Wkeno

Hvordan å leve et sunt liv som en diabetiker

Hvis du har diabetes, vil du være ute til å forbedre og vedlikeholde din helse på lang sikt. Du styrer din diabetes vellykket, ved å spise godt, trene og holde deg oppdatert om utviklingen for bedre behandling. Din livskvalitet er også om å finne måter å være lykkelig, dele med andre og ha det gøy i livet ditt. Mens du har en tilstand som vil påvirke deg medisinsk, er det mulig å starte hver dag på ny og ta kontroll over din helse heller enn å la det diktere din rutine.

Trinn

Hvordan å leve et sunt liv som en diabetiker. Gjør en avtale for å diskutere din generelle helse med din pålitelige helseteam.
Hvordan å leve et sunt liv som en diabetiker. Gjør en avtale for å diskutere din generelle helse med din pålitelige helseteam.
 1. 1
  Gjør en avtale for å diskutere din generelle helse med din pålitelige helseteam. Dette er viktig, både slik at du forstår hva som vil hjelpe deg og du ikke føler deg alene håndtere denne sykdommen. Spesielt:
  • Alltid oppsøke lege for eventuelle spørsmål du måtte ha.
  • Ikke la små ting gå ubemerket hen - selv små endringer kan bety noe vesentlig, og jo raskere du tar den til seg oppmerksomheten til legen din, jo bedre.
  • Hvis du ikke har fulgt den anbefalte kosthold, eller å ta medisiner som anvist, må du oppsøke lege.
 2. 2
  Følg anbefalt diett med omhu. Din lege eller ernæringsfysiolog skulle gitt deg en diett å følge, kosthold er nøkkelen til å opprettholde velvære når du har diabetes. Hver diabetiker person har forskjellige behov, så det er sannsynlig at legen din har skreddersydd diett forslag til dine spesifikke behov.
  • Hvis du ikke har fått en anbefalt diett, be om en.
  • Still spørsmål om hvilke spesielle behov du har og hvor du kan kilde sunne alternativer fra hvis de er vanskelig å få tak i ditt område.
  • Husk å drikke nøye også - mange kommersielle og hjemmelagde drikker inneholder sukker og andre tilsetninger som kan ødelegge en nøye fulgt diett hvis ikke gjort rede for.
  • En matdagbok kan være nyttig hvis du sliter med å holde seg på sporet. Dette vil la deg se hvor du har mat triggere (som trøstespising når opprørt eller spise sukkerholdige matvarer når du er trøtt, osv.) og gjør det mulig å planlegge og forebygge dårlige matvaner.
  • Lær deg å lese etiketter. Alle bør lese ernæring etiketter på mat, men for diabetikere, er dette enda viktigere.
 3. 3
  Vet hva som er sunt å spise som en diabetiker. Den europeiske Diabetes Association anbefaler mat som er sunn for alle personer, uansett om diabetiker eller ikke, så det er hyggelig å vite at du spiser for helsen generelt, ikke bare for å kontrollere diabetes. Foreningens anbefalte matvarer inneholder:
  • Hele korn, bønner, nudler, og stivelsesholdige grønnsaker (herunder uraffinert poteter): 6 eller mer total porsjoner per dag. (Brød og kornprodukter bør være begrenset og lav i natrium, unngå hvitt mel.)
  • Frukt: 2-4 porsjoner per dag
  • Grønnsaker: 3-5 porsjoner per dag
  • Kjøtt, fisk og ost: 2-3 porsjoner per dag
  • Melk og yoghurt: 2-3 porsjoner per dag
  • Fett, søtsaker og alkohol: Små mengder (avhengig av legens anbefalinger)
  • Krydder bør være lav i natrium og fritt for sukker. Sjekke etikettene på matvarer som har blitt kurert, syltet, corned, marinert, røkt og hermetisert.
  • Holde seg orientert om endringer i råd om matinntak, som revisjoner forekommer fra tid til annen. Få oppdateringer på e-format, snakk med legen din regelmessig og holde seg våken om ernæringsmessige funn for diabetikere.
 4. 4
  Drikk minst 6-8 kopper væske daglig. Mens vann fra springen er din absolutt beste førstevalg, kan du også konsumere te, kaffe, unflavored brus / mineralvann, kosthold drinker, kunstig søtet drikke pulver, lav kalori drinker, etc., med mindre annet er anbefalt av legen din. Du må kanskje begrense inntaket av melk på grunn av sin naturlige melk sukker - spør legen din om råd.
  • Drinker å unngå eller minimere helt inkluderer: sportsdrikke, sukret brus drikker, smakstilsatt vann og melk, tonic vann og fruktjuice.
 5. 5
  Inkludere "behandler" i kostholdet ditt. Sørg for å spørre din helse rådgivere om rollen godbiter i kosten og hva slags godbiter er tillatt. Mens sukkerholdige godterier og sukkerholdig bakverk er nå ute, betyr ikke dette slutten på å nyte søte godbiter. Det er mange gode diabetiker kokebøker både i butikkene og på nettet som du kan bruke til å gjenskape sukkerfrie godbiter som fortsatt smaker fantastisk. Mange helsekostbutikker lager diabetiker-egnede søtsaker og behandler også, så begynne å jakte rundt etter erstatninger som fortsatt vil "treffe spot" og holde søt tann fornøyd.
  • En sunn liten snack omfatter så mye som et medium stykke fersk frukt, en liten porsjon yoghurt, noen få fullkorn kjeks, liten håndfull nøtter, eller stangselleri med hummus, osv.
 6. 6
  Tren regelmessig. Spør legen din om den anbefalte mengden av trening i ditt tilfelle. Sendes 20-30 minutter de fleste dagene i uken er nok. Gå en tur med vennene dine, eller kanskje du liker. Annen øvelse som fungerer for forskjellige mennesker, så for å finne den øvelsen som du liker best, etter å ha tatt råd fra legen din.
  • Hvis vekten hindrer deg fra å trene, spør legen din om vann assistert trening, som aqua jogging, aquarobics eller bare vandre i et basseng.
 7. 7
  Ta medisiner som anvist. Hvis du har vært hoppe doser av medisiner, da er du hoppe livreddende hjelp og risiko komplikasjoner utvikle. Følg legens instruksjoner for å ta medisiner til rett tid og i riktig dosering.
  • Vær oppmerksom på mulige interaksjoner mellom medisiner og mat, drikke og andre legemiddelrelaterte inntak. Spør legen din for klare råd om hva som er trygt og ikke trygt å kombinere med dine medisiner og hvordan å balansere medisiner og matinntak.
  • Hvis du ser en annen lege fra din vanlige ett, gjør at han eller hun vet at du er diabetiker og forklare hvilke medisiner du tar. Det er viktig at du ikke blander noen medisiner. Legen må vite alt du tar, inkludert vitaminer og urter.
