Wkeno

Hvordan å være ansvarlig

Så mye som vi kan fantasere om å være bekymringsløs, er sannheten at opptre ansvarlig legger mening til våre liv, gir oss en følelse av empowerment. Her er noen skritt du kan ta for å bli en mer ansvarlig person.

Trinn

Hvordan å være ansvarlig. Forstå at ansvaret er opptjent.
Hvordan å være ansvarlig. Forstå at ansvaret er opptjent.
 1. 1
  Forstå at ansvaret er opptjent. Det er ikke noe du er berettiget til. Hvis noen er nølende til å gi deg ekstra ansvar, er det sannsynligvis fordi du har vært nonchalant med det ansvar du allerede har. Du tenker kanskje: "Men det ansvar jeg har nå er så smålig / kjedelig / dumt / etc, og hvis jeg får mer av en utfordring, vil jeg ta det mer seriøst,.", Men det er en karakteristikk av uansvarlige mennesker, de gjøre ting så lenge de er utfordrende, morsomt og nytt, og når det fades, de mister interessen.
 2. 2
  Omhandler forhold som er tvunget på dere gode eksempler på dette kan omfatte arbeider med en uønsket graviditet, omsorg for et funksjonshemmet barn, eller hjelpe familiemedlemmer når de trenger hjelp. Konsist sette når livet gir deg sitroner du juice-'em og lage lemonade.
 3. 3
  Takle det som er foran deg. En ansvarlig person gjør det de sa de skulle gjøre fordi de sa de ville. Periode. Hvis du ønsker å bli sett på som mer ansvarlige, tenk om det ansvar du allerede har, og ta dem mer på alvor, uansett hvor meningsløse de kan virke. Anser det som en måte å betale kontingent.
 4. 4
  Slutte å lage unnskyldninger. I enhver situasjon, er det alltid noen faktorer vi ikke kan kontrollere. Uansvarlige mennesker har en tendens til å skifte skylden på disse faktorene, og vocalize dem som unnskyldninger. Hver gang du gjør en unnskyldning, det er som å si "Jeg er ikke ansvarlig for dette fordi..." og hva du egentlig sier er "Jeg er ikke ansvarlig". Vær oppmerksom på hvordan du tenker og snakker: finner du deg selv å lage unnskyldninger? Unnskyldninger kommer i mange former og størrelser, men den vanligste er "Jeg vil / ville 've, MEN..."
 5. 5
  Begynne i det små. Som med de fleste andre oppgaver, opptre ansvarlig fungerer best når du kan få en bit av fremdriften går. Hvis du føler deg knust under en backlog av ansvar, start med noen små eller raske oppgaver. Å kunne krysse dem av listen vil få deg til å føle deg som om en vekt har blitt løftet, noe som gjør deg mer begeistret fatt på større oppgaver. Før du vet ordet av det, vil være ansvarlig føle deg bra og tilføre verdi til dagen.
 6. 6
  Ikke glemmer noe. Det er en forskjell mellom å starte en last av Klesvask før takle at hjemmelekse og rengjøring av hele huset, slik at du ender opp med "å måtte" sette et prosjekt av for en annen dag.
 7. 7
  Lær av dine feil. Å gjøre mest mulig ut av en feil er en dobbel-whammy av ansvar: ikke bare gjør dette transform tiden som var ellers bortkastet inn en verdifull, kurs-endring erfaring, men det holder deg fra å kaste bort fremtidig tidspunkt ved å sikre at du ikke gjenta deg selv.
 8. 8
  Se deg selv som en skaper når du ser noe som må gjøre eller må endres, ikke vent for noen andre å gjøre det, være en å gjøre en positiv forskjell. Ta ansvar vil få deg til å føle deg mektig, som vil søle ned og forbedre mange andre aspekter av livet ditt.

Tips

 • Unngå utbrenthet. Hvis takle livets utfordringer er nytt for deg, kan du overdriv, eksos selv, og bruke det som en grunn til å rettferdiggjøre å ta ytterligere tiltak. Tempoet selv og holde blikket på i lang tid.
 • Inaktivitet fører til uansvarlighet. Personer som er involvert i daglige aktiviteter er mer ansvarlig enn folk som tilbringer hele dagen å gjøre ingenting produktivt. Begynne å bli klar og involvert med happenings i ditt hjem eller arbeidsplass, og da vil du automatisk bli mer ansvarlige
 • Forstå at ansvar er en menneskerett.
 • Tenk på konsekvensene av uansvarlig. Vil du miste din prefekt tittel? Vil du miste en sjanse for livet? Konsekvensene holde deg gående på.
 • Hvis du er ute med venner om kvelden, sett deg et bestemt tidspunkt å være tilbake.
 • Ansvar er ikke en måte å si at du ikke kan ha det gøy, kan det en måte å si moroa vente, eller det er ikke riktig.

Advarsler

 • Husk at livet ikke er rettferdig. Hvis du virkelig er forfulgt og mishandlet på grunn av din rase, klasse, tro, hvilken side av byen du bor på, osv.. du kan ikke være i stand til helt rette opp situasjonen, men ikke gi opp bare fordi du har uflaks. Det er alltid et valg. Hvor langt du vil gå til høyre eller galt er opp til deg, men husk det er alltid makt og verdighet til å være hatt, hvis du tjener den. Ikke gi opp på deg selv og ingen kan ta det fra deg. Du kan starte fra et dårlig sted, og du vil gjøre feil. Men du er ikke en feil selv. Tilgi deg selv og oppnå tillit og respekt, vil verden bare bli bedre litt etter litt hvis du gjør det slik.