Wkeno

Hvordan gjenkjenne klamydia symptomer (for kvinner)


Klamydia er en farlig STD som kan føre til en rekke komplikasjoner og helseproblemer for kvinner, inkludert kroniske bekkensmerter og infertilitet. Dessverre går klamydia ofte ukjent inntil komplikasjoner allerede har oppstått. Symptomer oppstår hos ca 30% av kvinner, vanligvis innen 1 til 3 uker for infeksjon, og kan identifiseres med følgende informasjon.

Trinn

Hvordan gjenkjenne klamydia symptomer (for kvinner). Nøye merke til endringer i utflod.
Hvordan gjenkjenne klamydia symptomer (for kvinner). Nøye merke til endringer i utflod.

Ta hensyn til gynekologisk helse

 1. 1
  Nøye merke til endringer i utflod. Hvis du opplever uvanlig utflod, kan dette være et tegn på klamydia infeksjon eller en annen seksuelt overførbar infeksjon (STI). Hvis du mistenker at din utflod er unormal, bør du oppsøke gynekolog eller helsepersonell for testing og behandling.
 2. 2
  Ikke ignorer smerte eller svie ved vannlating. Opplever smerter ved vannlating kan indikere en mulig urinveisinfeksjon, klamydia eller en annen STI.
 3. 3
  Sjekk for blødning etter samleie. Noen kvinner opplever små blødninger etter å ha deltatt i vaginalt samleie, og dette symptomet er ofte forbundet med kvinnelige klamydia.
 4. 4
  Ikke overse smertefullt samleie. Dersom du opplever smerte eller ekstrem ubehag under sex, avstå fra samleie til du kan bli undersøkt av helsepersonell og testet for kjønnssykdommer og andre potensielle reproduktive helseproblemer. Chlamydia infeksjoner kan forårsake smerter ved vaginalt samleie for noen kvinner.
 5. 5
  Diskuter rektal smerte eller utflod med en lege. Smerte eller utslipp ved endetarmen er også assosiert med klamydia symptomer for kvinner, og disse symptomene fortjener undersøkelse av helsepersonell. Rektal smerte er mest sannsynlig hos kvinner som deltar i anal sex.

Besøk en helse profesjonell hvis opplever andre symptomer på sykdom

 1. 1
  Hvis du mistenker at du kan ha en klamydia infeksjon eller en annen sti, er det viktig å få testet og begynne riktig behandling så snart som mulig. Klamydia kan vanligvis behandles effektivt med antibiotika. Hvis du har infeksjon, bør din partner testes og behandles som godt for å unngå re-infisere hverandre. Hvis du har flere sex-partnere, er det viktig å riktig å bruke kondom for å redusere risikoen for å pådra klamydia eller en annen STI i fremtiden.
 2. 2
  Ta hensyn til magesmerter og leverbetennelse. Hvis du har opplevd magesmerter og ubehag rundt leveren eller livmor, få testet for klamydia og andre kjønnssykdommer.
 3. 3
  Teste for klamydia hvis du har en sår hals og mistenker deg infeksjon. Oral sex med en infisert partner kan føre til en chlamydia infeksjon i halsen.
 4. 4
  Ikke overse smerter i bekkenet eller korsryggen. Disse kan være tegn på at en klamydia infeksjon har spredt fra livmorhalsen til egglederne.
 5. 5
  Se en lege for kvalme eller feber. Disse kan også være symptomer på en klamydia infeksjon sprer seg i kroppen.

Tips

 • Fordi bare ca 30% av kvinner opplever fysiske symptomer på klamydia, er det viktig å få testet for denne infeksjonen hvis du er seksuelt aktiv. En udiagnostisert klamydia infeksjon kan forårsake livstruende reproduktive komplikasjoner hos kvinner som lett kan forebygges med antibiotika og bruk av barriere prevensjon.