Wkeno

Hvordan forbedre hverdagen for funksjonshemmede

Forekomsten av nedsatt funksjonsevne enten fysisk eller psykisk i vårt samfunn er langt mer vanlig enn du kanskje tror.

Sikre at mennesker med funksjonshemming har maksimal livskvalitet er svært viktig ikke bare fordi de er fortsatt menneske som alle oss andre, men at deres verdighet og sosialt velvære ikke bør bli nedgradert bare på grunn av en funksjonshemming. Funksjonshemninger kan oppstå på grunn av sykdom, aldring, ulykker og skader og et bredt omfang av ulike årsaker som kan skje med hvem som helst, eller vil påvirke oss alle på et eller annet stadium i livet.

Det flotte er at det er ikke så veldig vanskelig å bidra til å forbedre en funksjonshemmet persons liv for å gjøre leve enklere, gjøre daglige oppgaver mer komfortabel og vellykket.

Her er noen forslag til hvordan forbedre kvaliteten på hverdagen for en funksjonshemmet person du bryr deg om.

Trinn

Hvordan forbedre hverdagen for funksjonshemmede. Tren behovene til den personen som individ.
Hvordan forbedre hverdagen for funksjonshemmede. Tren behovene til den personen som individ.

Forbedring av hjem og miljø

 1. 1
  Tren behovene til den personen som individ. Hver av oss har ulike behov og ønsker, og til slutt er det viktig å huske at vi er alle mennesker og så har de samme grunnleggende behov. Vi kan også selv opplever uforutsette alvorlig sykdom, skade eller andre problemer, inkludert eldre alder som kan gjøre oss i stand til å være uavhengig.
  Derfor er det veldig lurt å huske på at omfanget av det som kan kalles en funksjonshemming er stor og mens det grunnleggende om behovene er alle like for alle (som trenger å spise, å betale utgiftene, for å holde seg selv og sine omgivelser rent, trygt og sunt etc), de ulike variantene av evne og livsstil behov er helt individuelt, så det rett og slett er ingen one-size-fits-all metode for å forbedre kvaliteten på livet. Det er best å skjelne deres behov fra å tilbringe tid med dem, så vel som å snakke med dem om deres behov som er virkelig den eneste nøyaktige måter å finne ut hva de virkelig ønsker og trenger.
  Et eksempel fra et bredt omfang kan være en person som har degenerative muskel, bein eller lignende mobilitet bekymringer eller problemer som blindhet, døvhet, manglende evne til å snakke osv. Det kan være tilfeller der en person trenger høy omsorg hvor en fulltids omsorgsperson kan må være ansatt utenfor familien, som kan være for alvorlig skade eller sykdom, inkludert mental helse eller psykiske tilstander som autisme, eller de kan trenge lav omsorg for mindre alvorlige skader (etc). Det kan være permanent eller midlertidig omsorg (for eksempel et brukket bein som kan helbrede) og kan være mobil eller trenger mobilitet støtte.
 2. 2
  Vurdere og installere måter eller systemer for å gjøre sine daglige liv enklere i deres hjem. Hva en person trenger alltid vil variere i forhold til de utfordringene de står overfor. Be personen hva som ville fungere for dem, da de vet best. Dersom den funksjonshemmede bor sammen med en annen som ikke har mobilitet hjulpet behov, så er det alltid best å undersøke hvordan det kan være til nytte for både mennesker.
  Noen ganger kan det være større infrastruktur som pusser opp hus og hage, men ikke alle prosjektene er høye kostnader eller høy vanskelighetsgrad. Mens de største endringene er vanligvis for de med nedsatt mobilitet fra brukeren drevet stoler opp til høyt nivå helautomatisk elektrisk rullestol, er det alltid noe relevant for noen. Noen eksempler er:
  En. Større kostnader prosjekter En full eller deltid pårørende, etablering av rullestolramper, utvide hagen stier, haller og døråpninger for rullestolbrukere, forbedret våte området design for personlig hygiene, så vel som i vaskeriet for å vaske klær, kjøkkenet for rengjøring retter osv. De kanskje har lyst eller trenger et soverom med en tilstøtende bad eller bad for raskere tilgang til toalettet om natten.
  2. Medium koster prosjekter Installere en lav klessnor eller en bærbar klær lufting stativ slik at de kan henge opp sine vaske med større letthet, kjøpe lave benker og rullestol-vennlig skrivebord egnet for dem å arbeide på, det være seg for papirarbeid, matlaging, vedlikehold og mending eller hobbyer og håndverk. Senking doorhandles, lysbrytere og gardin trekke ledninger (etter behov). Lave kjøleskap (som bar kjøleskap), benker for mikrobølger osv. Automatiserte reticulation systemer slik hage vanning er fortsatt gjøres på tid (dette kan være svært viktig for en person som verdsetter deres hage). Installere en panikk-knapp eller andre nødtelefon system. Noen modeller kan være en knapp slitt på en kjede som automatisk kan ringe for familiemedlemmer og / eller ambulanse, politi eller brannvesen ved å trykke på en knapp.
  3. Lavpris prosjekter installere handbar tak på bad og toaletter (etc), små vaske kar å rengjøre retter eller klær og andre småting. Det er andre verktøy som hagearbeid rammer å lene eller knele på, og pickup forlengelse verktøy for å plukke opp klær eller søppel og enkel grep kjøkkenutstyr som kan være nyttig.
  Vurdere estetikken i hjemmet. Alle er påvirket av sine omgivelser så mørkt, vil mørke rom påvirker selv de mest målbevisste, munter person. Naturligvis en person med synshemming opp til fullstendig blindhet ikke kan være interessert i den fargen, men ville bli påvirket av fuktighet, dufter, temperatur, lyder etc. Det vil alltid variere per person. Involver funksjonshemmet person og finne ut om sine ideer for å heie opp sine omgivelser. Det kan være et nytt strøk med maling, en ny CD eller MP3-spiller til å spille favorittsanger, instrumental musikk, fortalt historier eller pedagogiske forelesninger (etc), nye gardiner eller persienner, belysning, ekstra møbler etc.
  Spørre været deres selskapet, lokalsamfunnet eller regjering eller sosiale tjenester nettverk har støtte tilskudd til dette behovet. Kommunene har også spesiell tjeneste behov som leverer post til døren i stedet for en postkasse, samle binger fra nærmere huset i stedet for veien-front. Noen private tjenester inkluderer plen-klipping og generell hjem og hage vedlikehold.
  Du bør også vurdere sin økonomistyring. For mange, å bruke et kredittkort eller bankoverføringer er gjennomførbart, men for noen mennesker er det ikke mulig, klok eller foretrekke fremfor dem. En troverdig og ærlig person kan trenge å bli gitt fullmakt og / eller være finans arrangøren om nødvendig for å sikre regninger er betalt, blir selvangivelse fast og at det er kontanter på hånden til å betale for nødhjelp eller nytelse utflukter.

