Wkeno

Hvordan beskytte ditt sinn med hjernen matvarer

Har du noen gang lider av hukommelsessvikt (som å miste det viktigste poenget med hva du var bare å si eller forlegger nøklene mye) eller fra redusert bevissthet? Brain helse er en viktig del av å sikre hele trivsel fordi tenker rett, og føler ansvar for ditt, er en stor del av det som gjør at du føler deg gladere, mer oppfylt, og mer i stand til å takle livet. En hjerne påvirket sterkt av stress vil føre alle dine kroppslige systemer til å lide på en eller annen og for mange frie radikaler (oksygen fragmenter eller oksidanter) skade kommunikasjonen pathways i hjernen, skade hjerneceller en etter en til du opplever redusert årvåkenhet, tregere reaksjonstid, hukommelsestap, og til slutt demens eller Alzheimers sykdom.

Begynn ung til å beskytte hjernen din. Individer lever lenger nå, og mens mental nedgang er vanlig i aldring, kan det bli bremset og reversert noe ved å nyte et utvalg av "hjernen mat". I forkant av hva som er bra for hjernen din er antioksidanter, som finnes i alle frukt og grønnsaker, belgfrukter, te, sjokolade og vin. Så satte til side bekymringer og begynne aktivt å mate hjernen din med matvarer som vitenskapen har vist vil beskytte det og vil gå en lang vei å hjelpe deg nyte både levetid og livskvalitet.

