Wkeno

Hvordan å massere bort en hodepine

De vanligste hodepine er vaskulær og muskel spenning hodepine. Vaskulær hodepine, et resultat av hevelse og sammentrekkende blodkar, vanligvis ledsaget av bankende eller pounding smerte. Spenningshodepine, forårsaket av spente muskler, forårsake en kjedelig konstant smerte, ofte på begge sider av hodet. Begge typer hodepine kan vare i timer eller dager. Massasje kan lindre begge typer ved å slappe av spente muskler, forårsaker dem til å legge mindre press på nerver og blodkar som forsyner dem.

Trinn

Hvordan å massere bort en hodepine. Drikk et glass vann før du begynner massasje.
Hvordan å massere bort en hodepine. Drikk et glass vann før du begynner massasje.

Massere ansiktet

 1. 1
  Drikk et glass vann før du begynner massasje.
  • Fyll glasset igjen, og det holder det med deg slik at du kan nippe til det under massasje. Du ønsker også å drikke et glass vann når du er ferdig med massasjen.
  • Det er viktig å holde kroppen din godt hydrert i 24 timer etter en massasje. Vannet skyller giftstoffer utgitt av massasje ut av kroppen din. Dårlig hydrering etter en massasje kan føre til ømme muskler og en sløv følelse.
 2. 2
  Plasser tomlene på hver side av neseryggen ved basen der den møter pannen.
  • Klem neseryggen din ved å skyve tomlene mot hverandre. Trykk hardt men ikke trykk hardt nok til å forårsake smerte.
  • Hold den i ti sekunder og slipp og gjenta 3-5 ganger.
 3. 3
  Hold tomlene på samme sted på broen på nesen, men roter dem slik pads av tomlene vendt opp mot pannen. Trykk oppover med tomlene, holder dem i 10 sekunder, og slipp og gjenta et par ganger.
 4. 4
  Masser området under øyenbrynene.
  • Bruk pekefingeren og tommelen på hver hånd å klemme huden rett under øyenbrynene, som starter like ved broen over nesen.
  • Trekk forsiktig hudfolden bort fra ansiktet og hold den fast i noen sekunder før du slipper.
  • Bevege fingrene mot den ytre kanten av øyenbrynet ditt og gjenta klype og dra. Flytte og gjenta igjen om nødvendig for å dekke hele området under brynene.
 5. 5
  Plasser tre midterste fingrene eller baller av hånden din på templer. Påfør jevnt fast trykk og hold den inne i 10 sekunder. Massere dette området i en sirkelbevegelse.

Strekke nakkemusklene

 1. 1
  Vippe til hodet til den ene siden, senke øret mot skulderen din. La vekten av hodet ditt som en naturlig stretch for nakkemusklene og hold den i 10 sekunder.
 2. 2
  Tilbake nakken til en normal oppreist stilling og slappe av det i 10 sekunder. Gjør det samme strekningen på den andre siden ved å senke andre øret mot skulderen din.
 3. 3
  Gjenta denne halsen strekningen veksler fra side til side med et resten stoppe i mellom før musklene på begge sider av halsen føle deg avslappet.
 4. 4
  Slipp haken til brystet for å strekke nakken din av nakkemusklene. Hold strekken 10 sekunder og deretter gå tilbake nakken oppreist.
 5. 5
  Gjenta denne strekningen i motsatt retning ved å slippe hodet bakover og ser opp i taket.

Massere nakken din og undersiden av skallen din

 1. 1
  Bruk fingertuppene til å massere opp og ned halsen. Massere musklene som du bare strukket på begge sider samt foran og bak i nakken.
 2. 2
  Plasser fingertuppene på begge hendene på undersiden av skallen din på hver side av halsen.
 3. 3
  Bruk sirkelbevegelser å massere undersiden av skallen din. Bevege fingrene ut mot ørene sakte etterbehandling massasje med området rundt ørene.

Tips

 • Plassere en fuktig varm klut på ansiktet ditt før massasjen kan hjelpe musklene til å slappe av.
 • Spenning forbundet med hodepine kan også påvirke dine skuldre og rygg, men disse områdene er vanskelig å massere selv. Har en venn gir deg en skulder eller rygg massasje eller gå se en massasje terapeut hvis din selvtillit massasje ikke lindre smerten.

Advarsler

 • Kronisk eller hyppig hodepine, hodepine som varer mer enn noen få dager eller de som er ledsaget av andre symptomer som svimmelhet, tap av bevissthet, forvirring eller nummenhet kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand. Kontakt legen din hvis du opplever noen av disse forholdene.