 8. 8
  Hold poster oppdatert. Legen ga deg en rekord ark å registrere blodsukkernivået. Mens det kan virke som et ork, er det viktig å holde disse postene nøyaktig og å vise dem til legen din regelmessig.
  • Du kan også være lurt å holde en mat-og treningsdagbok. Jo mer informasjon du holder, jo mer legen din kan gi deg råd om den beste måten å holde seg frisk og administrere denne sykdommen.
 9. 9
  Se for diabetiske komplikasjoner. Kunnskap er makt over frykten og hvis du er klar over hva som kan gå galt, har du en bedre sjanse til å legge merke til skiltene tidlig nok til å gjøre noe med dem. Noen av de komplikasjoner som kan oppstå når diabetiker omfatter:
  • Hjertesykdom og hjerneslag: Personer med diabetes har ekstra grunn til å være oppmerksom på hjerte og blodkar sykdom. Diabetes innebærer en økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og komplikasjoner relatert til dårlig sirkulasjon.
  • Nyresykdom: Diabetes kan skade nyrene, som ikke bare kan føre dem til å mislykkes, men kan også gjøre dem mister evnen til å filtrere ut avfallsstoffer.
  • Eye Komplikasjoner: Diabetes kan føre til øyeproblemer og kan føre til blindhet. Personer med diabetes har større risiko for blindhet enn personer uten diabetes. Tidlig oppdagelse og behandling av øyeproblemer kan redde synet ditt.
  • Oral helse og hygiene: Diabetes gir deg en større risiko for tannkjøttsykdommer. Det er en god idé å gå til tannlegen regelmessig.
  • Diabetisk nevropati og nerveskade: En av de mest vanlige komplikasjoner av diabetes er diabetisk nevropati. Nevropati betyr skade på nerver som går i hele kroppen, som forbinder ryggmargen til muskler, hud, blodårer og andre organer.
  • Foot Komplikasjoner: Personer med diabetes kan utvikle mange ulike fotproblemer. Fotproblemer oftest skje når det er nerveskader i føttene eller når blodtilførselen er dårlig.
  • Hudkomplikasjoner: Så mange som en tredjedel av personer med diabetes vil ha en hud lidelse forårsaket eller påvirket av diabetes eller annen gang i sitt liv. Faktisk slike problemer er ofte det første tegnet på at en person har diabetes. Heldigvis kan de fleste hudsykdommer forebygges eller behandles enkelt hvis fanget tidlig.
  • Gastroparesis og Diabetes: Gastroparesis er en lidelse som rammer mennesker med både type 1 og type 2 diabetes.
  • Depresjon: Føler ned en gang i blant er normalt. Men noen mennesker føler en tristhet som bare ikke vil gå bort. Livet virker håpløst. Føler denne måten mesteparten av dagen i to uker eller mer er et tegn på alvorlig depresjon.
 10. 10
  Søke støtte fra folk som bryr seg om deg og fra folk som vet hva du går igjennom. Forklar din sykdom og hvordan det påvirker deg til din kjære og venner. De vil være støttende når de forstår hvordan det påvirker livet ditt. I noen tilfeller vil du trolig finne at familie og venner er villige til å hjelpe deg med trening, mat valg og legebesøk. Utover din nære krets av venner, kan du også nå ut til folk som har diabetes akkurat som deg, ved å bli med en lokal diabetes støttegruppe og deltar på møte-ups. Du kan selv få nye venner, men viktigst av alt, vil du få en følelse av støtte og oppdage hva andre gjør for å takle og leve et sunt liv med diabetes.
  • Vurdere å bli en større diabetes organisasjon også. I tillegg til å tilby support, diabetes organisasjoner er et godt sted å få informasjon og kosthold planer.
 11. 11
  Spør legen din om å senke blodsukkeret og behovet for insulin eller snacks for søvnen din (natt eller dag): ikke spise annet enn lys protein snack ved sengetid, særlig å stoppe ikke-essensielle næringsstoffer to eller tre timer før din søvn-tid, drikker bare vann (ikke alkohol, ingen koffein eller andre sentralstimulerende midler) i slike tider, forteller deg selv: "At mat vil være her i morgen!"
  • Innse, bør de sene nattetimer snacks være en no-no for folk som har diabetes, per Mayo Clinic artikkelen.
  • Sulten etter middag - disse "gratis" mat har få, om noen, vil karbohydrater og kalorier, så "en" av dem ikke føre til vektøkning eller økt blodsukker Velg en "gratis" mat, for eksempel:.
   • En kan av diett brus,
   • En servering av sukker-fri gelatin,
   • Fem baby gulrøtter,
   • To stk saltet kjeks,
   • En vanilje wafer,
   • Fire mandler (eller lignende nøtter),
   • En tyggegummi eller liten hard candy...
  • Gi nerver, lever og fordøyelsessystemet tid til å fullføre arbeidet, og for å hvile og for generell oppgang, fra sukker produsert av [fortsetter] fordøyelsen når de sover;
   Stopp blodsukkeret blir unødvendig forhøyet under søvn.
   Stopp fett eller sukker blir behandlet hele natten i leveren (og tillate i-fordøyelsen å klare, i tillegg).
 12. 12
  Sove (på en nesten tom mage!) - Få seks, helst syv eller flere timer med søvn for utvinning tid for nerver og alle andre systemer for å bosette og hvile. Dette vil redusere diabetes problemer, dvs.: blodsukkernivået [og forbedre blodtrykket].
  • Hvis du trenger hjelp til å sove, (1) prøve ett antihistamin å forårsake døsighet som ikke forårsaker høyere blodtrykk (HBP), så billig som 5€ for 100 (som Equate merkevaren "Chlortabs '): det er klorfeniraminmaleat - også selges som "Chlortrimeton 'og som' Corcidin-HBP '. (Ikke bruk sukkerholdige antihistamin sirup.) (2) Ta Valerian som en svært middel urt - hjelper med søvn og er spesielt kjent for å redusere smerter i kroppen og smerter. Hvis du våkner opp for tidlig, drikke vann og ta en ny dose av begge deler, hvis fire timer eller mer har gått siden den første dosen. (3) Ta kalsium med magnesium og vitamin D3 og B-vitaminer, omega3, omega3-6-9 som alle jobber sammen, forårsaker mye bedre avslapping og mange andre helsemessige fordeler! (4) En "liten porsjon protein mat" hjelper søvn - som vanlig kalkun eller kylling, og spiser mandler (! Har mer fiber), valnøtter, pekannøtter, solsikke og gresskarfrø, pistasjenøtter, røde peanøtter med skall-on (også, slike frø og alle nøtter har essensielle oljer!).

