Wkeno

Hvordan bli kvitt en tale lidelse

Noen mennesker føler seg usikre om deres tale hindringer, enten det er en lespe eller en manglende evne til å uttale ordene riktig, og det kan påvirke alle aspekter av livet ditt. For offentlige høyttalere, er riktig tale viktig for å imponere publikum med en trygg og overbevisende tone, mens riktig tale er viktig for forretningstransaksjoner, offentlige forestillinger, og bruk i hverdagen. Selv om det ikke kan virke som det, kan du være i stand til å kvitte seg med eller forbedre talefeil med noen få tale-opplæring rutiner og noen store tillitskapende boosters. Noen få er oppført her, men søke råd fra en lege eller spesialist for mer informasjon.

Trinn

Hvordan bli kvitt en tale lidelse. Undersøke mulige årsaker til din talevansker og forstå, hvis du kan, hva som forårsaker din.
Hvordan bli kvitt en tale lidelse. Undersøke mulige årsaker til din talevansker og forstå, hvis du kan, hva som forårsaker din.
 1. 1
  Undersøke mulige årsaker til din talevansker og forstå, hvis du kan, hva som forårsaker din. Jobbe med en tale ekspert eller lege hvis du må.
  • Se etter mulige fysiske årsaker:
   • Ganespalte var en viktig årsak til tale hindringer før operasjonen ble overkommelig for folk plaget med det.
   • Malocclusion er når tennene ikke har den riktige normale bit. Malocclusions er vanligvis rettet opp gjennom bukseseler, selv om ortodontiske kirurgi som er nødvendig i noen tilfeller.
   • Nevrologiske lidelser forårsaket av ulykker eller hjerne og nerve svulster kan forårsake en tale lidelse som kalles dysprosody.
  • Se etter mulige lærevansker:
   • Dysleksi og mental retardasjon kan hindre en person fra å lære å snakke ordentlig.
   • Barn som lider av lærevansker har ofte tale hindringer, selv om de kan overvinnes gjennom tale terapi.
  • Er det forårsaket av en følelsesmessig problem?:
   • Personer som lider av traumatiske opplevelser ofte utvikler talevansker som stammende og stamming. En dødsfall i familien, en ulykke eller en forbrytelse kan ofte påvirke muligheten for en person å snakke tydelig.
   • Barnemishandling er også en hyppig årsak til tale hindringer.
 2. 2
  Finn ut om talefeil er permanent. Noen tale hindringer er permanente, spesielt når forårsaket av nevrologiske lidelser. På den annen side kan talehemmet være et resultat av ikke å ha blitt lært hvordan tale tydelig og kommunisere effektivt. Hvis du eller barnet ditt ikke blir undervist riktig tale praksis på skolen eller hjemme som en ungdom, kan det føre til en talefeil.
 3. 3
  Fortsett å arbeide med å forbedre din tale når du forstår årsaken til talevansker.
 4. 4
  Lære å snakke korrekt. Det er ingen erstatning for å lære når det kommer til forsvarlig og effektiv bruk av språket. Øvelse gjør mester, og dette gjelder for å snakke. Benytt enhver anledning til å snakke, å øve og friske opp riktig uttale og enunciation.
 5. 5
  Snakke offentlig. Jo flere sjanser har du til å snakke offentlig, jo flere muligheter du får til å øve. "Offentlig" ikke behøver å bety et stort publikum, spesielt hvis det gjør deg nervøs. I stedet øve snakke med en venn eller et familiemedlem du kan stole på å lytte tålmodig. Så, gå videre til å snakke med andre.
 6. 6
  Prøv bøker på muntlig engelsk og tale-drill kassetter. Tildele to til tre timer hver dag for å øve hvordan å uttale ordene riktig. Ta ned notater av ord og setninger som du finner vanskelig eller vanskelig å uttale.
 7. 7
  Ta opp dine treninger på en håndholdt diktafon, eller gjennom en mikrofon som er koblet til et stereoanlegg eller boom box. Praktisere korrekt uttale, kan enunciation og diksjon høres ut som en mye hardt arbeid, men alle engasjement lønner seg.
 8. 8
  Lese høyt. Få tak i noen inspirerende taler fra en høyskole engelsk lærebok (eller annen tekst du vil), og les dem høyt. I tid, kan du selv utvikle dine offentlige taler ferdigheter. På den måten kan du konsentrere deg om lyder og ikke kommer opp med ordene.
 9. 9
  Ta deg god tid. Snakker sakte kan bli mislikt av noen mennesker fordi det høres ut som de "snakke dum", men sakte og forsiktig taler er en svært effektiv og overbevisende måte å kommunisere. Du trenger ikke å snakke veldig sakte, du må snakke i et tempo som er behagelig for deg og ditt publikum. En jevn tempo er bedre enn å snakke i et raskt tempo, spesielt hvis du ønsker å sende den tiltenkte betydningen av meldingen over.
