Wkeno

Hvordan leve med herpes

Genital herpes er en seksuelt overført sykdom (STD) som legger latent i kroppen mellom utbrudd. Viruset manifesterer seg gjennom genitale sår som bryter ut under utbrudd. Lære å administrere herpes kan være vanskelig og følelsesmessig utmattende. Følg disse tipsene for å hjelpe deg å lære å leve med genital herpes.

Trinn

Hvordan leve med herpes. Bestrebe seg på å leve en sunn livsstil - Tren regelmessig og spise et godt balansert kosthold.
Hvordan leve med herpes. Bestrebe seg på å leve en sunn livsstil - Tren regelmessig og spise et godt balansert kosthold.
 1. 1
  Bestrebe seg på å leve en sunn livsstil - Tren regelmessig og spise et godt balansert kosthold. Den sunnere du er samlet, vil den sterkere immunsystem være og jo færre utbrudd du vil oppleve.
 2. 2
  Noen rapporterer at alkohol, kan koffein, ris, eller til og med nøtter utløse sine utbrudd. Vurdere å holde en daglig mat journal for å se om du kan finne noe mat triggere du kan lide av.
 3. 3
  Gjør hygiene en prioritet. Sanitære forhold vil fremme renslighet og redusere utbrudd. Dusj minst en gang om dagen, muligens to ganger hvis du begynner opplever symptomer på et utbrudd.
 4. 4
  Aminosyrer og lysin har vist seg å bidra til å redusere utbrudd og behandle nåværende seg - Ta dem i form av vitaminer for å hjelpe supplere ditt daglige kosthold.
 5. 5
  Søke støtte hos andre som kan empathize - Enten det er singler med herpes på en datingside eller en online støttegruppe, som har ubetinget støtte og kjærlighet til andre kan være en stor lettelse under en vanskelig opplevelse.
 6. 6
  Bli kvitt den selvpålagte stigma du har herpes! Du skal ikke føle seg skitten eller skamfull at du har virus, og det bør ikke påvirke din selvfølelse og egenverd.
 7. 7
  Hvis du begynner å oppleve symptomer på et utbrudd, få en resept for legen din, som kan drastisk redusere varigheten av utbruddet og lette smerter og ubehag forbundet med genital sår.

Tips

 • Når blemmer bryte, du mild såpe og vann for å rengjøre dem ofte.
 • Løstsittende, bomull klær, særlig under utbrudd slik at lesjoner kan puste.
 • Informere partneren din om virus før du deltar i seksuelle relasjoner - ikke gjør det er uetisk og uærlig.
 • La din familie og nære venner du stoler vite om herpes, noe som vil utvide din sirkel av støtte.

Advarsler

 • Unngå samleie under utbrudd, eller du kan risikere å overføre det til partneren din.
 • Unngå iført trange undertøy under utbrudd.