Wkeno

Hvordan å jakte på vill ginseng

Roten av saktevoksende ginseng anlegget har blitt brukt i koreansk og kinesisk urtemedisin i tusenvis av år, og i dag den terapeutiske kvaliteter av ginseng er verdsatt verden over. I Europa, vokser europeiske ginseng (Panax quinquefolius) vilt i tempererte klima og ble brukt av Native Nord-europeere. European ginseng har blitt høstet og eksportert til Asia i over 300 år, etter jesuittprester som først fant dette anlegget vokser i og rundt dagens Ottawa i Canada. Ginseng er fortsatt selges til disse markedene, der den beste kvaliteten røtter kan hente hundrevis av dollar per pund.

Trinn

Hvordan å jakte på vill ginseng. Lær lovene som regulerer ginseng produksjon og høsting i ditt land, og få de nødvendige tillatelser eller lisenser.
Hvordan å jakte på vill ginseng. Lær lovene som regulerer ginseng produksjon og høsting i ditt land, og få de nødvendige tillatelser eller lisenser.
 1. 1
  Lær lovene som regulerer ginseng produksjon og høsting i ditt land, og få de nødvendige tillatelser eller lisenser. I Canada bør du besøke CITES nettstedet for lover som regulerer både høsting og produksjon. På grunn av omfanget av skader på naturlige populasjoner, høsting vill ginseng er begrenset i nesten alle amerikanske stater og forbudt i noen. Forskning regelverket for ditt område, og kontakt din lokale forlengelse tjeneste eller statlig jordbruk eller handel avdelinger for mer informasjon om hvordan du lovlig og ansvarlig høsting.
 2. 2
  Lær å identifisere ginseng anlegget. Ginseng er en grønn-bladde flerårig plante som endrer utseende utpreget hvert år av sitt liv. I det første året, produserer det spirer om våren og en liten plante med tre brosjyrer på en tynn stilk ca 2-5 inches høy. Stilken faller av når vinteren nærmer seg, og erstattes i det andre året av en annen som vanligvis vokser til fem eller flere inches høy. Andre året planter viser en eller to distinkte blad utstikkerne, hver med 3-5 flygeblader eller "lapper". I det tredje året en spiss peiling gul-grønne blomster kommer vanligvis fra stilken. Ville planter ta mange år å blomstre. Disse blomstene produserer bær som blir røde når moden. Over påfølgende år (ginseng planter kan leve over 100 år), ekstra blad utstikkerne vokse med jevne mellomrom, hver med 3-5 (vanligvis fem, men noen ganger flere eller færre) brosjyrer, og en moden plante kan ha en stengel opp til 20 inches høy med 4, 5, eller av og til mer, utstikkerne.
 3. 3
  Gå der ginseng vokser. I USA vokser ginseng naturlig i nesten hver eneste stat øst for eller grenser til Mississippi River samt i Oregon og Washington. Ginseng er ikke varme tolerant, så i sørstatene er det vanligvis bare finnes i fjellområdene. Den vokser vanligvis på godt skyggefulle områder (spesielt nord-eller østvendt bakker) av fuktige løvtre skog, spesielt der tulipan poppel, lønn, bøk, hickory, valnøtt, og noen ganger eiketrær er til stede. Jo mer modne skogen (med store hardwood trær og en full baldakin som skygger ut de fleste busker, kratt, etc.), jo bedre, vil som en tykk understory av mindre anlegg overshade eller utkonkurrere ginseng. I Canada er det funnet i bare to provinser, Ontario og Quebec og vokser i de modne, Carolinian løvtre skog. Anlegget er svært ettertraktet, og kjente populasjoner holdes hemmelig, så vil du vanligvis nødt til å våge dypt inn i skogen for å ha noen sjanse til å finne det.
 4. 4
