Wkeno

Hvordan helbrede myggstikk

Myggstikk klør fordi du har en liten allergisk reaksjon på spyttet myggen injisert i kroppen før hun bet deg. Den kvinnelige mygg viktigste kilde til mat er blodet til sine ofre, og derfor de fleste mygg mate ut av flere ulike givere i løpet av dagen. Mann myggen biter ikke. Selv om mygg kan overføre alvorlige virus, de fleste biter forårsake noe mer enn mindre irritasjon.

Trinn

Hvordan helbrede myggstikk. Vask det berørte området med såpe og vann etter.
Hvordan helbrede myggstikk. Vask det berørte området med såpe og vann etter.

Del én: medisinsk anbefalt råd

 1. 1
  Vask det berørte området med såpe og vann etter. Dette vil fjerne noen irriterende spytt som fortsatt gjenstår på huden din og hjelpe matbit å helbrede uten infeksjon.
 2. 2
  Ice myggstikk så snart du er klar over at du har blitt bitt. De fleste myggstikk gjør ikke vondt, og slik at du ikke kan oppdage dem i flere timer. Glasur området bidrar til å kontrollere smerte og hevelse.
 3. 3
  Berolige området ved å bruke en salven eller en over-the-counter medisiner beregnet for bruk på insektbitt. Følg anvisningen på pakken for å bruke medisiner.
 4. 4
  Legg enten kolloidalt havremel, natron eller Epsom salt til et bad og suge i badekaret for å kontrollere kløe.

Del to: hjem rettsmidler

 1. 1
  Prøv et hjem rette for lindring av smerte og kløe.
  • Legg akkurat nok vann til noen natron for å danne en pasta. Påfør lim topically til bitt.
  • Bruk en kjøtt mørsalt, slik som Spice last, som inneholder enzymet papain og bland med noen få dråper vann for å lage en pasta. Påføres lokalt, kan denne blandingen hjelpe kontroll kløe og hevelse.
  • Knuse en aspirin og tilsett litt vann for å lage en lime. Aspirin påføres lokalt kan hjelpe til med smerte.
 2. 2
  Innta en over-the-counter smerte medisiner, for eksempel aspirin eller paracetamol. Følg pakken dosering instruksjoner.

Tips

 • Bruk citronella, linalool, og geraniol lys når du slapper av utenfor. Alle disse produktene er kjent for å frastøte mygg kvinnelige. Flertallet av myggstikk skje rundt daggry og skumring når myggen er mest aktiv.
 • Unngå myggstikk ved å dekke alle dine eksponert hud med et insektmiddel når du går utendørs.
 • Du kan også fjerne all stående eller stillestående vann kilder fra eiendommen din for å kontrollere mygg befolkningen, som myggen legger eggene sine i stående vann.

Advarsler

 • Unngå å klø eller plukke på myggstikk, noe som vil føre til ytterligere irritasjon og kan føre til avskalling eller arrdannelse.
 • Det er mulig for en mygg å overføre alvorlige sykdommer fra en donor til den neste, slik som malaria og West Nile virus. Tidlige symptomer på West Nile Virus inkluderer feber, hodepine, muskelsmerter og smerter, og hovne kjertler. Hvis du har symptomer på viruset, se en lege umiddelbart for behandling.