Wkeno

Hvordan lage charcloth

Etter å ha problemer med å opprette en brann via flint og stål? Bruk Charcloth å gjøre prosessen mye enklere.

Trinn

Hvordan lage charcloth. Finn en altoid tinn eller lignende metallbeholder.
Hvordan lage charcloth. Finn en altoid tinn eller lignende metallbeholder.

Hvordan du oppretter

 1. 1
  Finn en altoid tinn eller lignende metallbeholder. Sørg for å rense ut innsiden. Merk: Hvis man bruker en stor del av røye klut på en daglig basis [som i oppvarming de hjem med tre i løpet av vinteren eller ved hjelp av en tre kokk kokeapparat] deretter en større beholder som en 100% metall Quart maling kan eller havregryn kan fungerer også.
 2. 2
  Stikke et hull i toppen med en spiker og hammer eller lignende enhet. Ikke gjør det for stor (det bør være omtrent stor nok til å feste tuppen av en penn gjennom). Hold spiker eller annet verktøy i nærheten.
 3. 3
  Kutt klut i en tomme for en tommers firkanter (ca 2 0,5 cm x 2,5 cm). Større stykker jobber, og vil brenne lenger noe som kan være en fordel hvis knusk er fuktig, men selvfølgelig du bruker opp kluten raskere.
 4. 4
  Velg en 100% organisk fiber som bomull, hamp eller lin klut [fantastisk måte å resirkulere en siste gang 100% bomull skjorter eller jeans]. Sett stoff rutene i container. Fyll beholderen, men ikke forsøk å pakke stoffet ned. Det bør være luftig.
 5. 5
  Sette over bålet og vente. Røyk vil komme ut av hullet etter et par minutter.
 6. 6
  Vent til røyken ikke lenger kommer ut. For større Quart bokser banke kan over og rulle over i glørne av brannen tidvis till røyk lenger kommer ut.
 7. 7
  Fjern tinn fra brannen, eller sette ild ut.
 8. 8
  Plasser neglen eller annet verktøy tilbake i hullet du har gjort i tinn for å stoppe frisk oksygen kommer inn i kjølesystemet kan. Den nylig gjort charcloth innsiden er brennende varmt, og kan spontant antennes hvis du lar for mye oksygen i formen.
 9. 9
  Åpne beholderen når den er avkjølt og du bør ha en svart skinn av kluten du begynte med.

Hvordan du bruker

 1. 1
  Bygge en brann.
 2. 2
  Har knusk klar (for eksempel hyssing avviklet).
 3. 3
  Sett charcloth inn knusk.
 4. 4
  Sett en gnist inn charcloth.
 5. 5
  Sett knusk (med utløste charcloth inne) og blåse før det tar fyr.
 6. 6
  Sett inn satt opp ild.

Problemløsning

 • Hvis kluten er brunaktig og ikke tar en gnist, gjorde du ikke la den stå i brann lenge nok. Vent til røk ikke lenger kommer ut av hullet i formen før tar tinn ut av brannen. Du kan bare prøve igjen med det samme stoffet.
 • Hvis kluten smuldrer til støv ved berøring, så du forlot det på bålet for lenge. Det er nå "overkokte" og ubrukelig. Prøv på nytt med ny klut.

Advarsler

 • Ikke brenn deg selv med brannen og sørg for å la den kan avkjøles før åpningen.

Ting du trenger

 • Altoid container eller lignende metallbeholder
 • 100% bomull eller lin klut, helst ufarget og godt vasket. IKKE bruk syntetiske stoffer som polyster: røyk fra brennende disse stoffene er giftige, og du vil ende opp med en plast goo rot!
 • Brann