Wkeno

Hvordan følelsesmessig takle å ha funksjonshemninger

Å ha en funksjonshemming kan være veldig vanskelig, men det er mange måter å godta din situasjon. I denne artikkelen vil du lære hvordan du gradvis lære å takle å ha funksjonshemninger.

Trinn

Hvordan følelsesmessig takle å ha funksjonshemninger. Organiser deg selv riktig.
Hvordan følelsesmessig takle å ha funksjonshemninger. Organiser deg selv riktig.
 1. 1
  Organiser deg selv riktig. Holde, kropp og livsstil ren og organisert virkelig kan senke stressnivået og hjelpe deg å bli mer selvsikker. Finn hjelpe med eventuelle husarbeid du ikke kan gjøre for deg selv. Hvis du ikke er i stand til å rydde opp etter deg selv, gjør din egen klesvask eller forberede din egen mat, er det fortsatt flere alternativer:
  • Be familie om hjelp. Hvis du har familiemedlemmer som er villige, dette er vanligvis det beste valget. Men ikke la reell avhengighet tiltrekke, noen ganger risikoen for å få hjelp fra familien blir fanget i usunne familieforhold, særlig der de oppfører seg i fornærmende eller nedlatende måter. Forstå forholdet til familien, og hvis det viser seg at du blir skadet av slike interaksjoner, søke alternative kilder til hjelp.
  • En annen mulighet er å spørre venner om hjelp og gjengjelde med ting du kan gjøre. Hvis du mangler mobilitet, men du er god på websiden skriftlig eller oppføringen auksjon elementer på nettet, kanskje du kan handle slikt arbeid på en venns nettside eller liste sine elementer for å selge, til gjengjeld for rengjøring hjelp. Naturligvis ikke fortsette å hjelpe når det ikke er gjengjeldt - din tid og innsats er like verdifulle som de av sjonshemmet mennesker.
  • En pålitelig alternativ, hvis du kan få det, er å søke lokale ressurser for med funksjonshemming. Noen byer, fylker, sykehus programmer, og så videre, har enten veldedige organisasjoner eller offentlige programmer som hjelper handikappede nære hull i sitt selvbilde omsorgsbehov. Du kan være i stand til å få en personlig assistent som har betalt for å komme over, tilbringe tid med deg, løpe ærend eller kjøre deg rundt hvis du er ute av stand til å gjøre disse tingene på egen hånd. Søk på nettet og telefonen din lokale sykehus, klinikker, offentlige kontorer ber om kontakt tall. Ikke gi opp tenker det er ingenting som tilbys, du vet ikke hvilke ressurser du har før du har sjekket dem ut.
  • Vurdere å flytte til en ny by eller et område med bedre ressurser til rådighet for å hjelpe funksjonshemmede leve selvstendig. Du har rett til å leve i et rent, behagelig miljø og for å få hjelp holde en ren kropp hvis du ikke klarer dette på egen hånd. Det er ikke din feil hvis du ikke kan gjøre disse tingene på egen hånd, og det er ikke en karakterbrist.
  • Imot hjelp allernådigst og aktivt søke bedre alternativer hvis folk hjelpe du er nedlatende, grusom, eller fornærmende. Dette er viktig på lang sikt - hva som er akseptabelt i en nødssituasjon kan være "hvilken som helst port i en storm", men ikke la deg bli fanget i en dårlig situasjon. Søk hjelp linjer og utenfor assistanse fra statlige, provinsielle, regionale eller føderale / nasjonale etater og veldedighetsorganisasjoner hvis du er i en vanskelig situasjon og trenger hjelp til å komme ut av det.
 2. 2
  Utøve ofte. Få på noen måte som du kan. Hvis du er i en rullestol, så spør legen din om trening alternativer for deg - det er mange av dem. Hvis du ikke er i stand til å delta i øvelsen, så får all den mentale øvelsen du kan.
