Wkeno

Hvordan å kurere hemoroider eller hauger

Hemorroider eller hauger, er er smertefulle, hovne årer i rektum eller anus. Tilstanden oppstår ofte under og etter svangerskapet, eller i andre situasjoner når trykket er plassert på eller rundt anus. Selv-care metoder er anvendelige for å lindre kløe og ubehag forårsaket av hemorroider, men medisinsk intervensjon er noen ganger nødvendig for å redusere betennelse som ikke vil falle av seg selv.

Trinn

Hvordan å kurere hemoroider eller hauger. Vite årsakene til hemorroider.
Hvordan å kurere hemoroider eller hauger. Vite årsakene til hemorroider.

Livsstilsendringer

 1. 1
  Vite årsakene til hemorroider. Hvis du belastningen under avføring eller sitte i lange perioder av gangen, kan du være årsaken eller forverre hemoroider. Andre årsaker til hemorroider inkluderer:
  • Forstoppelse
  • Anal infeksjoner
  • Skrumplever
 2. 2
  Øk inntaket av væske. Staying hydratiserte bidrar til å hindre flareups og fremskynder sin kur. Drikk minst seks til åtte glass væske (unntatt alkohol) hver dag.
 3. 3
  Øke inntaket av fiber. Spise fiber forebygger og kurerer forstoppelse. Konsumere mer frukt og grønnsaker. Du kan også være lurt å bruke en krakk mykner eller fiber supplement, for eksempel Metamucil eller Citracel.
 4. 4
  Slitasje bomull undertøy. Iført silke eller et annet stoff kan felle fuktighet rundt anal området, forårsaker gjentatte hemorrhoid flareups.
 5. 5
  Unngå parfymerte såper, toalettpapir, eller klær vaskemiddel. Begynn å bruke uparfymert, dye-frie produkter, siden kjemikalier i parfyme og fargestoffer kan forårsake irritasjon.

Raske reparasjoner

 1. 1
  Hold anal området rent. Bade daglig bruker vanlig, varmt vann.
  • Det er ikke nødvendig å bruke såpe, faktisk kunne såpe forsterke problemet ved å irritere analområdet.
  • Fuktighet kan føre til irritasjon, så klapp anal området tørt med en bomullsdott, eller forsiktig tørke anal området ved hjelp av den laveste innstillingen på en hårføner.
 2. 2
  Påfør en kald komprimere til området. Dette reduserer hevelse og lindrer kløe.
 3. 3
  Bruk trollhassel. Trollhassel lindrer irritasjon og reduserer hevelser. Pure trollhassel er tilgjengelig på de fleste stoff butikker. Påfør den med bomull pads eller bomullsdotter.
  • Pads Bløtlagt med trollhassel er også tilgjengelig på enkelte apoteker.
  • Det er best å bruke ren trollhassel, men du kan også prøve et produkt som inneholder trollhassel blandet med andre stoffer, som for eksempel beroligende oljer og aloe. Unngå produkter som inneholder syntetiske kjemikalier som kan gjøre hemoroider verre.
  • Tegne et varmt bad og hell i noen capfuls av trollhassel. Suge til irritasjonen har avtatt.
 4. 4
  Bruk en sitz badekar fylt med varmt vann. En sitz bath er en over toalettet bad for hofter og rumpe. Den kan brukes til å lindre smerten av hemoroider. Sitz bad er tilgjengelig på apotek og medisinske forsyne butikkene.
 5. 5
  Påfør hemorrhoidal krem eller stikkpiller som inneholder hydrokortison til det berørte området. Ikke påfør hydrokortison oftere enn anbefalt på tuben eller flasken.

Medisinske rettsmidler

 1. 1
  Gå til legen. Hvis hemorroider forårsake smerte eller blødninger, er det viktig å få en legens råd.
 2. 2
  Påfør hemorrhoidal krem med lidokain som må forskrives av lege.
 3. 3
  Prøv infrarød koagulering. Dette er en varmebehandling utformet for å krympe hemorroider. Spør legen din for mer informasjon.
 4. 4
  Gjennomgå en operasjon. Hvis hemorroider ikke vil krympe med noen annen metode, er det nødvendig å fjerne dem med kirurgisk hemorrhoidectomy eller hemorroidal arterie ligation drift (HALO). Denne prosedyren er vanligvis ikke smertefull, og blir stadig mer populært i det medisinske miljøet.

Tips

 • Praksisen med å vaske etter avføring hver gang kan bidra til å forebygge hemoroider oppstå igjen.

Advarsler

 • Pass på å rengjøre såpe av alle områder som du har vasket for å unngå irritasjon.
 • Hvis du har en alvorlig infeksjon eller ikke føler lettelse etter noen dager, søke medisinsk hjelp og råd fra legen din.