Wkeno

Hvordan feltet kle en elg

Riktig feltet dressing av en elg er svært viktig. Det hjelper til å opprettholde integriteten av kjøttet. Det er også den etiske ting å gjøre. Dette er en del av å være en ansvarlig jeger.

Trinn

Hvordan feltet kle en elg. Skyte dyret først, og når du nærmer deg nøye (helst mot dyrets rygg), bør du være oppmerksom på dyrets øyne å sørge for at den er død!
Hvordan feltet kle en elg. Skyte dyret først, og når du nærmer deg nøye (helst mot dyrets rygg), bør du være oppmerksom på dyrets øyne å sørge for at den er død!
 1. 1
  Skyte dyret først, og når du nærmer deg nøye (helst mot dyrets rygg), bør du være oppmerksom på dyrets øyne å sørge for at den er død! Hvis øynene er lukket, er det ikke død. Hvis den blinker når du forlenge en pinne eller din rifle fat til å berøre et åpent øye, så det er ikke død. Hvis det ikke er dødt, deretter fotografere dyret igjen, å plassere en oppfølging skutt gjennom brystet til å forårsake rask blødning fra lungene, eller eventuelt å treffe hjertet. (A shot gjennom brystkassen området vil skade et minimum av kjøtt og vil produsere massive blødninger fra elg lunger for å sikre en rask død.) Ikke forsøk å kutte sin hals mens den er i live. En oksen elg normalt vil veie mellom 400 og 700 pounds og vil ha gevir med skarpe spisser. Dette dyret er svært sterkt, selv om skadet og skal ikke "behandlet" inntil den er død.
 2. 2
  Hvis du vil montere elg gevir i en skulder mount stil, så du må "cape" fremre halvdel av elg, og du må aldri klippe elgens hals. I utgangspunktet begynner capeing prosessen med et enkelt kutt av hide som er laget rundt kroppen omtrent seks inches bak de fremre skuldre og en andre snitt gjennom skinnet langs ryggraden som begynner ved forrige kutt og ender ved midtpunktet av den vrikke base, ca to inches tilbake fra en linje mellom de to gevir. Etter disse to kuttene er gjort, blir hide trukket (og skilt med kniv punkt uten å trenge skinnet) vekk fra kroppen. Det vil være nødvendig å lage to kutt fra den opprinnelige kuttet som går ned i bakkant av hver forfoten og deretter foreta kutt skille skinnet fra elgens kropp på hvert kne. Det vil også være nødvendig, når cape har blitt flådd mot hodet til bare hodet fortsatt har huden festet å skille elg hode og festet cape fra kroppen ved å skjære gjennom halsen. Holde dette trofeet kaldt og tørt. Så snart som mulig, få dette hodet og cape til taxidermist.
 3. 3
  Sørg for å kutte dyret åpen fra bunnen mellom bena, være forsiktig med å kutte noen av de "guts".
 4. 4
  Nå starter sløying det, starte på nytt fra bunnen av elg og jobbe deg opp til halsen.
 5. 5
  Pass på hvis du kutter elg hode off sørg for å forlate bevis for sex festet til kroppen. (Hver statens jakt forskrifter definerer hva som kreves for bevis på sex.)
 6. 6
  Skjær tarmen fra innsiden av legemet og fjern fra kroppshulrommet
 7. 7
  Så brisket åpne og vinden kutte røret gratis
 8. 8
  Trekk resten av den øvre del av kroppen innvoller ut
 9. 9
  Hold bakbena opp i luften og få litt vann og avløp blodet ut av dyret med litt kaldt vann
 10. 10
  Nå er du ferdig med å kle dyret
 11. 11
  Hvis dyret er ikke på lastebil du trenger for å dra elg med partneren din til lastebil
 12. 12
  Når du får elgen til lastebilen lift del av kroppen på bakluken ha et par folk i seng av lastebilen å trekke den, også å ha noen folk på bakken løfte og skyve mens de andre drar

Advarsler

 • Ikke kutt deg selv med kniv
 • Se opp for den sager skarpe kanten når du klipper brysthulen
 • Når du kutter bekkenbeinet se opp for urinen sac å ikke pop det og sette urin over kjøtt av elg

Ting du trenger

 • En død elg
 • En jaktkniv
 • Tau i tilfelle du trenger å dra den
 • Gerber jakt så, eller tilsvarende
 • Om 02:58 liter vann