  • Ikke skamme seg hvis du ikke kan trene måten andre mennesker gjør. Øvelser er laget for folk med vanlige kropper og et komplett sett med normale evner. Ikke måle din fremgang mot andres. Bedømme utviklingen realistisk i forhold til dine egne tidligere innsats og resultater. Stopp hvis det gjør vondt, spesielt med ryggskade og uførhet, dårlige knær og andre tilstander som kan forårsake.
  • Husk at Special Olympics har det riktig - alle er en vinner. Hvis du klarer noe trening i det hele tatt, eller en forbedring i fysisk funksjon, har du vunnet noe. Innsats teller mye mer enn det ville for noen sjonshemmet. Ikke forvente at resultatene skal være den samme som noen som har sjonshemmet og bestemmer seg for å endre en stillesittende livsstil.
 3. 3
  Vær høflig og opptre rolig med motbydelige mennesker. Selv om noen gjør narr av deg, finnes det måter å snu situasjonen. Når noen gjør narr av deg, holde verdighet. Vær oppmerksom på at heckler har nettopp ødelagt hans eller hennes omdømme. En sarkastisk bemerkning eller to kan hjelpe - bedømme din timing og reaksjonene til folk rundt heckler. Være morsommere enn de er, spesielt i offentlige situasjoner med masse vitner. Hvis du ler av noen som prøver å sette deg ned, kan det være et spill-veksler noen ganger. Spille til publikum, ikke til idiot, du vil ikke endre vedkommendes sinn, men du kan gjøre dem ser ut som som de egentlig oppfører seg.
  • Vær oppmerksom på at mange mennesker er nervøs for hvordan de skal opptre rundt noen som er deaktivert. De er redd for pinlig selv og kan være nedlatende uten egentlig å vite det, i et forsøk på å se seg selv som hyggelige mennesker. Være fast når nekte unødvendig hjelp - det er en annen stor sosial fallgruve.
  • Vær raus med andres nervøsitet. Utdanne dem høflig, når de er vant til det de vil bli kjent med deg som person. Mange mennesker synes å holde ideen om at funksjonshemmede burde være patetisk takknemlig for uønskede råd og noen oppmerksomhet i det hele tatt. Jo mer du ikke spiller disse spillene, jo lettere er det å starte filtrering dine bekjente for folk som behandler deg.
  • Krever respekt, og holde deg rolig når du gjør. Holde hodet i møte med alle de sosiale utfordringene i uførhet bygger virkelig mot. Til slutt alle elendig stereotypier, idiotiske reaksjoner, codependent sinn spill og nedlatende holdninger av andre vil bli kjent. Hver situasjon har sine egne effektive tellere. Lær å bli selvsikker i stedet for aggressiv eller passiv. Du vil trenge mer sosiale ferdigheter enn noen som ikke skiller seg ut som annerledes.
  • Det er en stereotypi at funksjonshemmede skal være søt, hellig, hyggelig mot alle, og aldri har en dårlig dag. Å være hyggelig mot alle på første møte og kutte folk litt slakk for første dårlige reaksjoner kan hjelpe, men hvis det ikke hjelper, søke effektive, dogmatiske måter å håndtere vanskelige personer. Finn ut hvilke venner du kan virkelig stole på. Ikke la "være hyggelig mot alle" bli "være alles dørmatte og aldri gi uttrykk for noe negativt." Du trenger ikke å være Tiny Tim å kreve menneskelig respekt.
 4. 4
  La deg sørge og gå gjennom alle fem stadier av sorg om funksjonshemming din. Oppsøk reell støtte fra terapeuter, rådgivere og betrodde venner eller familiemedlemmer. Lære å bedømme hvem som er genuint støttende og hvem som er medlidende - synd er bare en annen smak av ydmykelse og vanligvis dekker opp den andres redsel for å havne i din situasjon. Gjør ditt beste for ikke å ta ut din sorg på menneskene i livet ditt som er genuint prøver å hjelpe, selv om de ikke er gode på det.