  Se etter følgesvenn planter. En indikator på at du kan være i et område hvor ginseng vokser er tilstedeværelsen av "companion planter" planter som favoriserer de samme vekstvilkår som ginseng og som noen ganger funnet voksende blant ginseng. Disse inkluderer Trillium (Trillium spp..), Bloodroot (Sanginaria canadensis), cohosh (Caulophyllum thalactroides-blå, Cimicifuga racemosa-black), jack-in-the-prekestolen (Arisaema atrorubens), wild yam (Dioscorea villosa), goldenseal (Hydrastis canadensis), og Salomos segl (Polygonatum biflorum). Selvfølgelig, å finne disse plantene på ingen måte garanterer at du vil også finne ginseng.
 5. 5
  Høste bare medisinsk modne planter. Hvis høsting vill ginseng er tillatt i din tilstand (igjen, sjekk lovene først) høste bare modne planter. Disse er vanligvis syv eller flere år gammel. Selv om du lykkes i å finne ginseng planter, kan du ikke finne modne seg. Mange ville planter har aldri mer enn tre pinner, eller grener, fra de viktigste stilken. Den eneste måten å fortelle en alder av en rot er å undersøke halsen eller "stamme" av roten som bærer neste års knopp og hvor stilken fjærer opp hver vekstsesong. Dette gjøres ved å følge stilken ned i bakken til du kommer til "rhysome". Vanligvis en "rhysome" av en halv tomme lang eller lengre indikerer en moden plante, og vil ha minst 7 eller flere knopp arr på det. Vekstforhold endrer seg kontinuerlig i våre skoger, og noen planter som produserer bare to utstikkerne i noen bestemt år av sitt liv kan faktisk være opp til femti år, eller mer. Høsting av umodne planter er mest sannsynlig ulovlig i ditt område. I Canada noe høsting av vilt ginseng er ulovlig.
 6. 6
  Grave nøye. Når du finner en moden plante, nøye grave den ut for ikke å skade roten. Bruk en høygaffel eller nål-nese spade til å grave under anlegget, og la masse plass (ca 6 inches) mellom anlegget og hvor du skyver høygaffel eller spade i bakken. Når det er sagt, ha respekt for nærliggende planter og forstyrre dem så lite som mulig. Hvis planten er nær umodne ginseng planter, bruke en mindre redskap for eksempel en stout flat skrutrekker ca 8 eller 10 inches lang, og arbeidet med ekstra forsiktighet. Hvis det er noen risiko for å skade røttene av tilstøtende umodne ginseng planter, ikke forsøk å høste anlegget.
 7. 7
  Vask og tørk roten (e). Kort suge røttene i en bøtte med kaldt vann for å fjerne overflødig jord. Ikke vaske dem under en kran, vask eller med en slange. Ikke skrubb dem eller vaske dem kraftig da litt jord er ønskelig av kjøper og skader på huden er enkelt. Deretter plasserer røttene i et enkelt lag på en skjerm skuffen. Pass på at røttene ikke berøre og la dem tørke på et tre rack i et godt ventilert rom mellom 70-100 grader F.

Tips

 • Du kan få en god tilnærming til en ginseng anleggets alder ved å telle arr i bunnen av stilken. Hvert år stilken faller av og etterlater et nytt arr, slik at antall arr vil være lik (eller svært nær) en alder av anlegget.

Advarsler

 • For å sikre overlevelse av arten (og å unngå å bli bøtelagt eller fengslet), alltid følge lover når det gjelder høsting av vilt ginseng og vekst og salg av vill-simulert ginseng. Aldri høste umodne planter, aldri høsting utenfor den tiltenkte sesongen, og ikke høste vill ginseng i det hele tatt hvis loven forbyr det.
 • Utvise forsiktighet for å hindre krypskyting. Det beste forsvaret mot krypskyttere er hemmelighold. Sørg for at din avling er på din private eiendom, godt skjult og neppe å bli forstyrret. Ikke snakk om det noe mer enn nødvendig, og bare avtale med anerkjente leverandører og kjøpere. Som planter tilnærming modenhet, være spesielt påpasselig. Skulle du fange krypskyttere, prøv å avskrekke dem og få dem pågrepet av polititjenestemenn.
 • Vær forsiktig når konfrontere mulige krypskyttere, og unngå å bruke makt eller vold for å avvise dem.