Wkeno

Hvordan å sove med tunge nerver

Vi har alle vært der - det er en stor dag fremover, og du virkelig trenger søvn, men så snart du lukker øynene tankene går inn i overdrive og du er lys våken igjen! Her er noen gode teknikker for å sovne til tross for nervene!

Trinn

Hvordan å sove med tunge nerver. Gå til sengs til en fast tid hver kveld.
Hvordan å sove med tunge nerver. Gå til sengs til en fast tid hver kveld.
 1. 1
  Gå til sengs til en fast tid hver kveld. Ikke bli fristet til å være oppe sent eller gå tidlig til sengs, som ikke vil hjelpe deg å etablere en god søvn mønster. Stå opp på samme tid hver morgen - bor i sengen vil ikke hjelpe heller!
 2. 2
  Prøv å ha et varmt bad før du går til sengs. Dette vil slappe av musklene dine og hjelpe deg til å drive av.
 3. 3
  Ha en melk drikke (men ikke sjokolade!). Kalsium er kjent for å berolige frynsete nerver og har en beroligende effekt.
 4. 4
  Prøv noen avspenningsteknikker. En god en er å ligge på ryggen med øynene lukket, og starter på tærne, presse sammen hver av musklene igjen mens du teller til tre og deretter slappe av dem igjen. Når du beveger deg opp kroppen din, gjør dette med hver muskel, puste sakte og rolig.
 5. 5
  Prøv en urtemedisin. Kamille te er et år gammel rette for nerver og søvnløshet, og det vil ikke forlate deg følelsen døsig.
 6. 6
  Lytt til beroligende musikk. Det er noen gode CD-er på markedet spesielt satt sammen for å hjelpe søvn.
 7. 7
  Prøv å ikke plage om hvor lite søvn du får ellers vil dette i seg selv bli en kilde til angst som igjen vil hindre deg i å sove. Hvis du virkelig ikke kan sove, stå opp og gjøre noe før du føler deg sliten nok til å gå i dvale. Gjør noe beroligende og ikke-stimulerende (lese en bok eller høre på rolig musikk for eksempel) i 30 minutter.
 8. 8
  Adressere kilden til nervene. Hva er det som du er nervøs? Snakke gjennom dine bekymringer kan virkelig hjelpe. Hvis din manglende evne til å sove er virkelig påvirker livet ditt vil du kanskje vurdere å søke profesjonell hjelp.

Tips

 • Unngå koffein og tobakk. Koffein er et velkjent sentralstimulerende - men husk at det finnes i kakao produkter også og tobakk inneholder kjemikalier som kan forstyrre søvnen.
 • Prøv å ikke plage om hvor lite søvn du får ellers vil dette i seg selv bli en kilde til angst som igjen vil hindre deg i å sove.
 • Lær å unngå å bli sint eller frustrert med de grunnene du ikke klarer å sove. Ikke prøv å tvinge deg selv til å sove, så det vil bare gjøre ting verre. Bare slappe av, puste sakte, og sette tankene på andre ting enn dine bekymringer i morgen.
 • Unngå alkohol. Alkohol kan hjelpe deg med å få sove, men du er sannsynlig å våkne opp igjen i midten av natten. Det er også en dempende og er sannsynlig å våkne opp om morgenen følelsen forferdelig.

Advarsler

 • Aldri ty til gaten narkotika. De er ulovlige, uforutsigbar og kan gjøre deg usagt skade.
 • Noen mennesker vil ty til sovetabletter. Disse kan være vane forming og bør bare tas hvis foreskrevet for deg av legen din. Aldri ta en annen persons medisinering.