Wkeno

Hvordan du bruker p-piller og morgenen etter piller

P-piller bruke hormoner for å forhindre graviditet ved å stoppe utgivelsen av et egg og holde sperm fra å komme gjennom livmorhalsen. De kan også holde egget fra å gjøre det nedover egglederen, og gjøre livmor unreceptive. Morgenen etter piller også bruke hormoner og fungerer på samme måte for å hindre graviditet, men er designet for å brukes etter å ha sex når du ikke bruker prevensjon eller prevensjon metoden mislykkes.

Trinn

Hvordan du bruker p-piller og morgenen etter piller. Starte når som helst du vil, men de fleste kvinner velger å begynne etter at de starter sine perioder, slik at de kan minimere avbrudd i sine normale menstruasjoner.
Hvordan du bruker p-piller og morgenen etter piller. Starte når som helst du vil, men de fleste kvinner velger å begynne etter at de starter sine perioder, slik at de kan minimere avbrudd i sine normale menstruasjoner.

P-piller

 1. 1
  Starte når som helst du vil, men de fleste kvinner velger å begynne etter at de starter sine perioder, slik at de kan minimere avbrudd i sine normale menstruasjoner. Når du begynner å ta pillen, bruke en annen metode for prevensjon fram til neste menstruasjon. Du kan begynne:
  • På den første dagen av mensen.
  • På søndag etter menstruasjonen starter. Dette vil sikre at fremtidige perioder vil alltid forekomme i løpet av uken i stedet for helgen.
  • På den femte dagen i menstruasjonen.
 2. 2
  Ta pillen på samme tid hver dag. Du kan ta det på morgenen eller om natten, men de fleste kvinner opplever at de husker dem bedre om natten fordi deres nattlig rutine for å gå til sengs ikke varierer så mye som deres morgen rutiner. Hvis du ikke klarer å ta pillen på samme tid hver dag, kan du oppleve småblødninger.
 3. 3
  Husk at du kan oppleve symptomer på graviditet i løpet av den første måneden som kroppen justerer seg til hormoner. P-piller kan også føre til at du slutte å ha perioder, så ikke få panikk hvis dette skjer. Ta en graviditetstest hjemme om det vil lette ditt sinn.
 4. 4
  Se for spotting eller gjennombruddsblødning blødning hvis du tar pillene som er utformet for å hindre deg fra å ha perioder hver måned. Det tar en stund for kroppen å venne seg til den nye planen.
 5. 5
  Snakk med legen din om å ta en annen type pille hvis du er plaget av symptomer på premenstruelt syndrom.
 6. 6
  Ta igjen på noen piller som du savner ved å ta to piller i opptil tre dager. Hvis du savner mer enn 3 piller, kan det være lurt å vurdere en annen metode for prevensjon. Uavhengig av hvor mange piller du savner, bruke en annen metode for prevensjon frem til neste menstruasjon.
 7. 7
  Bruke en annen metode for prevensjon hvis du er syk og opplever oppkast eller diaré fordi pillen ikke kan oppholde seg i fordøyelseskanalen lenge nok til å være effektive. Antibiotika gjør ikke piller mindre effektiv, men narkotika for tuberkulose gjøre.
 8. 8
  Slutte å ta pillene hvis du opplever gulsott, magesmerter, brystsmerter, smerter, hodepine eller øyeproblemer. Vær spesielt på vakt for problemer hvis du røyker. Det er trolig best hvis du slutte å røyke.

Morgenen etter pille

 1. 1
  Husk at morgenen etter pille ikke indusere en abort - det hindrer graviditet, akkurat som p-piller gjør.
 2. 2
  Kjøp morgenen etter pille pakken over-the-counter fra apotek eller få det fra legen din eller et fellesskap helsestasjon. Du kan starte morgenen etter pille opptil fem dager etter ubeskyttet sex, men jo tidligere du begynner, jo bedre vil det fungere.
 3. 3
  Ta pillene dine i en eller to doser, avhengig av hva du foretrekker. Det er best å ta dem på full mage for å unngå å bli kvalm. Du kan også ta en anti-kvalme medisiner før du tar på morgenen etter pille hvis du vet du blir kvalm.
 4. 4
  Forvent at din neste periode kan komme tidlig og være uvanlig.
 5. 5
  Ta en graviditetstest hjemme hvis mensen ikke kommer.

Tips

 • Noen merker av p-piller kan også brukes som morgenen etter piller. Sjekk litteraturen som følger med resept eller nettstedet til produsenten av merkevaren din for å finne ut.
 • Alltid fortelle noen helsepersonell fra hvem du søker behandling som du tar p-piller eller har tatt morgenen etter pille. Dette omfatter helsepersonell som du ikke ville tenke trenger å vite, som for eksempel tannlege.