Trinn

Hvordan beskytte ditt sinn med hjernen matvarer. Tenk hvor viktig bedre hjernefunksjonen er!
Hvordan beskytte ditt sinn med hjernen matvarer. Tenk hvor viktig bedre hjernefunksjonen er!
 1. 1
  Tenk hvor viktig bedre hjernefunksjonen er! Bedre hjernen fungerer er om og klar tenkning, bidrar du til å bedre administrere og uttrykke dine følelser, og opprettholde din generelle helse. I tillegg bidrar god hjerne helse deg å opprettholde dine relasjoner på sitt høyeste nivå som du skal tenke klart og føler stor, så vel som å gjøre ditt beste for å holde rundt sine kjære lenger ved å spise antioksidanter for en anti-aging hjernen.
  • Bedre hjernen fungerer kommer også om når hjernen ikke er konfrontert med stress, den ultimate "dødsdom" for hjernecellene. Når du er stresset, engstelig, anspent, eller blå, er hjernen din affronted av giftige kjemikalier og hormoner som, og dette hemmer din evne til å tenke klart og huske ting.
 2. 2
  Bruk visse kosttilskudd og mat som forebyggende tiltak for å bremse aldring av hjernen. Bremse aldring og holde sjelsevner skarpe nok slik at du kan utføre så vel som noen som er opp til 10 år yngre kan gjøres ved hjelp av hjernen matvarer. Hjernen matvarer trenger å bremse oksidasjon ved mopping opp frie radikaler i kroppen din, så vel som å være rettet mot spesifikke behov i din hjerne. Prøv å få et godt utvalg av hjernen matvarer i kostholdet ditt slik at du nyte de forskjellige smaker og kan spise med årstidene (som reduserer kostnadene og sikrer friskhet).
  • Alltid oppsøke lege før du endrer din diett, eller å diskutere hva næringsstoffer kan være mangler fra ditt kosthold og hvordan du kan forbedre hjernen din helse.
 3. 3
  Spis selen rik mat. Selen er et spor mineral som har en viktig rolle i å sikre god helse for hjernen, særlig som en antioksidant. Studier har funnet at utarmet nivåer av selen resultat i dårlig hukommelse, dårlig humør, og redusert kognitiv funksjon, mens økende forbedrer humøret, klarhet i tenkning, og energinivå. Spis selen rik mat å få minst 55 mikrogram (mcg) daglig, så godt for hjernen:
  • Spis grovt brød - den har 10 mcg selen per skive.
  • Tuna har 63 mikrogram selen per tre-gram.
  • Paranøtter har 270 mikrogram selen per halv unse.
  • Prøv å lage din egen lett hvete og rug brød.
 4. 4
  Spis fisk og fiskeolje. Fisk inneholder selen, vitamin A og D, fosfor, magnesium og jod (hvis marin fisk). er den rikeste kilden til fett viktig for hjernens utvikling hos ufødte babyer og spedbarn. Spiser ca 14 gram (396g) av fisk i uken, tre porsjoner (hver på størrelse med knyttneven din). Fiskeolje er også tilgjengelig i matvarer beriket med DHA kosttilskudd.
  • Prøv en 320g kan fisk med 1 ts. av wasabi denne uken.
 5. 5
  Spis vitamin B pakket mat. B-vitaminer bidra til å opprettholde det beskyttende belegg på nerver, og er også ansvarlig for å hjelpe produksjonen av kjemikalier nervene bruker for å kommunisere. Vitamin B6, B12 og folsyre hjelpe nevrotransmittere arbeide effektivt, men det er ikke bevist at B kosttilskudd direkte fordeler tenkning (folsyre, 400 mcg, B12, 800 mcg, og B6, 40 mg). Imidlertid har det blitt lagt merke til at mental yteevne kan synke med lavere nivåer av vitamin B og forskning fortsetter inn nytten av B-vitaminer for å bekjempe Alzheimers. God mat kilder til vitamin B omfatter: svinekjøtt, solsikkefrø, beriket kornprodukter, kjøtt (, lam, osv.), sjømat (dampede muslinger, blåfinnet tunfisk, sardiner, etc.), beriket mel, kikerter, poteter, kylling og bananer.
  • Prøv New England Clam Chowder.
 6. 6
  Spis mat med luteolin (loot-ee-oh-lin). Luteolin beroliger overaktiv immunceller (microglia), som kan skade hjernen og bidrar til å senke plakk-forming proteiner i hjernen. Spis selleri stilker, spesielt selleri hjerter, som en topp kilde til luteolin. Du kan også få mind-velvære luteolin fra spinat, gulrøtter og olivenolje.
  • Prøv selleri og eple salat.
 7. 7
  Spis mat som inneholder karotenoider og flavonoider, som kan bremse mental tilbakegang på grunn av aldring. Spis mørke, grønne greener, spinat, grønnkål, grønne eller sennep greener, har tre eller flere porsjoner per dag.
  • Prøv en spinat potet grillet sandwich.
 8. 8
  Nyt blåbær. Disse bemerkelsesverdige små frukter kan gjøre underverker for hjernen din, og er kjent for å beskytte mot betennelse og oksidasjon, to prosesser som alder hjernecellene dine, og som er forbundet med Alzheimers sykdom. Disse bærene er tenkt å være så god at de har selv blitt kalt "hjernen bær". De er antatt å bedre korttidshukommelse, så fylle opp på dem!
  • Prøv blåbær rå eller tint.
 9. 9
  Spis mat rik på vitamin E. Vitamin E er en annen antioksidant som anses i stand til å minske sjansene for å få demens eller Alzheimers. Spiser bare en unse (30 mg) av nøtter eller frø om dagen, eller ta et supplement på 200 til 400 IU daglig sammen med vitamin C, kan bidra til å forbedre din vitamin E nivåer; oppmerksom på at det fungerer mest effektivt når det tas med med vitamin C. Vitamin E finnes i matvarer som solsikkefrø, søtpotet, grønnkål, hvetekim og vegetabilske matoljer.
  • Prøv å lage solsikkefrø müsli barer.
 10. 10
  Prøv å legge til mer gurkemeie (curcumin en rot av ingefær familien) i kostholdet ditt. Gurkemeie bidrar til å aktivere gener som holder hjernen klar av avfall oppbygging som forårsaker betennelse som svekker eller ødelegger hjerneceller. Befolkningsstudier har avdekket en lavere forekomst av Alzheimers i den indiske befolkningen der gurkemeie er mye brukt. Bruk gurkemeie (17 milligram daglig av spice) finnes i "gul sennep" (ca en teskje av sennep). Et gult sennep har gurkemeie lagt. Sennep uten gurkemeie er lys brun eller grå.
  • Lær hvordan du.
 11. 11
