Wkeno

Hvordan du bruker et stetoskop

Mens det er ikke vanskelig å bruke et stetoskop, det tar en god del dyktighet og studie for å bruke et stetoskop til sitt fulle potensial.

Trinn

Hvordan du bruker et stetoskop. Inspisere stetoskop for kvalitet og skader.
Hvordan du bruker et stetoskop. Inspisere stetoskop for kvalitet og skader.
 1. 1
  Inspisere stetoskop for kvalitet og skader. De beste stetoskop har et rør for hvert øre stykke i stedet for et enkelt rør. Dessuten er den beste slangen tykke, korte og forholdsvis stiv, med en liten boring. Også, sørg for at slangen er fri for lekkasjer.
 2. 2
  Finn et relativt rolig område for å sikre at kroppen lydene ikke er overmannet av bakgrunnsstøy.
 3. 3
  Sett hver av de to øret stykker inn i ørene dine. Vær sikker på at øret stykker sitter godt og har en god forsegling for å holde ute støy fra omgivelsene. Ørepluggene kan også vippes litt fram på noen stetoskop for å sikre en bedre passform.
 4. 4
  Bruk stetoskopet på huden for å unngå å plukke opp lyden av raslende stoff og fukte huden med varmt vann for å unngå forurensning lyden fra de små hår på huden.
  • I kaldt vær, varme opp stetoskop, eller den første lyden du hører er et skrik fra din stakkars offeret.
 5. 5
  Hold den runde delen (brystet stykke) opp til personens brystet eller hjertet. Du skal høre en jevn lub-dub, lub-dub sound.
  • Ulike hjerte lyder er best hørt på ulike områder av en persons bryst. Også hjerter lyder variere avhengig av pasientens stilling: ie, sittende, stående, liggende på sin side, etc.
 6. 6
  Lyden av juling reiser gjennom røret til øret. Lyden avhenger av om du bruker bjelle eller mellomgulvet og også på presset du legger på brystet stykke.
  • Breathing er best hørt med mellomgulvet, eller flate siden av stetoskopet.
  • Membranen brukes til å lytte til høy pitch lyd mens trakten blir brukt til å lytte til lave diskant. Men hvis du legger press på klokken, vil det ta seg opp høyere diskant.
 7. 7
  Ved hjelp av et elektronisk stetoskop gir forsterkning slik at det er lettere å høre hjerte og lunge lyder. Dette er av stor fordel siden hjertelyd og lunge lyder er veldig svak.

Advarsler

 • Ikke snakk inn eller velg den runde delen mens du har stetoskopet i ørene. Det gjør vondt egentlig. Det kan også føre til hørselstap eller tap, avhengig av volumet av den støy som avgis

Ting du trenger

 • En god kvalitet stetoskop