Wkeno

Hvordan du kan øke energinivået

Føler at du kjører på tom? Kommer du et platå midt på dagen, når energien synker og du føler for å bo opp er vanskeligere enn rocket science? Styrking energinivået handler om å få riktig type mat, trene riktig, og gjøre visse livsstil beslutninger som vil forlate deg bedre forberedt på å ta på dagen. Her er noen tips og triks som kan hjelpe deg å øke energinivået gjennom dagen.

Trinn

Hvordan du kan øke energinivået. Start dagen riktig med en sunn frokost.
Hvordan du kan øke energinivået. Start dagen riktig med en sunn frokost.

Øke energi gjennom kosten

 1. 1
  Start dagen riktig med en sunn frokost. Hørt ordtaket "Spis som en konge i morgen, en prins på dagen, og en fattiglem om natten?" Det er et ordtak for en grunn. Forsømme din frokost, eller spise en frokost full av tomme kalorier, er en sikker måte å krasje i midten av dagen. En sunn frokost vil hjelpe hoppe starte stoffskiftet og holde den avfyring resten av dagen.
 2. 2
  Spis fullkorn. I stedet for å gripe din favoritt sukkerholdig snacks eller stivelse tung mat, ta en grønnsak. Det er viktig at blodsukkeret er balansert for konstant energi.
  • Spise hele korn hjelper til med å øke kroppens følsomhet for insulin som vil hjelpe deg å ha mer energi utover dagen.
 3. 3
  Spis mindre porsjoner. Ironisk nok, jo mer mat i kroppen jo mer sliten du vil føle. Fordøye mat er en av de mest slitsomme prosesser på kroppen, så et balansert måltid tre ganger om dagen vil gi deg mest energi. Et balansert måltid består vanligvis av meieriprodukter, kjøtt, grønnsaker, frukt og korn.
 4. 4
  Hold deg hydrert med vann. Drikkevann og hele tiden holde kroppen uthvilt vil hjelpe ernære kroppen din og gi deg langvarig energi. En av de raskeste måtene mennesker dekk er ute fra dehyrdation.
  • Drikker 6-8 glass vann om dagen vil holde deg hydrert og energisk.
 5. 5
  Hold deg unna brus eller andre sukker-laden drikker. Selv energidrikker er ikke immune, særlig på grunn av det høye sukkerinnholdet. Studier viser at å krasje og trøtt er vanlig etter at kroppen behandler den store mengden av sukker i brus.
 6. 6
  Motstå trangen til nattmat. Sett en cut-off tid fra mat tre timer før du går i dvale. Spise rett før seng årsaker belastningen på kroppen din som den fordøyer maten og har du føler deg mer sliten som et resultat neste dag.
  • En sunn snack rett før sengetid er grønnsaker som de bærer minst amout av kalorier og er lettere for kroppen å fordøye.
 7. 7
  Økning daglig inntak av magnesium. Å ha høyt energinivå, 300 miligrams av magnesium daglig er nødvendig. Spise fisk eller kli frokostblanding øker magnesium inntak som i sin tur øker energinivået.
  • Mandler og nøtter også bære magnesium.
 8. 8
  Spise litt mørk sjokolade. Mørk sjokolade har flavonoider som bidrar til å forbedre mental ytelse og med øke humør, fører til en mer fokusert og glad holdning.

Øke energi gjennom livsstilsendringer

 1. 1
  Strekk. Selv om du er bundet til skrivebordet og bås, gjøre et par strekninger i løpet av 3 til 5 minutters pause er nok til å gi deg en boost av energi. Prøv:
  • Nå hendene opp så høyt som de kan gå mens du holder i flere sekunder.
  • Holde armene utstrakt til siden og deretter senke overkroppen til den ene siden slik at ett sett med hender berører gulvet og den andre sett med hender peker oppover.
  • Berøre tærne mens bena er så rett som mulig.
 2. 2
  Utøve daglig. Trene hver dag vil ikke bare gi deg endorfiner som vil øke din lykke nivåer, men det vil også få blodet pumpe og vil gi deg en sårt tiltrengt energi boost.
  • Cardio øvelser som jogging og løping er de beste måtene å øke energinivået.
  • Hvis du ikke har tid til å trene, som strekker seg fem minutter om dagen gir også en energi boost.
 3. 3
  Kaste litt lys over situasjonen. Åpne gardinene og la sollyset til å undertrykke produksjonen av melatonin. Melatonin hjelper kontrollere din naturlige søvn sykluser.
 4. 4
  Lytte til noen oppkvikkende musikk. Slå musikken opp, spesielt hvis at musikk er noe som gir deg lyst til å danse eller bevege kroppen, er en god måte å øke din energi. Lytt til musikk for en god 10 minutter.
  • Hvis situasjonen kan du, synge sammen. Synge sammen tvinger kroppen til å konsentrere seg om hukommelse henting og pust, og dermed gjør deg mindre sliten.
 5. 5
  Snakke med noen. Emner som har sosiale interaksjoner på kontoret er mindre sliten enn de som er stille på kontoret. Hvis du ønsker å forvise din søvnighet og øke din energi nivå, gå ned til den velkjente vannet kjøligere og chatte den opp.
 6. 6
  Ta en kald dusj. Hvis du er hjemme midt på dagen og finne energinivået farlig lavt, bør du vurdere å ta en kald dusj. Det er ikke de mest avslappende ting noensinne, men gutten hjelper det gi deg energi. Du vil føle at du er kystfart for resten av dagen. En 3 minutters kald dusj kan være nok til å bekjempe kroniske søvnighet på dagtid.
 7. 7
  Ta en tur rundt. Hvis du sitter ved pulten din og søvnighet angriper deg en koselig mykhet, stå opp og ta en tur rundt på kontoret eller rundt blokken. Gi deg selv tid til å legge merke til naturen og hjernen din tid til å slappe av.
 8. 8
  Ta en power nap. Naps kan virke mot sin hensikt, men studier har vist at en 60 minutters power nap har evnen til å redusere stress, øke energinivået og selv bidra til å beholde hukommelse henting.