 5. 5
  Ikke slå deg opp for det hvis du ikke er hyggelig for alle. Definitivt ikke slå deg opp for det hvis andre folk behandler deg dårlig. Det er deres problem. Det er et mål på hvor uvitende de er eller hvordan og grusom.
 6. 6
  Ikke bli overrasket hvis folk begynner å tenke på deg som modig. Når du er ferdig sørgende og du har blitt vant til noe så hverdagslig, slutter det å være en krise eller en tragedie. På det punktet din funksjonshemming er bare hvordan ting er, og du er vant til det, akseptere komplimenter på ditt mot allernådigst. De mener det, og de kan virkelig finne inspirasjon i holdningen din på en god dag. Dette er sannheten. Du er en helt når din evne til å møte fysiske grenser og sosial ydmykelse inspirerer andre mennesker - det er greit å klappe deg selv på ryggen for det og er glade for det. Bare ikke gni det inn på andre mennesker.
  • Det er en forskjell mellom å klappe deg selv på ryggen og få tillit til din evne til å møte dine ulykker, og skryter på måter som skader andres. Jo bedre du håndterer dine problemer av noe slag, vil de mer sannsynlig andre mennesker genuint ta inspirasjon fra din holdning. Det er en stor kompliment på en reell ferdighet, så ikke børste den av for lett.
 7. 7
  Aksepter din funksjonshemming. Dette er den vanskeligste delen som det kan være svært nedslående. Aksepter at du aldri kan gå, se eller høre igjen, og at du fortsatt kan nyte livet. Hvis din funksjonshemming kan endres med fysioterapi og behandling, gripe dagen og kjempe den hver dag.
  • Akseptere din funksjonshemming betyr sorg over tapet av en normal status uten stigma mot deg og et liv uten enorm ulempe. Det er ikke riktig, det er ikke rettferdig, det er ikke bra. Det er ingen opp side til det, men på den andre siden, det er ikke noe galt med din karakter heller. tar seg tid at det gjør.
 8. 8
  Dra nytte av hva som kan gjøres. Noen forhold som blindhet eller tap av et lem krever omfattende omskolering for å bruke det protetikk og livet strategier kan berike livet ditt. Selv om du ikke kan endre selve funksjonsnedsettelsen, kan du forbedre ditt liv ved å bruke hver assist og strategi tilgjengelig. Ikke vær flau for å bruke en hvit stokk eller en eller en rullestol. Du vil bli overrasket over hvor mye lettere livet er når du har disse hjelpemidler enn ikke.
 9. 9
  Be om hjelp fra fellesskapet av andre funksjonshemmede mennesker, spesielt de som har fått samme betingelser du gjøre. De forstår og de har vært gjennom alt du går igjennom nå. De kan ha lister over kontaktnummer og ressurser for ting du tror du ikke har råd. De forstår og aksepterer som kommer med plutselige uførhet og sosialt press.
  • Søke støtte grupper med mennesker som står overfor de samme utfordringene. Tenk på dem som utfordrer snarere enn å tenke på deg selv som et offer, er dette et stort steg opp fra selvmedlidenhet. Husk at dine sosiale utfordringene er reelle. Ikke enig med folk som er sette deg ned eller ler av deg, det er kanskje det vanskeligste å lære. Du kan ikke holde på holdninger som denigrate funksjonshemmede eller du skyte deg selv i foten.
 10. 10
  Prøv å overvinne andre. En person med en annen religion, rase, kultur eller sosial klasse kan ha mye mer erfaring med å håndtere fordommer du leve med enn du gjorde på å bli deaktivert. Hvis du behandler de rundt deg med verdighet, vil de beste blant dem gjengjelde, og du kan i det minste finne ut hvem den sta uvitende er.
