Wkeno

Hvordan å opprettholde en hagle

Riktig opprettholde en hagle er en åpenbar skritt for enhver pistol eier, men når hagla er din personlige eller hjemme forsvar våpen, er det absolutt nødvendig! Vedlikeholdt på riktig måte, eller ikke vedlikeholdt, skytevåpen blitt stadig mindre pålitelig. Mangel på pålitelighet kunne ha uheldige konsekvenser hvis du får en feil når din hagle er absolutt nødvendig for å fungere skikkelig.

Trinn

Hvordan å opprettholde en hagle. Trykk bolten utgivelsen (vanligvis foran eller bak avtrekkeren vakt).
Hvordan å opprettholde en hagle. Trykk bolten utgivelsen (vanligvis foran eller bak avtrekkeren vakt).

Trygg losse hagle

Pumpe-action hagle

 1. 1
  Pass på at du alltid håndtere skytevåpen trygt. Alltid holde snuten peker i sikker retning, behandle våpenet som om det ble lastet, og holde fingeren fra avtrekkeren.
 2. 2
  Trykk bolten utgivelsen (vanligvis foran eller bak avtrekkeren vakt).
 3. 3
  Kjør pumpen handling. Gjenta til ingen skjell er synlige i magasinet røret eller inne i kammeret.
  • Være dobbelt sikker på skytevåpen er losset. Du ønsker ikke en uventet bommen mens rengjøring av skytevåpen.
 4. 4
  Hold ammunisjon atskilt fra hagle din ved rengjøring.

Auto-lasting hagle

 1. 1
  Pass på at du alltid håndtere skytevåpen trygt. Alltid holde snuten peker i sikker retning, behandle våpenet som om det ble lastet, og holde fingeren fra avtrekkeren.
 2. 2
  Trekk bolten-grep tilbake, og slipp den. Gjenta til ingen skjell er synlige i magasinet røret eller inne i kammeret.
  • Være dobbelt sikker på skytevåpen er losset. Du ønsker ikke en uventet bommen mens rengjøring av skytevåpen.
 3. 3
  Hold ammunisjon atskilt fra hagle din ved rengjøring.

Rengjør hagle

Rengjøring en pumpe-action hagle trenger ikke å være en lang prosess. Så lenge unødige mengder sand eller smuss har ikke fått inn i handlingen, bør hagle fungere tilfredsstillende. Hvis du trenger å gjøre en mer omfattende rengjøring, eller bruker en automatisk lasting hagle, er dette den nødvendige prosessen: Ingen stripping er nødvendig, åpne og lukke bolten som kreves er tilstrekkelig.

 1. 1
  Tørk av alle komponenter ved hjelp av et par papirduker (eller klut, men dette er mindre viktig å være lofri).
  • Fjerne så mye av den tykke, deigete-på-karbon-oppbygging laget av friksjonen i bruk. Også tørk av gammel olje og all ubrent pulver oppbygging.
  • Sørg for å tørke utkastet og området rundt kammeret. Du vil finne enkelte områder snu papirhåndkle svart (rengjør disse områdene mer).
 2. 2
  Spray løsningsmiddel (fortrinnsvis laget for å være trygt å kontinuerlig kontakt med huden din, som m-pro 7) på alle muligens skitne komponenter.
  • Rikelig med oppløsningsmiddel er bedre enn ikke nok.
 3. 3
  La væsken stå i et par minutter. Sørge for et område med skitt, sot, eller ubrente pulver har en sunn mengde løsemiddel på det, soaking i.
 4. 4
  Skrubb hele pistolen med en børste (ikke metall bust - Som en tannbørste). Dette fungerer i løsemiddel og løsner opp oppbygging på pistolen. Prøv å komme inn i alle kriker og kroker.
 5. 5
  Tørk pistolen ren med lofri klut (du kan kjøpe pre-cut klut, men en ren gamle skjorte eller sokker også fungere). Få overalt du setter løsemiddel (bør være ganske mye overalt) og tørk den før den tørker rent.
 6. 6
  Tørk ned hele pistolen (innvendig og utvendig) med et løsemiddel-gjennomvåt lofri klut igjen, og ser igjen for noen områder snu kluten mørkt, og rengjør den.
 7. 7
  Bruk dette til å gå av eventuelle tykke biter av karbon eller pulver oppbygging, eller oppbygging i trange deler av pistolen.
  • Den vanligste området med sot er i kammeret. Opphoping skjer i hjørnene av biter av metall.
 8. 8
  Vattpinne tønna med en klut fuktet med løsemiddel. Gjenta med rene kluter (fremdeles dynket i løsemiddel) til en klut kommer ut ren. Deretter pensle den med en oljet klut, vil dette oljebehandling beskytte fat fra oksidering (rust).
  • En rask og skitne metoden for en mindre presis rengjøring ville være bare for å kjøre en kjedelig slange gjennom fatet.
 9. 9
  Olje alle komponentene som krever smøring. Ofte håndboken for pistol vil ha spesifikke områder som trenger olje, men en rask titt på hvor pistolen på seg vil gi deg en god indikasjon på behov.
  • Husk å olje skinnene for bolten og bolten selv.
  • Prøv å holde oljen vekk fra åpningene i avfyring pin bolig (olje er en samler av skitt og pulver oppbygging og oppbygging rundt tennstiften kan hindre den fra å skyte).
 10. 10
  Tørk ned hele pistolen og fjerne overflødig olje.

Tips

 • En svært lett (nesten usynlig) strøk med olje på utsiden av metalldeler vil forhindre rusting ved å hindre fuktighet metning.
 • Hvis du ikke er i stand til å utslette alle områder løsemiddelet har fått inn, ingen bekymringer. Den løsemiddel vil etter hvert fordampe eller oljen du sprayer på senere vil nøytralisere det.
 • En rask og skitne metode for å rengjøre fat er en kjedelig slange. Som hagler ikke trenger å være nøyaktig nøyaktig, er en rask kjøre gjennom med en diameter slange ofte alt tønna trenger for dag-til-dag bruk.
 • Hvis du har en tøff tid med noen tykke oppbygging, bruke mer løsemiddel og la det trekke i en stund.

Advarsler

 • Pass på at væsken er trygt for pistolen din, og helst, trygt for kontinuerlig kontakt med hendene.
 • Vask hendene etter håndtering av pistol og rengjøring forsyninger.
 • Rengjør alltid våpenet ditt i et godt ventilert område, som røyk fra løsemidler eller oljer kan være usunn ved innånding.
 • Hold oljen vekk fra åpningene i avfyring pin bolig (olje er en samler av skitt og pulver oppbygging og oppbygging rundt tennstiften kan hindre den fra å skyte).

Ting du trenger

 • En skitten (brukt) hagle.
 • Papirhåndklær (valgfritt).
 • Lofri klut (du kan kjøpe pre-cut klut, men en ren gamle skjorte eller sokker også fungere).
 • Løsningsmiddel (fortrinnsvis laget for å være trygt å kontinuerlig kontakt med huden din, som M-Pro 7).
 • Olje (olje spesielt utviklet for bruk med et skytevåpen - fett eller andre smøremidler er også et levedyktig alternativ, men ofte krever mer arbeid).
 • Pick (eller andre skarpe, myk-metallgjenstand - for eksempel en aluminium plukke).
 • Barrel bomullspinne eller boring slange (begge er kaliber spesifikke).
 • Brush (ingen metall bust - som en tannbørste)