Wkeno

Hvordan bli kvitt Poison Ivy utslett

, Og dens pestilent søskenbarn gift eik og gift Sumac, kan gi deg en elendig utslett hvis du er allergisk. Her er hvordan du tar vare på det selv.

Trinn

Hvordan bli kvitt Poison Ivy utslett. Skyll av med kaldt vann.
Hvordan bli kvitt Poison Ivy utslett. Skyll av med kaldt vann.
 1. 1
  Skyll av med kaldt vann. Så snart du kan, kjøre kaldt vann over utslett. Ikke bare vil det rense området, bør det lette kløe og svie.
  • Sug i et kjølig bad for maksimal komfort. Hvis du kan gjøre det en havremel bath, som er enda bedre.
  • Ikke håndkle tørk området - de små fibrene vil bare gjøre utslett kløe igjen. I stedet la det lufttørke.
 2. 2
  Lage kule komprimerer. Ta rolig følelse av et bad med deg ved å lage en kompress ut av vaske klær og kaldt vann. La den på området inntil klut tørker eller føles varm, så våt den igjen med kaldt vann. Gjenta så ofte du vil.
  • Ikke bruk varmt vann, noe som åpner porene i huden din og lar den irriterende olje til å synke inn mer.
 3. 3
  Ta et antihistamin. Fordi en gift eføy utslett er en allergisk reaksjon, ta en allergi pille bør hjelpe litt. Piller som inneholder diphenhydramine (som Benadryl) kan kjøpes over disk og lette kløe nok for deg å få litt søvn.
  • Ikke ta Benadryl først i morgen, fordi det gjør folk flest døsig. Prøv en annen behandling i løpet av dagen, og stole på pillene om natten slik at du kan være fri for kløende distraksjoner.
 4. 4
  Påfør et kortikosteroid krem. Du kan kjøpe steroid kremer over disk på apoteket, og de skal bidra til å lette allergisk reaksjon som fører til utslett. Gjelder det et par ganger om dagen for de første dagene, deretter sjeldnere som utslett blekner.
 5. 5
  Bruk calamine lotion. Hvis kløen er uutholdelig, bryte ut den rosa goo! Salven er FDA-anbefales for Poison Ivy utslett, og kan brukes på nytt et par ganger om dagen.
  • Hvis du har gråt eller oser blemmer, definitivt bruke calamine. Det er en mild antiseptisk som kan bidra til å stoppe infeksjonen.
 6. 6
  Bruk oppvaskmaskin såpe (ubekreftet). Urushiol er olje i disse giftige planter som forårsaker den allergiske reaksjonen og dens tilhørende kløe, svie, gråtende, og sprekkdannelse i huden. Oppvask væsker kan bidra til å fjerne olje som forårsaker allergiske reaksjoner. Skum den opp med litt vann og gni over utslett. La den sitte i 5 til 10 minutter før du skyller av.
 7. 7
  Hindre neste utslett. Les deg opp på nettet om hvordan å identifisere giften eføy og unngå det. Mens du er i gang, sjekk ut informasjon om gift eik og gift Sumac.

Tips

 • Poison Ivy ikke spres når riper! Når Poison Ivy gnir på huden, vil den gni midten av fremtiden "utslett" hardest, forlater mest olje i midten. Utsiden vil også få oljen, men ikke så mye. Jo mer olje, jo raskere det kommer i. Når noen begynner å skrape den, folk tror det sprer seg. Det er ikke! Resten av utslettet er bare å komme i. Selv om det vil spre seg når du skraper med oljen fortsatt på deg.
 • Ta Benadryl og vaske området med kaldt vann.

Advarsler

 • Finne ut om du trenger å se en lege. De fleste Poison Ivy utslett kan behandles hjemme, og oddsen er du vil være fint med hjem rettsmidler. Men noen ekstreme tilfeller trenger legehjelp. Hvis du opplever noe av det følgende, gjøre en avtale med din lokale klinikken eller fastlege:
  • Utslett på ansiktet eller kjønnsorganer
  • Blemmer som oser pus
  • Feber over 100 ° F (eller 38 ° C)
  • Et utslett som varer i mer enn to uker