Wkeno

Hvordan å sterilisere medisinske instrumenter

Inntil nylig var det mest avanserte sterilisering teknologi som bare finnes i store sykehus autoklaver. I dag er det en økende etterspørsel etter mer avanserte sterilisering teknologier i veterinær, tannlege og private klinikker samt tatovering stuer og skjønnhetssalonger. Denne korte veiledningen vil gi grunnleggende for riktig forberedelse av instrumenter før sterilisering.

Trinn

Hvordan å sterilisere medisinske instrumenter. Pass på at instrumentene er fri for alle rester av saken, for eksempel blod eller organisk vev.
Hvordan å sterilisere medisinske instrumenter. Pass på at instrumentene er fri for alle rester av saken, for eksempel blod eller organisk vev.
 1. 1
  Pass på at instrumentene er fri for alle rester av saken, for eksempel blod eller organisk vev. Instrumenter må også være tørr og fri for mineralforekomster. Slike stoffer kan forårsake skade på instrumenter eller sterilisatoren.
 2. 2
  Rengjør instrumenter umiddelbart etter bruk.
 3. 3
  Etter rengjøring, skyll i 30 sekunder og la instrumentene for å tørke.
 4. 4
  Place renset & tørket instrumenter i sterile poser.
 5. 5
  Etiketten med instrument navn (s), dato og initialene dine på posen og forsegle dem skikkelig før du legger dem i autoklav.
 6. 6
  Sørg for at alle instrumentene holdes fra hverandre under steriliseringssyklusen.
 7. 7
  Plasser tomme beholdere opp-ned for å hindre ansamling av vann.
 8. 8
  Ikke overbelaste sterilisatoren skuffer. Overbelastning vil føre til utilstrekkelig sterilisering og tørking.
 9. 9
  Tillat en avstand på ca 1 "mellom brettene for å tillate damp sirkulasjon.
 10. 10
  Ikke stable poser.
 11. 11
  Hold oversikt i en logg ark, bruker initialene til brukeren, dato sterilisert, minutter av syklusen, varmen av sterilisator (max) og resultater, hvis kjent (indikator stripe slått farge, biologisk kontroll kjøre hvis utført. Records bør holdes av selskapet for så lenge en pasient eller klient poster er bevart.

Tips

 • Minst en gang per uke bruker en biologisk spore testen (Bacillus stearothermophilus) i noen belastning for å sikre riktig sterilisering. Den spore testen bør plasseres i et område som er det vanskeligste for dampen å nå. (Vær oppmerksom på testing standarder kan variere)

Advarsler

 • Vær sikker på at instrumenter av ulike metaller (rustfritt stål, karbonstål, etc.) er separert. Karbon stål instrumenter bør være bagged eller plassert på autoclavable håndklær og ikke direkte på rustfrie skuffer. Blanding vil resultere i oksydasjon av nevnte metaller.
 • Sjekk produsentens instruksjoner om riktig prosedyre for sterilisering hvert element. Instrumentprodusenten kan gi spesifikk informasjon om riktig sterilisering temperatur og sterilisering tid.

Ting du trenger

 • En tabletop autoklav, damp sterilisator.