 10. 10
  Snakk hjernen din. En annen grunn til at noen mennesker utvikler tale hindringer er at de ikke tar muligheten til å snakke eller å uttale seg offentlig. Jo mer du holde ro og holde reservert, jo mer du kan utvikle tale hindringer som stammende, stamming eller rotete tale.
 11. 11
  Få bukseseler. Hvis du har feiljustert tenner, kan du ha vanskeligheter med å uttale noen ord på grunn av en Lisp. De fleste malocclusions korrigeres gjennom bukseseler. Bukseseler trekke, skyve, og justere individuelle tenner for å korrigere bite. Barn og tenåringer liker ikke å ha tannregulering fordi de er ofte ertet som "metal munn" eller "jernbane står overfor." Faktum er at bukseseler er fortsatt den beste måten å rette opp en lisp forårsaket av feiljustert tenner. Problemet med bukseseler er at de ofte forårsaker talehemmet, spesielt når de fjærer, band og ledninger av et sett av bukseseler er justert hver måned.
  • Hver gang tannlegen justerer tannregulering (eller til og med proteser), må du trene deg opp til å snakke og å spise riktig. Det kan være ganske smertefullt i begynnelsen, men husk å ikke gå for langt, for at du ender opp med en munn skade.
  • De fleste bukseseler brukes for kjeveortopedisk formål, selv om noen bukseseler kan brukes som pynt. Bukseseler er ganske dyrt, og du må kanskje ta ut en dental plan eller kontanter på dental forsikring å betale for dem.
 12. 12
  Opprettholde god. De fleste tale hindringer er forårsaket av problemer i munnen, men noen hindringer som stamming og stammende er forårsaket eller forverret, etter dårlige. Hvis du holder ryggen bøyd og anelse skuldrene igjen, trenger du ikke gi nok luft til å øve press på mellomgulvet ditt eller passere gjennom strupehode (tale-boksen). De beste foredragsholdere og talere ofte opprettholde riktig talende holdning:
  • Mage
  • Brystet ut
  • Slapp av i skuldrene
  • Ryggen rett
  • Feet stødig.
 13. 13
  Støtt tale fra mellomgulvet. Riktig stående og sittende stilling betyr at du tegner stemmen din ikke direkte fra strupehodet, men fra mellomgulvet. Du kan også avlaste trykk på strupen din ved å slappe av i skuldrene, noe som betyr at du ville snakke i din naturlige banen. Hvis du holder føttene flatt og stødig, du også gi deg selv en meget stabil vertikal base for å støtte kroppen når du snakker.
 14. 14
  Stå høyt. En annen stor fordel å riktig holdning er at du ser og føler deg bra når du snakker, enten det er en formell snakker engasjement eller en prat over lunsj. Riktig holdning øker din, og forteller folk at du vet hva du snakker om.
 15. 15
  Prøv tale terapi psykologer og logopeder for å hjelpe deg å overvinne tale hindringer hvis de er forårsaket av følelsesmessig ubehag eller lærevansker. Tale terapi er svært nyttig hvis du trenger å bryte ut av tausheten din, og å snakke om problemene dine, dine frustrasjoner, eller din egen personlige tragedie. Tale terapi er også svært nyttig for å korrigere din hinder; terapeuten vil peke ut den delen av talen der du har problemer, og vil arbeide med å rette det opp. Private tale terapitimer kommer ikke billig, selv om du kan ta ut penger fra din personlige helse-forsikring hvis dekningen programmet tillater det.

Tips

 • Riktig tale er viktig for å opprettholde høy selvfølelse og selvtillit.
 • Hvis du ikke kan bli kvitt din talevansker på egen hånd, se en lege.
 • Se en tale patolog som vedlikeholder sin sertifisering av klinisk kompetanse fra det europeiske tale og hørsel Association. Disse fagfolk er i stand til å vurdere, diagnostisere og behandle tale svekkelser.
 • Velkommen god tale. Ser frem til det, og akseptere og feire selv små forbedringer.
 • Den store greske taler og statsmann Demosthenes gang ble kvitt sin tale hindringer ved å resitere vers mens hans munn var full av småstein. Det kan høres ut som en god idé, men du ville ikke ønsker å kvele på små steiner bare for å bli kvitt en stamme eller en stamme.
 • Prøv å bremse ned og uttale hvert ord riktig som dette kan også hjelpe når du prøver å overvinne en tale problem.

Advarsler

 • Se en lege hvis du kan. Ingenting erstatter forsvarlig medisinsk råd fra en spesialist. De har hjulpet mange andre mennesker før, og vil sikkert være i stand til å hjelpe deg.