  • Motbydelige bekjente er ikke verdt å henge på. Motbydelige venner og familie kan få en lengre sjanse til å jobbe med forholdet og mer innsats fra din side, men erkjenner at noen ganger det er en murvegg.
 11. 11
  Få en hobby. Finn noe som du liker å ta tankene bort fra ting, som å sy, lage smykker,, scrapbooking, maling, tegning, skriving, fugletitting, innsamling. Utforske dine interesser. Noen kan også føre til vellykket selvstendig arbeid eller nye jobb ferdigheter - mange hobbyer er andres yrke. Mest av alt, finne aktiviteter du liker mest. Du vil møte andre mennesker som kommer inn i dem og har noe mer interessant å snakke om enn funksjonshemming.
 12. 12
  Få god internettilgang og en anstendig datamaskin. Dette er mye viktigere enn fjernsyn. Internett-aktiviteter involvere andre mennesker og de er ekte. Delta i nettsteder som og andre nettsamfunn. Ikke bare vil du møte venner og bygge et sosialt liv, dine bidrag er reelle og ditt sosiale liv vil omfatte områder som din funksjonshemming ikke innvirkning.
  • Etter en stund, folk du kobler med regelmessig online eller offline vil venne seg til funksjonshemming. De fleste av dem vil slutte å behandle deg annerledes. Den vanskeligste tiden er først når du finner ut hvem dine virkelige venner er. Bygge et solid sosialt nettverk er viktig for å leve godt, funksjonshemmede eller ikke. Dette er noe undisabled kan lære av deg.
 13. 13
  Husk at penger er ikke det eneste mål på suksess i livet. Hvis din tid er nyttig for andre mennesker og de tingene du er genuint verdsatt og brukt, som betyr noe for selvtilliten. Noen typer uføretrygd vil ikke la deg tjene penger uten å ta den ut av sjekken, og du kan miste helsetjenester fordeler hvis du tjener. Hvis du er i den situasjonen, vurdere din tid til årsakene du føler lidenskapelig om. Mer enn penger selv, folk jobber fordi de trenger å føle seg nødvendig og nyttig. Du kan være nødvendig og nyttig uansett hva dine fysiske grenser er. Så ikke se ned på deg selv eller tror at frivillig arbeid er liksom mindre viktig enn lønnet arbeid. Det er viktigere og mange mennesker som ikke har tid fordi de sliter med å lage en levende vil være takknemlig du ga hva du kan - din tid og ekspertise.
 14. 14
  Gjør ditt beste. Du har ikke noe valg om å være funksjonshemmet, men hvor godt du leve med det er et valg, hver dag. Det er mye viktigere å klappe deg selv på ryggen for dine suksesser enn å banke deg opp for svikt. Ikke døm selv av andre mennesker, lære hva du virkelig kan gjøre og ta noen fremgang som noe å bygge på.

Tips

 • Uansett funksjonshemming kan være, og uansett hvor ille det kan virke, vil du bli vant til det. Du kan føle deg ensom og misforstått i begynnelsen. Men sanne venner vil være der for deg, og du er aldri virkelig alene!
 • Leger kan være feil. Husk at de kan være feil i begge retninger. Selv eksperter ofte feilvurderer om du kan gjenopprette det hele tatt, eller om du ikke setter "nok innsats" i utvinning din. Du er den eneste som vet hvor mye innsats du legger inn utvinne.
 • Skaffe hjelp fra en rådgiver. En rådgiver kan hjelpe.

Advarsler

 • Hvis du er i en fornærmende situasjon, søke hjelp. Gjør ditt beste for å holde åpen kommunikasjon med resten av verden. Det finnes ressurser til å hjelpe folk håndtere overgrep og du har en rett til å leve fri for overgrep selv om det akkurat er noen ganger vanskelig å forsvare.

Ting du trenger

 • Hobbyer
 • Utstyr som gjør ting enklere for deg hjemme og går ut