Forbedre sosialt velvære

 1. 1
  Planlegg regelmessige turer eller besøk. Selv de beste møblerte og attraktive boliger kan føles som et forgylt bur, så det gjør en stor forskjell å være i stand til å gå ut til en park, kjøpesenter eller en kafé, eller å planlegge en dagstur ekskursjon for eksempel en eller en tur til den stranden. Selv om en tur kan bare være organisert en dag i måneden, på grunn av din personlige arbeid eller familiens behov, er det mer enn ingenting, og gjør virkelig en forskjell. Se om andre personer i familien din kan også organisere turer eller besøk regelmessig som jo flere folk som kan påta seg å gjøre slike turer, jo større fordel.
  Sjekk med en sosionom for lokalt kjøre dagsturer og andre programmer som samfunnet tilbyr. En sosionom eller annen samfunnstjeneste frivillig kan også gjøre hjemmebesøk, men de vil aldri erstatte familie og gamle venner, derfor sikte på å holde kontakt, det være seg via telefon, e-post eller brevpost hvis besøk er ikke mulig på grunn av lange avstander. Folk kan ofte føle seg forkastet og neglisjert når de ikke lenger kan komme seg rundt like lett som andre mennesker. Å holde kontakten med dem vil la dem vite at de er elsket og ønsket, og at de har noen på hvem de kan stole bør de trenger hjelp.
  Introdusere dem til internett innkjøp av mat og andre hjemkjøring tjenester dersom de er i stand til, eller hvis det er hensiktsmessig. Måltider på hjul og lignende programmer tilby servering av mat av en rekke kvaliteter fra økonomisk til meget høy standard. Dette er en stor tjenester som sikrer levering på døren deres. Ikke glem imidlertid at en og annen godbit av shopping ut, eller nipping ut for en presserende nødvendighet bør fortsatt bli innkvartert i tillegg.
 2. 2
  Hvis de er interessert, finne et kjæledyr for dem. Hvis de er interessert eller i stand, kan kjæledyr være gode følgesvenner. Men husk, de er ikke en erstatning for folk som besøker. Førerhunder er mer enn dyr, men også tjene som gode følgesvenner.
  Det er lurt å sjekke med evnene til den enkelte. Noen kan være i stand til å ta vare på en katt eller hund, som er ganske høye omsorg dyr. Noen foretrekker lavere behov som gullfisk, kanarifugler i bur (etc).
  Betydningen er som så ofte folk som brydde seg ikke føler at de har muligheten til å ta vare på, eller se etter noen eller noe annet. Det gir noen en mye bedre følelse i personlig tillit, selv verdt, mental trivsel og personlig ansvar som kan ta deres sinn av sine egne problemer.
  Elektroniske kjæledyr egentlig aldri tjene samme forbindelse, men de trenger ikke å være dyr, mange mennesker i et bredt spekter av mobilitet eller psykiske utfordringer har interesse for Bonsai eller hagearbeid i potteplanter eller kar.
  Ser etter planter som bonsai kan tjene som en booster til konsentrasjon og kunstnerisk kvalitet, der plante blomster fra små "rote farge" og roser til mer avanserte orkide dyrking gir farge og lysstyrke. Dyrke grønnsaker, frukt eller urter gir praktiske fortrinn og glede.