  Forbedre omega-3 inntaket. Omega 3 er utmerket hjerne mat, og gir den høye DHA fettsyre som er nødvendig for å forbedre klarhet og mental stans hukommelsestap og demens. Fet fisk (laks, sik, tilapia, steinbit, flyndre, mahi mahi, ørret), fiskeolje, valnøtter og linfrø (linfrø) er alle gode kilder til omega-3. Se etter villfanget saltvannsfisk.
  • Prøv en linfrø smoothie.
 12. 12
  Prøv kosttilskudd og vitaminer som kan gjøre din hukommelse sterkere (men snakk med legen din dersom du tar et statin narkotika, slik som Lipitor eller narkotika for nerver og hjerne):
  • Aspirin forbedrer blodsirkulasjonen og reduserer i arteriell aldring - en viktig årsak til hukommelsestap - for folk som tar 162 milligram (mg) av aspirin om dagen.
  • Acetyl L-karnitin og a-liponsyre er antatt å ha en rolle i å forbedre hjernen ved å forbedre mitokondrielle aktivitet, redusere forråtnelse, og muliggjør høyere neurotransmitter-funksjon, som følge av dyreforsøk, men det er ikke påvist i mennesker.
  • Ginkgo biloba, antioksidant supplement, kan 120 mg daglig tynner blodet hjelpe med blod fartøyet sykdom (men slutter å ta det før operasjonen), og kan bidra til å forbedre kognisjon.
  • Huperzine A øker nivåene av acetylkolin å overføre informasjon mellom nerveceller, 200 mcg to ganger daglig, legen din bør justere dosen med andre rusmidler.
  • Phosphatidylserine synes å styrke cellemembraner og nerve skjede, beskytte nerve sendinger, som utgjør 70 prosent av cellemembraner, nivåer med alderen fall forårsake sprøhet, 200 mg daglig.
  • , Beskytter en antioksidant, reduserer inflammatorisk skade, mot Parkinsons (nevrale sykdom fra traumer, virus og genetikk), 100 mg to ganger daglig (noen undersøkelser sier 300 mg fire ganger om dagen er enda bedre).
 13. 13
  Prøv disse anbefales vanligvis hjernen matvarer:
  • inneholder enumettet fett holde blodårene tydelig, og som forløpere for serotonin øker humør, en unse av nøtter om dagen er akkurat (mer er kalori overbelastning.) En unse er ca 12 valnøtter eller 24 mandler.
  • Usøtet kirsebær frukt, blåbær, bringebær, og andre råvarer med rød, blå eller lilla nyanser for phenolics, anthocyaniner, som synes å beskytte hjerneceller fra nevro skadelig oksidasjon og risikoen for hjerte-og karsykdommer.
   Forsiktig: noen frø og groper, for eksempel kirsebær, eple og plomme (frø / groper) er giftige.
  • Soyabønner inneholder hjerte-og lunge-sunn protein, fiber og fett, en kopp soyabønner om dagen.
  • Forsiktig: Ikke spis rå eller kokt "nyre og lima bønner" (suge og kast vannet, og du må koke og putre på en byll - Forsiktig Forsiktig:>: merkelig lav varme matlaging kan øke gift), som de inneholder cyanides.
  • Tomatjuice og spaghetti saus inneholder folat, lykopen, og andre næringsstoffer for å holde blodårene ung, åtte gram av juice eller to spiseskjeer med spaghetti saus i døgnet.
   • Forsiktig: Tomat blader og stengler er giftige (så ikke lage te av disse):
    Forsiktig: Raw-grønne tomater er også, giftig (unngå grønn frukt).
  • , Rapsolje, nøtter oljer, fiskeoljer, linfrø, avokado inneholder hjerte-sunt enumettet fett. Tjuefem prosent av daglige kalorier bør være sunt fett. Er planteoljer langt sunnere for hjernen enn mettet fett, så foretrekker peanøtter, solsikke, peanøtt smør og andre flerumettede olje kilder også.
  • Fast sjokolade (minst 70 prosent kakao) øker frigivelsen av dopamin og gir flavonoider, som holder arterier ung, ett gram per dag (for å erstatte melkesjokolade).
  • Druer og te inneholder resveratrol som har både anti-inflammatorisk og antioksidant egenskaper som kan avverge demens og beskytte hjerneceller. De katekiner i te kan også arbeide i tandem med resveratrol for økt beskyttelse.
  • Pomegranate juice har vært vist i laboratoriestudier for å forbedre mental funksjon. Frukten er like bra også.
  • Hvitløk og arbeid som antioksidanter og er lett å skli inn i mange av dine favoritt retter.
 14. 14
  Unngå bearbeidet mat. Akkurat som det er "hjernen mat", det er "brain drain mat" som er best unngås unntatt som spesielle godbiter. Disse matvarer inneholder fet og bearbeidet kjøtt, kaker, kjeks og kaker, trans-mettet fett (informasjonskapsler, bakevarer, osv.); og mettet fett som smør. Høyt sukker dietter er ikke bra for hjernen helse - forskning har vist at mye sukker minsker hjerne-avledet neurotrophic factor (BDNF) som utvikler ny hjernevev, og svært lave BDNF nivåer har blitt koblet med og schizofreni.
  • Alkohol kan påvirke kognitiv helse og forårsake demens, så holde forbruket av alkohol moderat.
 15. 15
  Juster matvaner som du alder. Som du går gjennom ulike stadier av livet, ditt behov for antioksidanter og andre næringsstoffer endringer som årene gjør. Endringer i smak, appetitt, og ting som å ha mindre mage syre og mindre spytt som du blir eldre betyr at du vil oppleve mat annerledes, og dine næringsstoffer behov vil også endres. Og mengden av antioksidanter du trenger som du alder øker dramatisk for hvert tiår, for å motvirke virkningene av frie radikaler, så du trenger for å bygge opp antioksidanter i kroppen din for å beskytte hjernen, og dette tilbudet må fornyes daglig.
  • Hvis du husker en ting ut av alt dette, er det å spise mindre og sunnere som du alder. På den måten kan du ikke gå galt!
 16. 16
  Drikk en blanding av urter, rå protein pulver, med noe sånt som "mandel melk", med bær som en "smoothie" (bruk en blender å knuse eller prøve å tygge "spiselige" frø (unngå giftige ones) i drinken din, resveratrol (rødvin ekstrakt), Astragalus (melk vetch),...
  • Forsiktig: Giftige frø og groper inkluderer eple, kirsebær, plomme, så, ikke spiser de som ikke er "mat frø" som de kan være giftige, som inneholder ulike typer cyanid, som et eksempel.

