Wkeno

Hvordan å miste vekt ved å spise sakte

Nyere forskning har vist at det tar tid for hjernen å innse at det ikke lenger er sulten. Hvis du sluke maten raskt, klarer hjernen å registrere forbruket, og du kan være sikker på at du vil spise mer enn kroppen din faktisk krever å føle seg full. Vitenskapen har kunnet bekrefte at ved å spise saktere, vil du spise mindre, og som vil hjelpe deg å miste mer vekt.

Trinn

Hvordan å miste vekt ved å spise sakte. Vit at du kan ha til å erstatte en vane for en annen.
Hvordan å miste vekt ved å spise sakte. Vit at du kan ha til å erstatte en vane for en annen.

Grunnleggende trinnene for å spise sakte

 1. 1
  Vit at du kan ha til å erstatte en vane for en annen. Hvis du vanligvis bruker 15 minutter under lunsj for å spise, 10 minutter over en kopp kaffe, og fem flere minutter å friske opp, må du endre din rutine på noen måte å strekke ut spise tid til minst 20 minutter.
 2. 2
  Ikke vent å spise. Det er nesten umulig å tvinge deg selv til å spise saktere enn vanlig når du føler sultet. Prøv å spise mindre måltider flere ganger om dagen hvis timeplanen tillater det. Spise disse måltidene i en langsom måte. Dette vil bistå i å forebygge sult fra sabotere dine forsøk på å spise sakte.
 3. 3
  Fortsett å telle alle kalorier. De fortsatt ingen rolle, selv om du endrer din spise stil. Tror ikke at skive av sjokoladekake du nettopp spiste vil ha noen færre kalorier bare fordi du spiste den sakte.
 4. 4
  Velg mat med høyt vann, luft og fiber. Siden mett er målet ditt, innlemme matvarer i din diett planer som raskt fyller deg opp. Fiberrik mat vil oppnå dette best.
 5. 5
  Gjør din snack valg med omhu. Snacks er en viktig del av å få nok essensielle næringsstoffer for å holde kroppen frisk. Lær å droppe det meste av junk food at du spiser, om ikke alle av det. Junk food er full av unødvendige kalorier som tilbyr liten eller ingen næringsverdi.

Strategier for å holde spise sakte

 1. 1
  Begynn ved å forsøke å strekke måltid ute så lenge det er mulig. Det er en vanskelig oppgave å utføre i denne travle verden vi lever i, og det vil ta litt innsats, men det kan gjøres.
 2. 2
  Ta deg god tid med alle faser av å spise prosessen. Prøv å utføre hvert trinn av å spise prosessen i sakte tempo.
 3. 3
  Etter det første bitt, legger ned kasseroller eller plassere maten tilbake på tallerkenen.
 4. 4
  Plasser bare små mengder mat på kasseroller og ta små biter. Ta deg tid i mellom munnfuller å sakte løfte serviett til å tørke munnen.
 5. 5
  Tygg sakte og forsøke å tygge maten i mindre biter før du svelger. Det handler om å strekke ut måltidet for så lenge det er mulig.
 6. 6
  Innlemme drikke til måltidet. Reach for glasset i samme slow fashion etter hver munnfull svelges og ta små slurker.
 7. 7
  Ta deg tid til å nyte maten. Reflektere over tekstur, aroma og smak av hver bit. Prøv å gjøre dette til en hyggelig og god opplevelse.

Bring i distraksjoner

 1. 1
  Bruk distraksjoner som måter å forsinke spise prosessen. Husk at dette bare vil være nyttig hvis du kan unngå å bli så distrahert at du glemmer mål om å spise sakte. Hvis du gjør feil gang på gang med bruk av distraksjoner, kan det være best å slutte å bruke dem.
 2. 2
  Bla gjennom et magasin hvis du har problemer med å strekke ut ditt måltid. Flip og se på en side eller to i mellom biter.
 3. 3
  Prøv å gjøre et kryssord. Forsøke å fylle en linje eller to i puslespillet i mellom munnfuller.
 4. 4
  Spill litt myk avslappende musikk for å hjelpe dine strekker taktikk. Hold det i et tempo som er tregere enn vanlig spising tempo eller du kan finne at musikken har hatt en motsatt effekt på deg.
 5. 5
  Senk belysning. Dempet belysning skaper en aura som hjelpemidler i å fremme en indre ro, som vil hjelpe deg sakte ned.

Advarsler

 • Alltid snakke med helsepersonell før du tar fatt på noen form for diett for å utelukke eventuelle risikoer som det kan presentere for helsen din. Legen din bør kunne hjelpe deg med å avgjøre om det er et sunt valg for deg.