Wkeno

Hvordan du kan øke inntaket av polyfenoler antioksidanter

Polyfenoler har nylig blitt kalt "levetid vesentlige", og de arbeider aktivt i kroppen for å hindre visse sykdomsmekanismer oppstår. Polyfenoler er antioksidanter fra matplanter som fungerer i kroppen til å forbedre helsen på komplekse måter, og som sådan er de ikke bare antioksidanter. Deres spesifikke helsefremmende tiltak er fremdeles aktivt undersøkt, og det er allment anerkjent at de kan redusere risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer, og i utgangspunktet bidra til å beskytte mange kroppens systemer mot risikoen eller herjinger mange typer kronisk sykdom. Øke ens inntak av antioksidanter polyfenoler på daglig basis er lett å gjøre, og kan være en velsmakende, gourmet eventyr.

Trinn

Hvordan du kan øke inntaket av polyfenoler antioksidanter. Spis og drikk polyphenol-rik mat hele dagen.
Hvordan du kan øke inntaket av polyfenoler antioksidanter. Spis og drikk polyphenol-rik mat hele dagen.
 1. 1
  Spis og drikk polyphenol-rik mat hele dagen. Opprettholde høye nivåer av polyfenoler i kroppen og blodet hele dagen! Spise og drikke polyphenol-rik mat som er beskrevet nedenfor noen få timer. Blodnivåer av polyfenoler vil toppe, etter at de forbrukes, og deretter redusere de metaboliseres eller utskilles fra kroppen. Noen polyfenoler vil ikke bli absorbert i blodet, men vil bare passere gjennom fordøyelseskanalen. Disse polyfenoler er svært viktig også fordi de kan bidra til å forebygge tykktarmskreft og slike sykdommer.
 2. 2
  Spis mye uraffinert, grønnsaker, hele korn og. Raffinering av matvarer fjerner polyfenoler, så spiser friske eller nylaget frukt, grønnsaker, hele korn og belgfrukter i stedet for raffinerte matvarer og kjøttprodukter. Polyfenoler pleier ikke å bli ødelagt av moderat matlaging eller oppvarming, og kokt mat kan tilby en mer biotilgjengelig kilde til polyfenoler. Spis frisk og tilberedt planteføde.
 3. 3
  Velg rikt hued frukt, grønnsaker og helkorn. Rike farger som rød og lilla eller svart tyder på at anlegget matvarer er gode kilder til polyfenoler. Velg mat som blåbær, granatepler, røde druer, tyttebær, og røde eller lilla søtpoteter. Blåbær samt mat som svart ris, lilla bygg, svart sorghum, og lilla poteter er kilder til anthocyaniner, samt andre polyfenoler. Forbindelsen er ansvarlig for fargen på, kalt curcumin, skjer også å være en polyfenol.
 4. 4
  Drikk polyfenoler-rike drikker. Drikkevarer er konsentrert, lett absorberes kilder for polyfenoler antioksidanter.
  • Velg fruktjuicer som ikke har tilsatt sukker. Pure granateple, blåbær, røde druer, og ufiltrert eplemost eller cider er gode valg.
  • Te og er svært rike kilder visse typer polyfenoler. Velg koffeinholdige te og kaffe, som decaffeination prosessen kan fjerne polyfenoler sammen med koffein.
  • Drikke og øl i stedet for andre alkoholholdige drikkevarer. Hard brennevin blir destillert så egentlig ikke inneholder polyfenoler. Rødvin er en assosiert med "franske paradokset", som i hovedsak initiert oppdagelsen at rødvin og andre matplanter kan være svært viktig for helse og forebygge kronisk sykdom. Rødvin er en meget rik kilde til den berømte polyfenoler resveratrol, som finnes i høye konsentrasjoner i skinn av vindruer. For de høyeste concentratons av resveratrol, velger viner fra kaldere, fuktige klima som New York og Oregon. Resveratrol er dannet i store mengder av druer i slike klima fordi resveratrol er nødvendig for å beskytte druene fra mold i slike forhold. Øl er også en stor kilde til polyfenoler, og inneholder et stort utvalg av polyfenoler. Dette er fordi ølet med bygg samt humle. Bygg gir flertallet av polyfenoler som finnes i øl, men humle er en viktig kilde til en rekke polyfenoler. For de høyeste konsentrasjonene av polyfenoler, velger godt hoppet bitre øl som India Pale Ales eller mørke øl. Mørke malt som brukes til å lage mørkt øl gir melanoidin antioksidanter som faktisk kan bidra til å holde hop polyphenol antioksidanter i øl under bryggingen. Alkoholfrie rødvin og øl er også tilgjengelig, og kan være en god kilde til polyfenoler også.
 5. 5
