Wkeno

Slik beskytter mot en kjønnssykdom

Dette er, som tittelen sier, hvordan de skal beskytte mot en kjønnssykdom. Den beste beskyttelsen er avholdenhet, men for de fast bestemt på å ha sex, her er noen andre måter å beskytte deg selv.

Trinn

Slik beskytter mot en kjønnssykdom. Bruk kondom (ikke bare for samleie, også for oral sex).
Slik beskytter mot en kjønnssykdom. Bruk kondom (ikke bare for samleie, også for oral sex).
 1. 1
  Få testet. Hvis du er fast bestemt på å ha sex, så sørg for at både du og partneren din får testet for kjønnssykdommer. Husk at noen STD tester ikke vil være helt nøyaktig hvis tilstrekkelig tid mellom siste seksuelle møtet, og testen ikke er observert. Et eksempel på dette er HIV-test, som kan ta rundt tre måneder etter at seksuelt møte før du vil vite sikkert om du har HIV eller ikke.
 2. 2
  Bruk kondom (ikke bare for samleie, også for oral sex). Kondombruk er det nest beste som du kan bruke til å beskytte deg mot STD. Det reduserer risikoen for hiv, herpes, syfilis, gonoré, kjønnsvorter og andre ting, men husk at det er fortsatt ikke en god idé å ha sex med en person som har testet positivt for noen av de ovennevnte uavhengig av om du bruker kondom eller ikke.
 3. 3
  Bruk latex barrierer for alle seksuelle handlinger med noen du ikke er i et gjensidig monogamt forhold. Dette kan omfatte latekshansker og / eller tannlege dammer avhengig av handling.
  • Hvis du går til en prostituert, det er en veldig stor sjanse for at du vil få en STD av noe slag.
  • Hvis du velger å sove med en person som har en historie av å sove med en rekke andre mennesker, er sannsynligheten for at du får en STD lavere, men fortsatt høy.
  • Hvis du velger å date noen over tid, bli kjent med dem, finne ut om deres bakgrunn og få testet og deretter sove med dem, er sannsynligheten for at du vil få en STD lite eller ingenting.
 4. 4
  Legg merke til at, å være smart er også viktig å ikke få en kjønnssykdom. Ikke vær tåpelig og gjøre ting som iboende har en høy sannsynlighet / risiko for at du får en STD.

Tips

 • Ikke la partneren din tvinge deg til noe du ikke ønsker å gjøre. Ta forholdsregler.
 • Unngå å komme i situasjoner som kan føre til dårlig dømmekraft (alkohol, narkotika, osv.) Mange ulykker skjer fordi folk blir uforsiktig under påvirkning av stoffer.
 • Bare ha sex med noen du stoler på. Stol på instinktene dine. Hvis du ikke føler deg komfortabel, så bare ikke gjør det.
 • Hvis det er din første gang å ha sex, ta det sakte. Det er greit å være nervøs.

Advarsler

 • Du kan ikke fortelle om partneren din har en STD bare ved å se på dem. Bare en lege kan diagnostisere STD. Noen kan påvises kun ved blodprøver. Mange vet ikke engang klar over at de har en bestemt STD til de får en positiv test på sitt legekontor. STD ikke diskriminert og påvirker alle raser, aldre og økonomiske nivåer.
 • Kondom i et mer generelt er ikke nødvendigvis tilstrekkelig. Prøv å bruke trygge kondom praksis også. Undersøke kondomet før du bruker den for å være sikker på at det ikke er noen rifter eller hull. Pass på at du observere pakken retninger for å sette på en kondom: sørge for at det ikke er noen luftlommer, husk å la 1/2 "plass på spissen heller ikke bruke kondom De er bare bra når Dette omfatter.. hvis du ombestemmer deg og bestemmer seg for å ta kondomet før ejaculating Better safe than sorry:. endre kondom hvis du bestemmer deg for å fortsette senere.
 • Ikke bland sex og alkohol (du kan gjøre ting som du ikke ville gjort ellers).
 • Kondombruk er også et effektivt tiltak for prevensjon når det brukes riktig, men kan det være en god ide å bruke en alternativ metode i off sjansen for at kondomet bestemmer seg for å bryte (for eksempel p-piller). Dette avhenger også av din religiøse ideer og moral.
 • Sex og narkotika er ikke verdt det heller (stoffer som marihuana kan ha de samme effektene som depresjon medisiner, noe som kan redusere mengden av smøring i den kvinnelige fører henne til å nyte seg selv mindre).
 • Noen mennesker er allergisk mot lateks. Vær sikker på at partneren din ikke er allergisk før du bestemmer deg for å bruke en latex kondom. Hvis partneren din er allergisk, det finnes alternativer: polyisopren og polyuretan er to andre materialer at kondomer kan være laget av og fortsatt beskytte mot kjønnssykdommer. Lammeskinn kondomer er IKKE> effektiv mot seksuelt overførbare sykdommer, inkludert AIDS, selv om de fortsatt beskytter mot graviditet.

Ting du trenger

 • En lege å administrere STD test.
 • En kondom for når / hvis du bestemmer deg for å ha sex.
 • Kanskje viktigst av alt, (som er forhåpentligvis også noen du elsker dyrt også) noen du er interessert i å ha sex med.

Relaterte lenker

Center for Disease Control STD informasjon og klinikker