Tips

 • Trening er en viktig parallell takt med et godt kosthold for å sikre at hjernen forblir sunn. Hold deg en moderat og regelmessig mosjon regime gjennom hele livet.
 • Det er gode, rimelige forbindelser av hjernen vitaminer tilgjengelig, også.
 • Tenk pulverisert "hele mat" vitaminer som selges som "forbindelser", eller "formler", folk som spør deg "hva er det du tar"? gjør smaken verdt det.
 • Mange finner at en korrekt inntak av Omega 3 (en naturlig blodet tynnere, blåser Coumadin unna) negerer behovet for en daglig aspirin.
 • Godt fett (omega-3 fettsyrer) funnet i fisk, nøtter og frø hjelpe hjernen, og hjelper holde blodårene klart hjelpe nevrotransmittere og redusere depresjon, og bidra til å stoppe arterie tilstopping og begynne å reversere den.

Advarsler

 • Mettet fett føre til tilstopping av blodårene til hjernen, noe som øker risikoen for slag.
 • Alltid vurdere endringer i kostholdet og kosttilskudd forventninger med din lege eller annet relevant helsepersonell.
 • Hold deg informert. Det er nye studier kommer ut regelmessig og nye forbindelser, prosesser og advarsler utstedes når det gjøres nye funn. Hold et øye med anerkjente helse nettsteder, tidsskrifter og magasiner, offentlige helse nettsteder er gode kilder for pålitelig informasjon.
 • Dessverre ble i en anmeldelse av multivitaminer defekter funnet i over 30% av multivitaminer valgt for gjennomgang (70% var greit). Og mange produkter overskredet toleranser på øvre grenser for visse vitaminer eller mineraler. Problemene som finnes i multivitamin vurderinger inkluderer:
  • Tre av fire populære barnas multivitaminer anmeldt var for høy i vitamin A.
  • En menns multivitamin var forurenset med bly og en annen hadde for mye folsyre, forbundet med en dobling av risiko for prostatakreft.
  • En generell multivitamin hadde ikke mer enn 50% av merket folsyre. Et annet manglet 30% av kalsium versus etiketten.
  • En senior-tallet, en prenatal, og en kvinners multivitamin hver hadde bare 44,1%, 44,3% og 66,1%, henholdsvis, av merket vitamin A.
  • En vitamin vann hadde 15 ganger sin uttalte folsyre, så drikker en flaske ville overskride tolerabelt grense for voksne, mindre enn en halv flaske ville sette barn over grensen.
  • Et kjæledyr multivitamin var forurenset med bly og en annen hadde bare 46% av vitamin sin A og 54,7% av kalsium sin.