Wkeno

Hvordan de skal samhandle med blinde

Samspill med en blind person kan være litt skremmende i begynnelsen. Men med et åpent sinn og denne artikkelen, vil du innse at blinde mennesker er akkurat som deg og meg!

Trinn

Hvordan de skal samhandle med blinde. Alltid behandle blinde mennesker som bare en annen person som de bare gjøre ting annerledes.
Hvordan de skal samhandle med blinde. Alltid behandle blinde mennesker som bare en annen person som de bare gjøre ting annerledes.
 1. 1
  Alltid behandle blinde mennesker som bare en annen person som de bare gjøre ting annerledes.
 2. 2
  Blind betyr ikke kan ikke heller betyr det dumt. Det er bare en fysisk utfordring.
 3. 3
  Husk at blinde mennesker behandler sine førerhunder og hvite stokker som en forlengelse av kroppen sin. Aldri distrahere førerhunder fra jobben eller berøring, flytte eller ta en stokk uten eierens tillatelse.
  • Tenk om noen flyttet nøklene dine når du har opprettet et sted der du kan lett og raskt hente dem. Det ville senke tempoet. Dessuten er det personlige eiendom. Tastene la seende person til å kjøre en bil som er en mobilitet verktøyet og den hvite stokken gjør at blinde personen til å reise effektivt, selvstendig og trygt som også fungerer som en mobilitet verktøyet.
 4. 4
  Identifisere deg selv og andre som kan være med deg når du møter noen som er blind. Ideelt sett, i stedet for å si "Dette er John" (eller hvem som helst), har de som er med deg presentere seg, ett om gangen, til blind person. Når samtaler i en gruppe, må du huske å identifisere den personen du snakker, det vil si med navn - ellers blir blind person vil bli forvirret med hensyn til om du snakker til dem. Husk: de kan ikke se når du er og når du ikke møte dem, så bruken av navn i samtalen er viktig for dem å få sine lagrene og bygge en "visuell" bilde i deres sinn av alles posisjoner og gjenstander.
  • Aldri snakke med en tredjepart som kan være med dem som deres sjåfør, leser, lærer, veileder etc. Husk, du møte dem.
 5. 5
  Hvis du tilbyr hjelp, vente til budet aksepteres. Deretter lytte eller be om instruksjoner. Mange blinde mennesker vil ta imot hjelp, men sørg for at de er klar over at du kommer til å hjelpe dem og gi armen, ikke hele kroppen. Se steg # 4 for hva de skal gjøre.
  • Aldri ta på eller ta en blind person i arbeidet med å bistå. Dette er sosialt keitete.
  • Plasser aldri et element i sine lommer eller hente et element av deres i arbeidet med å bistå. Dette er sosialt keitete.
  • Husk: de er blinde, ikke quadriplegic.
 6. 6
  Ikke klapp, punkt, gjenta eller synge når du forsøker å lede en blind person. Dette ville være noe uhøflig, forestill deg hvordan du ville føle hvis noen var guiding deg med klapping, peker, eller synge. Vær konsekvent og konkret når du beskriver ting og gi retninger. Jo mer nøyaktighet, jo mer konsistens, jo mer direkte og mer beskrivelsen du bruker, jo mer effektiv samhandling vil bli. Blinde svare på intelligens.
 7. 7
  Ikke gjør for dem hva de kan gjøre for seg selv som for eksempel tjene seg selv, finne ting, få ting, bærer ting osv.. Det siste noen trenger er aktivering for uførhet.
 8. 8
  Ikke rop, bare snakke i en normal tone i stemmen som vanlig. Husk: de er blinde, ikke døv.
 9. 9
  Slapp helt av. Ikke vær flau hvis du bruker vanlige uttrykk som "See you later" eller "Hørte du om dette?" som synes å forholde seg til en person som er blind. Akkurat som en person som bruker en rullestol fortsatt går en tur, vil en blind person fortsatt være fornøyd - eller ikke - å se deg. Med andre ord, blinde folk bruker de samme uttrykkene som de som er synshemmede.
 10. 10
  Unngå stigmatiserende ord som 'handicappet'. Blinde bruker ikke det ordet i referanse til seg selv og noen få seende mennesker bruker den. Mange blinde individer gå så langt å ikke bruke den. Ikke bruk ordet "funksjonshemmet" som det ikke beskriver nøyaktig dem.
  • Ikke bruk begrepet "synshemmede". Det gir samme inntrykk som begrepene funksjonshemmede "og" funksjonshemmede ". I stedet, gå videre og bruke ordet "blind" når de beskriver dem og snakke med dem.

Tips

 • Spre ordet.
 • Gjør innsats for å forstå blindhet og blinde individer gjennom samhandling og forskning.
 • Slipp negative / misvisende holdninger / oppfatninger.
 • Ikke anta at de kan se deg.

Advarsler

 • Hvis du ikke overholder retningslinjene ovenfor, kan du få juridiske eller sosiale konsekvenser, eventuelt om, men ikke begrenset til:
  • Assault
  • Diskriminering
  • Personvern
  • Eiendom