  Spis mørk sjokolade og kakao. Sjokolade og kakao er noe raffinerte, men er en av de rikeste kildene til polyfenoler. Velg mørk, bitter sjokolade og usøtet kakao. Den mettet fett i sjokolade bør ikke heve dårlige kolesterolet når konsumert i moderate mengder.
 6. 6
  Velg bitter, snerpende, eller sterkt smakstilsatt planteføde. Polyfenoler pleier å være snerpende, bitre eller harde på ganen. Pure granateplejuice er merkbart snerpende. Gul løk som gjør at du gråter er høyere i polyfenoler enn søt løk. Vær sikker på å velge polyfenol-rik mat som ikke er altfor søtet eller fortynnet, da sukkeret og andre slike bestanddeler kan utligne de sunne virkningene av polyfenolene. Ufiltrerte, snerpende olivenoljer er også gode kilder til polyfenoler.
 7. 7
  Butikk for råvarer på Bondens marked eller. Planter hevet organisk eller i mer naturlige forhold kan være mye høyere på polyfenoler. En italiensk studie som fant at økologiske fersken og pærer har høyere nivåer av polyfenoler enn konvensjonelle kolleger antyder at fravær av plantevernmidler oppfordrer til en sterkere antioksidant forsvar system (dvs. mer polyfenoler). Planter faktisk produsere polyfenoler for å beskytte seg mot sykdommer og skadedyr, spesielt når dyrket i mindre enn ideelle forhold. Og så spiser planter og polyfenoler beskytte deg!
 8. 8
  Se etter polyfenoler notert på dagligvarer hyller når du velger produsere. Mange supermarkeder faktisk venteliste visse poyphenols i produserer delen for mange grønnsaker, selv om det er lite sannsynlig at ordet "polyfenoler" vil bli brukt. Se etter ord som "fenol" og "anthocyanin". Andre sunne plante forbindelser som ikke er polyfenoler vil også være oppført, slik som karotenoid lutein. Prøv å skrive ned disse ordene, og deretter søke etter dem på nettet for å finne ut nøyaktig hva de er.
 9. 9
  Les mat etiketter og velge matvarer med børsnoterte polyfenoler. Mange nåværende matvarer liste polyfenoler på sine etiketter. Noen polyohenols kan være oppført som stoffer som flavonoider, flavonoler eller anthocyaniner. Aktuelle produkter som antioksidant drikkevarer og sjokolade spesifikt liste polyfenoler og polyphenol flavonoler. Det er generelt ikke lovlig for alkoholholdige drikkevarer i Europa å liste polyfenoler på etiketten, selv om en Oregon vingård har oppført resveratrol på etiketten av deres 2002 Pinot Noir.
 10. 10
  Unngå mat som er kilder til frie radikaler og ødelegge antioksidant polyfenoler. Polyfenoler er antioksidanter så vil i hovedsak bli nøytralisert eller ødelagt av usunn frie radikaler. Det er godt som frie radikaler kan nøytraliseres ved polyfenoler, men polyfenolene vil ikke være i stand til å opptre i legemet i den grad som er ønskelig. Derfor, unngå matvarer som inneholder mye frie radikaler som, kjøtt og raffinerte matvarer. Sørg for å unngå altfor kokt eller forkullet kjøtt og kjemisk behandlet kjøtt som bacon. Frityrstekt mat er notoriske kilder av frie radikaler, som frityrsteking olje kontinuerlig oksydert som det er oppvarmet. Fritert mat er også tilberedt ved svært høye temperaturer, er så mer frie radikaler dannes.
 11. 11
  Slapp helt av. Kroppen vil bruke opp antioksidant polyfenoler raskere hvis du er under stress.

Tips

 • Hvis unngå koffein, unngå te, kaffe og sjokolade.
 • Polyfenoler er konsumert regelmessig over lengre perioder for å forebygge sykdom.
 • Forskjellige polyhenols vil oppføre seg forskjellig i kroppen selv om de er vesentlig alt antioksidanter.
 • Mange forbindelser så som flavonoider og antocyaniner polyfenoler. De fleste friske plante forbindelser er polyfenoler, som begrepet polyfenoler er veldig generell.
 • Polyfenoler er fortsatt forsket og mange har ikke blitt oppdaget, og er ikke fullt ut forstått.
 • Ikke stole bare på konkrete tiltak av antioksidant aktivitet ved vurdering av polyfenoler innholdet i matvarer. Disse tiltakene er ikke i stand til å måle den faktiske potensial, spesifikke helsemessige fordeler av spesifikke polyfenoler, heller ikke de spesifikt måle for polyfenoler. De kan bare måle enkle antioksidanter som vitamin C eller vitamin A.

Advarsler

 • Alkohol kan føre til helseproblemer. Ikke begynne å drikke alkohol for å få helsegevinst.
 • Polyfenoler er ikke medisiner.