Tips

 • Lese mye om diabetes. Jo mer du vet, jo mer vil du føle myndighet om håndteringen av denne sykdommen.
 • Diskutere noe å gjøre med din tilstand med legen din.
 • Endre familiens matvaner for å imøtekomme dine behov vil gagne familien som helhet. Etter en diabetiker diett betyr ikke spise kjedelig mat - det betyr å være mer bevisst på hva som er sunt og hva er ikke, og gjør en masse sunn mat fra bunnen av.
 • Kosthold spiller en viktig rolle i forvaltningen av diabetes hell - utarbeide en sunn diabetiker diett måltid plan ved å gå dine daglige ernæringsmessige behov.

Advarsler

 • Alltid følge instruksjonene fra legen din. Diabetes er en serøs sykdom og kan ha langvarige konsekvenser hvis den ikke behandles riktig.
 • Reaksjoner på for mye insulin fra injeksjoner noen ganger kommer på uventet - la alle rundt deg vet hva du kan sjelden trenger (for eksempel sukker / brus / melk / appelsinjuice). Og si noe sånt som: "Når jeg opptrer beruset eller jeg opptrer forvirret - spør meg hvordan mitt blod sukker er - og tilbyr å gi meg litt sukker", for å bruke opp den ekstra insulin.
 • "Eller, kan jeg, på den annen side, har spist for mye for den foregående insulindose, og trenger en liten justering av insulin for å utnytte den ekstra sukker i henhold til de gjeldende forhold, for å opprettholde en sunn balanse, i stedet for et snack. "

Ting du trenger

 • Matdagbok
 • Medisiner
 • Diagramskive
 • Sunn mat og drikke
 • Trening gir (der det er relevant, eller bare god walking sko)