Wkeno

Hvordan å plystre med gress

Blåser over et gresstrå strukket mellom tomlene gjør en høyfrekvent angiveri støy som ofte tiltrekker seg rovdyr. Gjort lenge nok, kan det lokke dyr som puma, coyoter og gaupe nære. Det kan også holde lei ungene opptatt i bakgården for en god stund.

Trinn

Hvordan å plystre med gress. Hold den ene enden av gresstrå mellom tuppen av tommelen.
Hvordan å plystre med gress. Hold den ene enden av gresstrå mellom tuppen av tommelen.
 1. 1
  Velg et gresstrå. Tynne strå fungerer best, men de må være flat, ikke rund. Svært bredt gresstrå som har en krøll ikke fungerer så bra heller. Med andre ord, fungerer Bermuda gress flott, men sørg for å bruke bladene, ikke stilkene.
 2. 2
  Hold den ene enden av gresstrå mellom tuppen av tommelen. Med tomlene litt bøyd, trykker baser av begge tomlene sammen, fanger den andre enden av gresset mellom dem.
 3. 3
  Nøye rette tomlene ut til å trekke gresstrå stram. Hvis du trekker den for stramt, vil den brekke og du må starte på nytt.
 4. 4
  Vesken leppene litt, legg dem rett opp mot tomlene og blåse slik at luften går mellom tomlene og over gresstrå. Det bør foreta en skingrende fløyte lyd.

Alternativ metode

 1. 1
  Få to stykker av gress med samme bredde og lengde, eller ta et tykt stykke gress og kaste den.
 2. 2
  Holde de to stykker av gress oppå hverandre ved hjelp av tommel-og pekefinger på hver hånd.
 3. 3
  Strekke gresstrå stram.
 4. 4
  Blås mellom de to delene av gress.
 5. 5
  Slapp eller strekke gresstrå som trengs for å lage den beste lyden.

Tips

 • Det er mulig å spille av musikk på gresset ved å blåse jevnt og endre tonehøyde på lyden ved å justere spenningen i gresset med tomlene. De beste bladene har en rekkevidde på mer enn tre oktaver på sitt beste tilstand. Men det tar mye trening for å mestre denne ferdigheten, samtidig, gir en god ytelse deg umiddelbar oppmerksomhet fra alle rundt. Husk at øvelse gjør mester. Lykke til!
 • Sørg for at gresset ikke har blitt sprayet. Dette smaker forferdelig og er ikke bra for helsen din.
 • Noen gresstrå har en tykkere stripe i midten eller er litt for tykk og hard. Du kan lage slike blader bedre ved å plassere den på et flatt underlag og rulle den over med noen rund gjenstand (for eksempel en rull med teip, en boks med piller etc). Tørke dem med en hårføner eller bare å plukke dem opp og forlate tørke i friluft fungerer også.
 • Praktisere dette uten andre rundt i starten, fordi når du lærer, kan du bare ende opp med å gjøre en hel masse spytt.
 • Vask gresset skikkelig før du begynner fordi du ikke vet hva som har vært på der.
 • Hvis du ikke får riktig lyd, prøve å gjøre gresset mer stram eller enda mindre stram. Det kan ta litt praksis.

Advarsler

 • Hvis du ønsker å ringe i en dyr, være oppmerksom på at det kan ta en halvtime eller mer av konstant ringer. De skrikende høres ut som et lite dyr i nød.
 • Dette kan være svært irriterende for noen mennesker.
 • Hvis gresstrå er skarp, kan det kuttet leppen.