Wkeno

Hvordan å holde seg rolig under et ran

Det er noe du sannsynligvis ikke noen gang ønsker å tenke, men det er like noe som du kan altfor lett bli fanget opp i når du er i en bank, butikk eller andre steder som håndterer penger, og virker som en enkel plukking for en røver.

Mens ansatte er ofte opplært i hvordan å reagere, som kunde eller passer av, kan du ikke vet hva du skal gjøre og som sådan, kan dine reaksjoner true din sikkerhet med mindre du er sikker på hvordan du reagerer. I denne artikkelen vil du lære om hvordan å holde ro og nøkterne under et ran, slik at du kan overleve det som uskadd som mulig.

Trinn

Hvordan å holde seg rolig under et ran. Være klar over hva som skjer rundt deg.
Hvordan å holde seg rolig under et ran. Være klar over hva som skjer rundt deg.
 1. 1
  Være klar over hva som skjer rundt deg. Når du er på et sted som potensielt kan bli holdt opp, for eksempel en bank eller en liten butikk, holde varsle. Hvis du oppdager mistenkelig aktivitet, ikke gå i nærheten av det, men la og rapportere det så snart det er trygt å gjøre det. Prøver å holde ut av enhver hårete situasjon i første omgang er den beste måten å holde seg rolig.
 2. 2
  Samarbeide. Før noe annet, signalisere din intensjon å ranerne som du har tenkt å samarbeide. Dette er ikke tiden for heroics og trass. Gjør det klart at du er acquiescing ved å svare på deres forespørsler raskt og ikke tilbake å prate med noen av sine krav. Samarbeidende vil hjelpe deg å holde deg rolig fordi sjansene for å overleve hendelsen er betydelig økt ved å gjøre ingenting å sette av volatiliteten av røverne.
  • Minn deg selv på at forholdet vil være over raskere hvis du overholder sine krav.
  • Les Hvordan overleve et bankran for mer informasjon om hva du skal gjøre under arrangementet av et ran for å øke sjansene dine for å gå bort uskadd.
 3. 3
  Fokuser på å bo rolig. Hvis du føler panikk begynner å stige, er det viktig å prøve og bremse ned dine tanker og forbli fokusert på å trekke gjennom. Tegn på panikk inkluderer en racing puls, svimmelhet, svette og kramper i hender og føtter, det vil ofte utvikle seg til hyperventilering (pustevansker), som kan vare i flere timer. Som du kan fortelle, disse symptomene risikere sløver sansene og får deg gjennom situasjonen med vettet om deg fordi kroppen begynner å overstyre tankene dine. Hvis du føler panikk stiger, kan du prøve følgende:
  • Tar sikte på å redusere hastigheten som du puster. Fokusere på å ta dypere åndedrag, saktere.
  • Slapp av alle musklene dine. Gjør dette ved å spenne dem opp med vilje i noen sekunder, og deretter la dem slappe av. Du kan gjøre dette ubemerket enten stående, sittende eller liggende.
  • Tilbake til å fokusere på pusten din.
 4. 4
  Lytt så godt du kan. Bortsett fra å samle potensielt nyttige detaljer, lytter nøye kan bidra til å holde deg rolig som du vil være mer klar over hva ranerne har tenkt å gjøre som de snakker. Prøv også å se ranerne bevegelser hvis dette ikke utgjør noen fare du som kroppsspråk kan hjelpe deg med å måle hva de har tenkt å gjøre videre.
 5. 5
  Forvent banne, shouting og andre nervepirrende støy og handlinger eller reaksjoner. Hvis du er forberedt på volatile, redd og gal oppførsel fra røverne, i hvert fall du er på vakt for det verste og kan prøve å fokusere på å beskytte deg selv, søker noen gyldige exit muligheter eller finne måter å holde deg ut av veien (og ubemerket).
  • Unngå brå bevegelser, de fleste ranerne er som som du er og alt kan sette dem av. Hvis du trenger å flytte, nå eller endre posisjon, forteller raneren først, slik at de er klar over og ikke overrasket over dine trekk.
 6. 6
  Fokusere på andre mennesker i samme situasjon som deg. En god måte å holde seg rolig er å anta ansvar for å hjelpe andre mennesker rundt deg forbli rolig og støttes. Mens du er opptatt med å hjelpe dem og være sterk for dem, er du mindre sannsynlig å gi etter for engstelig og panikk reaksjoner.
 7. 7
  Tilbring tid på å lete etter veier ut av situasjonen. Vurder om flukt er en trygg mulighet eller ikke (de fleste ganger er det best å vente det ut). Vurdere om det er verdt å snakke med røverne eller ikke. Arbeid på strategier for å komme gjennom arrangementet kan bidra til å holde deg rolig fordi du vil føle at du har minst en liten kontroll over hva som skjer med deg.
  • Ikke prøv å overliste eller smart diskusjon røveren. Alltid rolig snakke om dine behov, for eksempel behov for å samle et barn fra skolen i tide eller kvalme, etc. Hjelp røveren å svare deg som en person, ikke en modig helt eller.
 8. 8
  Gå inn i deg selv og bygge en beskyttende vegg. I løpet av de minuttene av ran, kan tiden synes å strekke evig. Det kan hjelpe ved å trekke på indre ressurser til å holde deg rolig og fokusert på den tiden da det vil være over. Hvis du har en tro, hente styrke fra din tro. Hvis ikke, kan du fortsatt trekke på reservene av styrke og tro på at du vil se denne hendelsen gjennom og det vil snart være alt, men et minne. Visualiser når tiden vil være over og du er fri igjen.
 9. 9
  Tar sikte på å holde deg rolig og søke hjelp etter ranet. Ikke bare ringe politiet så snart det er trygt å gjøre det, men ring din terapeut eller søke debriefing gjennom din arbeidsplass eller gjennom politiet. Du må ha muligheten til å snakke ut opplevelsen eller for å lufte dine bekymringer til noen sympatisk og forståelsesfull. Hvis du fokuserer hardt på gjenværende rolig hele ran, er det sannsynlig at mange av dine følelser har blitt forsinket og etterspillet kan være svært forvirrende og angst-produserende for deg, så ikke nøl med å søke hjelp for å arbeide gjennom frykt og traumer.
  • Forbli rolig nok etter hendelsen for å prøve og skrive ned alle de tingene som du kan huske om ranerne og event. Du kan glemme viktige ting som tiden går og du har å gjøre med kjølvannet av ranet, og dette er en normal del av hjernen som søker å helbrede en dårlig opplevelse, så ikke forvent å kunne huske alt etter tiden går.

Tips

 • Unngå direkte øyekontakt med raneren. Oppfør ærbødig. Hva er verdt mer - din helse / liv eller din verdighet på det tidspunktet?
 • Hvorvidt røveren er åpenbart bevæpnet, alltid anta at det er våpen involvert, og ikke prøv å slåss. Av gjenværende rolig, gir du deg selv muligheten til å tenke klart og presentere deg mindre av en trussel mot en nervøs eller hyped opp røver, spesielt siden du er mindre sannsynlig å gjøre overraskelse trekk.

Advarsler

 • Ikke bli overrasket raneren - han kan angripe deg når som helst. Hvis du ikke overholder sine krav, så sjansene øker du vil bli drept. Det er nødvendig å ringe 911, så la situasjonen oppstår. Husk dette er en farlig situasjon.

Ting du trenger

 • Fokus