Wkeno

Hvordan bruke tea tree olje

Tea tree olje (Melaleuca alternifolia) er et antibakterielt desinfeksjonsmiddel som har vært brukt i århundrer som en antiseptisk. Studier viser at tea tree olje behandler noen infeksjoner som er resistente mot antibiotika, inkludert bakterier og sopp hudlidelser. Følg disse trinnene når du bruker tee tree olje til medisinske formål.

Trinn

Hvordan bruke tea tree olje. Bruk tee tree olje til å behandle akne.
Hvordan bruke tea tree olje. Bruk tee tree olje til å behandle akne.
 1. 1
  Bruk tee tree olje til å behandle akne. DAB en bomullsdott eller pad med tea tree olje og henvende seg direkte til de berørte områdene før sengetid. Skyll av tea tree før du vasker ansiktet om morgenen.
 2. 2
  Lag en gurgle løsning for å behandle laryngitt og canker sår. Kombiner en kopp (250 ml) av varmt vann med 3-4 dråper tea treet olje. Gurgle med løsningen to ganger om dagen, helst om morgenen og før sengetid. Etter gargling, spytte ut løsningen og ikke svelge det.
 3. 3
  Bland tea tree olje med sjampo for å behandle flass og hodelus. Legg en dråpe tea tree olje per 1 unse (30 ml) av sjampo.
  • Administrer tee tree olje full styrke for å eliminere flass eller lus. Påfør noen dråper til hodebunnen din rett før sjamponering. Shampoo og skyll.
 4. 4
  Kombiner tea tree olje med tannkrem for å eliminere dårlig ånde.
  • Lag selv munnvann ved å tilsette 3 dråper av oljen til en kopp (250 ml) av varmt vann. Gurgle med løsningen 2 til 3 ganger om dagen, helst etter et måltid. Når du bruker enten tannkrem eller munnvann blandet med tea tree olje, spytte det ut og ikke svelge.
 5. 5
  Bland tee tree olje og vann å behandle en sår hals eller bryst lunger. Hell vann i en stor gryte og ta den med til en byll. Fjern gryten fra varmen og tilsett 2-3 dråper tea tree olje til vannet. Legg et håndkle over hodet, ligner på et telt, og lene seg over potten. Vær forsiktig så du ikke komme for nær dampen for å unngå brannsår.
  • Inhalerer dampen i ca 5 til 10 minutter hver kveld før sengetid. Gjenta denne prosessen til symptomene er borte. Hvis symptomene vedvarer i fem dager eller mer, bør du kontakte lege.
 6. 6
  Påfør tea tree olje til å behandle tånegl sopp. Gni tea tree olje direkte på det berørte tånegl og under tuppen av neglen. Påfør 1-2 dråper tea tree olje. Påfør oljen en gang om dagen, fortrinnsvis ved sengetid.
 7. 7
  Bade i tea tree olje for å berolige såre muskler. Fyll badekaret med varmt vann. Tilsett noen dråper tea tree olje til vannet for å slappe av stramme muskler.

Tips

 • For å unngå følelser, fortynne tea tree olje med en annen base olje, for eksempel olivenolje, før påføring.

Advarsler

 • Ikke ta tea tree olje internt. Oljen skal kun administreres eksternt.
 • Exhibit forsiktighet når bruk av tea tree olje rundt sensitive områder, som for eksempel øyne, slimhinner og kjønnsorganer.
 • Tea tree olje er ikke trygt for bruk av gravide eller ammende kvinner.
 • Hvis du har sensitiv hud, kan tea tree olje forårsake hudirritasjoner, rødhet og kløe.