Wkeno

Hvordan forberede seg til fødselen med yoga

Praksisen med yoga er et verdifullt verktøy i barsel forberedelse. Yoga tilbyr veiledning gjennom praktisering av pusten bevissthet og fysisk trening. Det kan hjelpe deg med å forberede, holde ut og komme seg fra fødsel.

Trinn

Hvordan forberede seg til fødselen med yoga. Bli kjent med pusten.
Hvordan forberede seg til fødselen med yoga. Bli kjent med pusten.
 1. 1
  Bli kjent med pusten. Breath bevissthet er nøkkelen til fødsel forberedelse. Ved å feste bevissthet på noe annet enn intensiteten av en sammentrekning, kan du lære å minske din reaksjon på smerte. Knuger en altfor utmattet muskel fører bare til mer smerte. Ved å fokusere på pusten, oppfordrer du kroppen din til å slappe av så mye som mulig og fremme en følelse av velvære i møte med motgang. Breath bevissthet kan også bidra til å senke blodtrykket og pulsen.
  • Start med å sitte komfortabelt, enten i en stol eller kryss legged på gulvet. Lukk øynene. Føl stige og falle av brystet og åpenhet av magen din. Tillat magen til å føle deg mett og rund og myk. Som pusten blir dypere, la skuldrene og ansiktet for å myke opp. Se etter områder i kroppen som virker anspent eller trøtt og myker dem med hver utpust. La dem gå med utpust.
  • Læring dyp pusting kan hjelpe kroppen fortsette å produsere oxytocin, som hjelper din arbeidskraft fremgang.
 2. 2
  Øve litt positurer. Velg positurer som strekk og styrke beina, hoftene og din side kroppen. Ikke vri eller legge vekt på magen. Yoga bruk i barsel er om kroppen-bevissthet. Hvis du finner en klasse til å delta, bør du. Ikke bare vil du finne litt lindring fysisk, men du kan også gjøre noen venner underveis, se dine buken, og da babyene, vokse sammen. Hvis det ikke er klasse tilgjengelig, prøve noen enkle strekninger som du kanskje har lært, plukke opp en prenatal yoga bok, eller gjør et søk. Finn måter å bevege seg som føles bra for deg. Side strekninger og knebøy bør føle deg fantastisk. Rull skuldrene tilbake og tilbake og gjøre noen nakken strekker seg til hver side. Gjør noen stående fremover bøyer med brede ben: holde knærne myk og henge frem i hoften, rulle opp til stående når du er ferdig.
  • For noen kvinner, liggende flatt på ryggen legge press på nedre vena cava, venen som returnerer blodet fra beina til hjertet, forårsaker svimmelhet, kortpustethet og kvalme. Hvis du finner dette skjer med deg, unngå enhver posisjon som innebærer å ligge flatt på ryggen.
  • Som du får større, vil din følelse av balanse bli påvirket. Ikke prøv å holde positurer i lang tid, og bruke støtte.
 3. 3
  Ikke press. I barsel, er det viktig å lære å slappe av så mye som mulig. Anstrengelse, selv i trening, er ikke nyttig. Lær å slappe av med pusten bevissthet og din positurer for å forbli avslappet under fødsel.
 4. 4
  Avslutt med en 20 minutters avslapning. Dette er det viktigste du kan øve for optimal mind / body helse. Denne praksisen bidrar til lavere blodtrykk og puls, og er gunstig for hovne ben og redusere stress. Legg deg ned på din side, lukk øynene og praktisere pusten bevissthet. Hvis du sovner, det er greit! Nøkkelen er å slappe av så mye som mulig og å få god til det, slik at du kan være avslappet under riene. Hvis du legger merke til deg selv å bli distrahert av tanker eller støy, tegne din bevissthet tilbake til pusten. Bo her i 20 minutter eller mer.
 5. 5
  Øve hver dag, selv om du bare kan få på 5 minutter med rolig pust bevissthet om gangen. Husk at en sammentrekning bare varer noen få minutter.
 6. 6
  Hold positive. Kvinner har vært å gi fødsel i tusenvis av år. De gjorde det, og så kan du!

Anbefalt positurer

 • Skomakers eller Tailor positur (baddha Konasana):
 • Bekken tilt eller Cat-Cow - Hjelper lindre ryggsmerter.
 • Warrior
 • Peker nedover hund

Advarsler

 • Bare ta fatt på en fysisk fitness diett med samtykke fra legen din.
 • Dette er ikke en god tid til å prøve ambisiøse positurer som en headstand eller skulder-stand for første gang.
 • Posisjoner som strekker magemusklene (f.eks dype frem og tilbake svinger, dype vendinger) kan rive og sil muskler fordi graviditet hormoner løsne annet bindevev i mageområdet.
 • Hot eller Bikram yoga klasser er ikke anbefalt for gravide.