Wkeno

Hvordan overvinne koffein avhengighet

Koffein er et medikament, er det en stimulerende og det er en svært vanedannende stoff. Big business vet dette og det er derfor de går ut av deres måte å få alle i hele verden hekta på dette stoffet en eller annen måte. Når avhengige du vil aldri la en dag passere uten å miste noen av dine hardt opptjente penger inn i sine hovne pengeskrinet. Hvis du er lei av en avhengighet som utarmer din helse og lommebok mens du gjør noen CEO rik, er det på tide å våkne opp og lukte sødme stikker det til mannen.

Trinn

Hvordan overvinne koffein avhengighet. Tro og forstå at det er mulig å overvinne din avhengighet.
Hvordan overvinne koffein avhengighet. Tro og forstå at det er mulig å overvinne din avhengighet.
 1. 1
  Tro og forstå at det er mulig å overvinne din avhengighet.
 2. 2
  Aksepter at prosessen vil ta så mye tid som det tar og at det vil være ulidelig smertefullt. Tilbaketrekning symptomer kan være migrene, kvalme, rastløshet, søvnighet, irritabilitet, etc.
 3. 3
  Beregn hvor mye penger du bruker i året på kaffe, te, cola eller andre koffeinholdige produkter og tenke på noe som du heller vil bruke de pengene på. Utgifter 5€ 0,74 per dag vil koste deg 750€ per år!
 4. 4
  Les så mye anti-koffein litteratur kan du finne som forklarer om alle de dårlige tingene som koffein gjør med kroppen din. Spesielt minne deg selv på hvordan det gjør deg opp i vekt og føler oppsvulmet og sløv.
 5. 5
  Øke forbruket av vann. Dette er spesielt viktig i de første dagene som kroppen din er justering. Legge litt sitron til vann gjør det smaker bedre og sitron er også bra for kroppen din.
 6. 6
  Hold "sutteklut" nær. Du vil trenge all den hjelpen du kan få. Tenk på forhånd når svakeste øyeblikk er sannsynlig å være (dvs om morgenen, når du kjører med din favoritt kafé, etc.) og slå til "sutteklut" for å komme deg gjennom disse tider. En sutteklut er noe som trøster deg og hjelper deg å ta tankene bort av koffein, kan det være et kosedyr, en lomme videospill, ringer din beste venn, gjør et kryssord. Du kan ha så mange sikkerhet tepper som du trenger, bare sørg for at du alltid har en for hånden.
 7. 7
  Tillate masse tid for hvile og rekreasjon. Hold kalenderen tom for minst de første tre ukene etter å gi opp koffein og gi kroppen alle de andre og sunne frisk frukt og grønnsaker som du kan.
 8. 8
  I øyeblikket sverger du til deg selv at du vil gi opp koffein alltid ta et stykke papir og skriv inn dato og klokkeslett. Legge det et sted hvor du vil se den hver dag. Hvis du noen gang bryte løfte rive det ned og kaste den bort. Deretter lage en ny løfte og sette opp et nytt stykke papir. Hold gjør dette til du lykkes.

Tips

 • Hvis du ønsker å gi opp koffein helt, unngå kaffe, espresso, svart te, grønn te, sjokolade, cola, og alle koffein-holdige produkter.

Advarsler

 • Mange over-the-counter medisiner inneholder koffein. Les etiketten for å være sikker.