Administrerende hobbyer og aktiviteter

 1. 1
  Spørre om den funksjonshemmede er interessert i klasser eller andre mer avanserte aktiviteter utenfor hjemmet, for eksempel kunst, er musikk, matlaging, sport osv.. Holde sinnet aktive viktig for deres helse så mye som det er tilfredsstillende. Ikke alle funksjonshemmede er i stand til å flytte inn på høyere utdanning og høyere læring, kan de være i stand til å melde deg på et postalt-grad eller internett selvfølgelig fra en lokal eller spesialist universitet.
  Hvis de er i stand til, tilbud om å innføre den funksjonshemmede til helse Fokustype fitness-programmer eller sport grupper.
  Disse vanligvis spenner fra en mer skånsom aktivitet som Tai chi, vann øvelser og andre typer øvelser for å bedre mobilitet og sirkulasjon, til mer komplekse sport og spill som kajakkpadling, bueskyting eller skyting, basketball, nettball, langdistanse maraton og så på.
 2. 2
  Finn måter som funksjonshemmet person kan gjøre en forskjell for seg selv og bidra til andre. Akkurat som i tidligere avsnitt om å være i stand til å ta vare på en annen gir tilbake en følelse av selvtillit og evne, ikke så lage et bidrag til samfunnet eller andre mennesker.
  Det kan være fornuftig å betale takknemlighet eller takknemlighet til sine kjære eller venner som installerte en ny DVD-spiller eller erstattet en lys verden (etc), mer å være en del av verden og fortsatt en nyttig person for samfunnet, eller for å holde sine ferdigheter i sjakk. Dette kan være frivillige tjenester som strikking tepper eller skjerf for bostedsløse eller for ly dyr, frivillig arbeid som en mentor for andre mennesker med funksjonshemninger, eller finne andre tjenester som de kan gjøre. Det er selskaper som spesialiserer seg på å ansette funksjonshemmede til lønnet arbeid og vil selv organisere transport.
  Hvis de hadde jevnlig vært en del av et religiøst samfunn, kan du se hvordan den enkelte kan fortsatt være involvert i deres samfunn enten i løpet av våren-rensing dager, fundraising (etc).
  Det er viktig å erkjenne at ikke alle funksjonshemmede er i stand til å gjøre en karriere for seg selv, en kvalifisert person som en revisor, arkitekt, kan telefonen baserte selger (etc) fortsatt jobbe hjemmefra med bruk av en datamaskin, så det er lurt for å spørre om deres arbeidsgiver kan finne måter å holde sine ansatte aktivt.

Administrerende helse og velvære

 1. 1
  Bestill en vanlig avtale med en sosionom for å besøke minst en gang i måneden, helst en gang i uken. Dette er for å sjekke om den mentale og fysiske helse, samt en måte å se på forbedring av levende metoder. Det er viktig for når de må snakke med noen, eller trenger høyere nivåer av medisinsk omsorg og hjelp. Disse tjenestene er svært nyttig når pårørende ikke bor lokalt, eller kan nå huset raskt når det er et nødstilfelle.
  Noen private barnehager, lokale kirke, tempel eller moskeer og offentlige sosiale tjenester tilbyr ærend tjenester for funksjonshemmede som ikke kan gjøre det på egenhånd, eller føler ikke kan bruke en datamaskin. Dette inkluderer en rekke ting for glede som å gå på kino, parker, dyreparker, museer og kafeer samt funksjonelle som shopping, frisør turer og andre nødvendige ærend som for eksempel besøk til et apotek eller postkontor. Det er den mest nyttig ting en sjonshemmet person med et kjøretøy kan gjøre for noen funksjonshemmede. Noen ganger den eneste gangen de får ut av huset er til medisinsk avtaler uten denne hjelpen.
 2. 2
  Til slutt forsøke å forstå at å fundamentalt endre en persons liv er å virkelig hjelpe dem å se hvordan de kan endre sin egen og leve sitt eget liv med mening og uavhengig av evne eller uførhet.
  Dette betyr ofte å finne måter som de kan gjenvinne tillit eller evner til å gjøre de jobbene de en gang tok for gitt, eller å hjelpe dem til å utvikle sine egne hjerter og sinn for å bli mer selvstendig, selvsikker og i stand til å leve godt i tider der er ingen andre rundt å hjelpe dem.

Tips

 • Det finnes en rekke organisasjoner i tilværelsen med et fokus på å forbedre helse og velvære for funksjonshemmede. Mens mange av dem er begrenset av mengden av mennesker og finansiering, vil du ikke vite om de kan hjelpe hvis du ikke spør dem.

Advarsler

 • Hvis du ikke er knyttet til noen med en funksjonshemming, eller rundt mennesker med en funksjonshemming, unngå stigmatiserende det. De som er deaktivert kan bli født på den måten, eller hadde en skade eller ulykke. Ingen velger å være deaktivert, men du kan ikke hjelpe noen hvis du har dette problemet med din egen.
 • Av samme token, unngå falsk vennlighet og medfølelse. Det er sant medfølelse som er oppriktig og ekte, men falsk medfølelse er fordi vi ønsker å bli sett å være snill, eller føler at vi er snille.