. Du er beskyttet mot graviditet i en måned.
 • Etter din første måned med ringen, bør mensen falle i ringfrie uke. Hvis den ikke gjør det, kan du bruke tamponger, I stedet softcups eller menstrual kopper med ringen. Bare sørg for at ringen berører dine vaginale veggene. For å sørge for dette, er det lettere å ta ringen ut, sette inn menstrual produkt, og deretter sette ringen på siden av tampongen eller cup.
 • Ringen kan forbli utenfor deg i tre timer totalt i løpet av de tre ukene. Hvis ringen virker skitne eller faller ut, skyll den med litt kaldt vann og sett den inn igjen.
  • Hvis NuvaRing ® faller ut, og det har vært ute i mindre enn tre timer, setter ringen igjen (eller en ny ring) og fortsett på den vanlige timeplanen.
  • Hvis NuvaRing ® har vært ute i mer enn tre timer, og det er den andre uken i bruk, sett ring så snart som mulig og bruke en sekundær form for prevensjon i syv dager.
  • Hvis NuvaRing ® har vært ute i mer enn tre timer i løpet av andre uken i bruk, kan du enten sette inn en ny ring umiddelbart, eller har mensen uke. Du er beskyttet mot graviditet etter disse alternativene bare når du har brukt NuvaRing ® for sju dager, kontinuerlig. (Bruk en barriere prevensjonsmetode i mellomtiden.)

Advarsler

 • Det er ikke anbefalt å bruke membraner eller annen form for hormonell prevensjon med NuvaRing ®; akkumulerte nivåer av hormoner kan ha interaksjoner som du ikke kjenner konsekvensene av. Det ville være fint å bruke kondom for mer beskyttelse imidlertid. To metoder er alltid mer effektiv enn en.
 • Denne formen for prevensjon beskytter ikke mot kjønnssykdommer / kjønnssykdommer eller HIV.
 • Du kan oppleve gjennombrudd blødning for et par uker dersom dette er første gang du bruker hormonell prevensjon. Hvis problemet vedvarer, må du snakke med legen din.
 • Denne artikkelen er ikke en erstatning for legens råd. Sørg også for å lese alle de fine print som kommer med NuvaRing ® før bruk.
 • Spyl ikke dine gamle ringene ned i toalettet! De bør kastes i søpla, borte fra barn og kjæledyr.
 • Du bør ikke bruke NuvaRing ® hvis du røyker eller er i faresonen for hjertesykdom. NuvaRing ® øker risikoen for blodpropp og bør ikke brukes med paracetamol (Paracet). Du bør ikke bære ringen mens du ammer eller mens du er gravid.
 • Hvis du opplever bivirkninger som vaginal infeksjoner eller irritasjon, hodepine, vektøkning, eller kvalme eller du rett og slett ikke føler deg selv, kan det være NuvaRing ® og du bør snakke med legen din om å bytte til en annen metode for fødsel kontrollere.

Ting du trenger

 • NuvaRings (er)
 • Telefon eller datamaskin kalenderen (valgfritt)
 • Privat bad (anbefales)
 • Kjøleskap for oppbevaring av ringer