Wkeno

Hvordan bruke en defibrillator

Defibrillering er et elektrisk sjokk levert til hjertet designet for å avslutte en livstruende arytmi. Den Automatisk ekstern defibrillator (AED) er en enhet som kan automatisk oppdage en hjerterytme som krever et sjokk. Hjertestarteren vil belaste seg selv og be brukeren om å levere et sjokk for offeret. Antiepileptika analysere offerets hjerte rytme flere ganger for å være sikker på at det er en støtbar rytme. Alle antiepileptika kan betjenes ved hjelp av disse trinnene:

Trinn

Hvordan bruke en defibrillator. Slå på hjertestarteren.
Hvordan bruke en defibrillator. Slå på hjertestarteren.
 1. 1
  Bekreft hjertestans. Sjekk om offeret ikke er i stand til å svare og det er ingen puste når du åpner luftveiene (ved å vippe tilbake hodet og løfte haken opp).
 2. 2
  Slå på hjertestarteren.
 3. 3
  Fest elektrodene til offerets nakne brystet som vist.
 4. 4
  Hvis det er nødvendig, plugge ledningen fra putene inn i AED (vanligvis ved siden av et blinkende lys).
 5. 5
  La AED å analysere hjerterytmen.
 6. 6
  Hvis sjokk indikeres av hjertestarteren, skyv sjokk-knappen.
 7. 7
  Hvis sjokk anbefales (noen ganger er det ikke) gjøre visse alle "står klar", og ikke berører pasienten.
 8. 8
  Hvis pasienten er fremdeles ikke puster, start HLR. Gi 30 kompresjoner og deretter 2 innblåsninger og fortsette denne syklusen til hjertestarteren gir ytterligere instruksjoner eller pasienten begynner å puste.

Tips

 • Profesjonell instruksjon anbefales på det sterkeste. Du kan sjekke med European Heart Association eller den europeiske Røde Kors for tilgjengelig classes.There er AED Training maskiner og klasser spesielt utviklet for å tillate brukeren å bli kjent med AED "basics" Det er ingen måte for en privatperson å øve med selve hjertestarteren.
 • Alltid sette brystputene på et bart bryst, unnlatelse av å gjøre dette vil føre til at AED å være unøyaktig.
 • De fleste antiepileptika kommer med en barberhøvel for mulige situasjoner å barbere brystet av en person med en hårete bryst. Hvis pasienten har et hårete bryst og det er ingen barberhøvel i AED kit, plassere gummifot på og dem fjerne dem raskt i motsatt retning som håret vokser. En hårete bryst kan føre apparatet til å ikke være så effektiv.
 • Lære HLR som en del av hjerte omsorg.

Advarsler

 • Ikke bruk alkohol pads å rengjøre brystet før du fester elektrodene til brystet.
 • Kontroller at pasientens bryst er ikke våt før du fester elektrodene. Tørk brystet før du fester brystputene.
 • Bruk alltid riktig brystputene for den type pasient (dvs. pediatriske pasienter trenger pediatriske brystputene og voksne pasienter trenger voksne brystputene. Aldri voksne pads på en pediatrisk pasient og vice-versa.
 • Bruk aldri en vanlig AED på en pasient som ikke viser noen tegn til hjertestans, bruke en trening AED.