Wkeno

Hvordan få den beste service til apoteket

Mens grunnleggende regler for å få en god service gjelder (nemlig å være høflig med selgeren), er det noen flere måter å sikre at du får den beste (og sikreste) av drift da på apoteket. Disse instruksjonene gjelder for både over-the-counter narkotika (som alle kan fritt kjøpe uten å konsultere en lege, for eksempel aspirin, ibuprofen, Coldrex) og reseptbelagte medisiner (som ikke kan kjøpes uten resept, f.eks Diazepam og barbiturater). Så her er hvordan du kan hjelpe på apoteket hjelpe deg.

Trinn

Hvordan få den beste service til apoteket. Før du kjøper stoffet, forteller farmasøyt om alle andre legemidler du kan bruke, uansett hvor ufarlig det kan være.
Hvordan få den beste service til apoteket. Før du kjøper stoffet, forteller farmasøyt om alle andre legemidler du kan bruke, uansett hvor ufarlig det kan være.
 1. 1
  Før du kjøper stoffet, forteller farmasøyt om alle andre legemidler du kan bruke, uansett hvor ufarlig det kan være. Dette gjelder p-piller i tillegg.
 2. 2
  Vit hva apoteket trenger å vite:
  • Nevn noen matallergier du måtte ha, særlig hvis du er laktose intolerant, selv om apoteket ikke spør spesifikt.
  • Noen lever og nyre forhold bør også alltid reises opp.
  • Noen milde antibiotika er OTC. Når du kjøper noen av disse, er det svært viktig å informere apotek dersom du har en historie med overfølsomhet eller unormale reaksjoner på noe antibiotika.
  • Informer apoteket om alder av noen andre du kjøper medisiner for. I utgangspunktet er det fire aldersgrupper: Infant - 0-4, barn - 4-14, Voksen - 14-60, og gamle (eller Geriatrisk) - 60 +. Men alltid oppgi nøyaktig alder på personen.
 3. 3
  Kjenn den såkalte "generisk navn" av medisinene du bruker ofte. For eksempel kan et legemiddel med et generisk navn "acetylsalisylsyre" bli solgt under merkenavnene Aspirin, Asperan, Acetisal, eller mange flere. Den beste måten å gjøre dette på er å skrive ned det generiske navnet på et notat kort som mange medisiner har svært like navn. Dette vil sikre at du ikke tar feil medisinering. Ved å nevne det generiske navnet på et legemiddel, vil du hjelpe apoteket foreslå en skikkelig erstatning.
 4. 4
  Kjenn den "aktive ingrediensen" av dine foretrukne medisiner. For eksempel består Coldrex (en populær anti-influensa preparatet i Europa) av Paracetamol (acetaminofen i USA), koffein, askorbinsyre (som er den kjemiske betegnelse for vitamin C), og andre bestanddeler. Her er den aktive ingrediensen er paracetamol, og de andre er blandet med det for å forbedre dens absorpsjon av systemet, eller for å lindre symptomene mens paracetamol fungerer på årsaken.
  • Dersom apoteket tilbyr spesifikke medisiner for tilstanden din, spør etter alternativer med samme virkestoff. Ofte er det billigere substitutter for dyre medikamenter, deres eneste ulempen er deres mindre kjent produsent.
  • Hvis ditt lokale apotek har gått tom for et stoff du bruker, kan du være i stand til å klare seg med den aktive ingrediensen alene. Dette er bare tilrådelig med OTC medisiner, imidlertid. I alle multi-ingrediens forberedelser, er andelen av ingrediensene og den samlede mengde av blandingen nøye beregnet og målt for å sikre at de utfyller hverandres effekter. For OTC preparater (som Coldrex eksempelet ovenfor) kan du betale for den viktigste aktive ingrediensen alene. For noen reseptbelagte medisiner, ikke ta noen av de aktive ingrediensene alene uansett dosen.
 5. 5
  Kontroller dosen. Når du kjøper reseptbelagte legemidler, be apoteket for å skrive riktig dosering for hver av dem på pakken. På denne måten apoteket vil kunne korrigere eventuelle feil gjort av legen din når du fyller ut. Dette vil også holde deg fra overdoser på en potensielt dødelig stoff du kan ha forvekslet ufarlig.
  • Hver stoffet har en maksimal daglig dose dose, angitt i pakningsvedlegget. For å beregne din daglige dose, multiplisere den angitte aktiv ingrediens for en enkelt tablett (f.eks 500 mg paracetamol) med antall foreskrevne administrasjoner (f.eks 3). Dette gir deg en daglig dose 1,5 gr. (1500 mg). Rådfør deg med apoteket og / eller legen din dersom den beregnede foreskrevet døgndose enn dosen angitt i pakningsvedlegget. Men noen ganger en lege ville forsettlig foreskrive et overmåte dose, er det oftest en feil i den resept som kan koste deg kjære!
  • Aldri endre (øke eller redusere) den dosen som er forskrevet av legen din eller på apoteket.

Tips

 • Foreta en rask beregning av hvor lenge pakken du nettopp kjøpt vil vare, og spør din lokale apotek for å bestille en tilførsel av stoffet tre dager tidligere. Dette vil spare mye frustrasjon, fordi noen reseptbelagte medisiner er ikke i en stor etterspørsel, og ditt lokale apotek kan ikke holde den i store bestander.
 • Spør på apoteket å dobbeltsjekke telle dine medisiner, spesielt hvis de medisiner ble pakket av et annet selskap, eller av en fylling anlegget. Mangel er ganske vanlig.
 • Gi apoteket tilbakemelding på eventuelle nye legemiddel du har tatt. Det vil hjelpe dem i deres jobb.
 • Før du kjøper et nytt medikament, eller en erstatning du ikke har brukt før, sørg for å lese pakningsvedlegget vedlagt for deg. Sjekk for mulige kontraindikasjoner, og sørge for at de indikasjoner matche dine symptomer eller tilstand.

Advarsler

 • Aldri gi eller anbefale medisiner foreskrevet til deg for noen andre, selv om de har symptomer er akkurat som din.
 • Aldri gi medisiner beregnet på voksne bruk for barna. Selv om det er relativt enkelt å beregne enkle og daglige doser av en voksen versjon for å matche det som er foreskrevet til ungen, ikke gjør det, med mindre du har noe annet alternativ. En 30 minutters kjøretur til neste apotek som muligens har barnas form av stoffet er alltid langt rimeligere enn helse og - muligens - livet til barnet ditt!
 • Spør legen eller apoteket før du stopper noen medisiner som du har bivirkninger.