Wkeno

Hvordan du bruker en Trangia stormkjøkken

Elsker den store utendørs? Deretter lære å på denne tradisjonelle komfyren. Det er lett, kompakt og allsidig - perfekt for turgåere, og selv for dag fotturister. Og husk, smaker maten alltid bedre når kokte utendørs.

Trinn

Hvordan du bruker en Trangia stormkjøkken. Finn et sted fast og flat å plassere frontruten.
Hvordan du bruker en Trangia stormkjøkken. Finn et sted fast og flat å plassere frontruten.
 1. 1
  Pakk ut ovnen. Ovnen er pakket for å ta opp så lite plass som mulig. Som du ta den fra hverandre, huske hvordan hver brikke passer sammen slik at du kan sette det sammen igjen etter bruk
 2. 2
  Finn et sted fast og flat å plassere frontruten. Ovner bør aldri brukes i teltene, som stoffet at teltene er laget av er svært brannfarlig. Den Trangia kommer med en to-delt frontruten for å holde flammen fra å gå ut hvis det er mye vind Sett den nederste delen av vindskjerm på flatt underlag / bakken.
 3. 3
  Monter brenneren. Fjern lokket av messingplaten enhet og hell i litt denaturert sprit (denaturert alkohol) Aldri mer enn 3/4 fulle!
 4. 4
  Sett på lokket umiddelbart. Sett brenneren omhyggelig i midten av vindskjerm og sette den andre frontruten på plass.
 5. 5
  Tenn en fyrstikk og hold den inn i brenneren. Du vil ikke se flammer, men du vil føle varmen når ånden begynner å brenne.
 6. 6
  Legg pannen. Ved hjelp av håndtaket for å plassere kokekar på metallet støtter inne i vindbeskyttelse.
 7. 7
  Cook. Du kan nå bruke komfyren til å koke vann, eller varme mat i panne eller stekepanne.
 8. 8
  Justere flammen mens matlaging. Bruk den justerbare brenneren for å styre flammen. Bruk alltid håndtaket vedlegg når du setter dette på plass.
 9. 9
  Ferdig mat. Sett den lukkede brenneren på plass for å slå av komfyren. Mangelen på oksygen vil forårsake at denaturert sprit for å slutte å brenne etter bare noen få sekunder. Ikke bruk brenneren lokket til å slukke ovnen, er gummipakning på innsiden av lokket ikke brannsikre og vil brenne og smelte over brenneren din. Fjern brenneren til å sørge for at ilden er slukket. Forlate Trangia avkjøles før du pakker det bort.

Tips

 • Ovnen er mest effektiv hvis det er lite eller ingen vind. Hvis det er vind, vil det fortsatt fungere, men prøv å lage en vind-break nær ovnen ved hjelp av noe ikke-brennbart. Legg også merke til hullene på den ene side av frontruten? Plassere ovnen i forhold til hullene som vender mot vinden.
 • Planlegg på forhånd hvilke typer måltider du vil lage mat på Trangia din. For Field Day vil du bli gitt en hydrert måltid som vil være i en forseglet folie bag. Disse trenger bare å bli satt i en kjele med kokende vann og varmes opp. For D av E må du gi et passende måltid som en gruppe.

Advarsler

 • Du må aldri fylle brenneren når den lyser -. Og fordi flammen er nesten usynlig i dagslys, er det en enkel feil å gjøre Dette er ekstremt viktig! Hvis du prøver dette, vil du umiddelbart finne deg selv å holde en flaske med brennende drivstoff (som du vil da instinktivt kaste bort fra deg selv, sannsynligvis på teltet, andre mennesker etc). For å fylle trygt, bør du la ovnen kjølig nok til å være i stand til å plukke ovnen opp og ta det med til drivstoff flaske (fordi hvis det fortsatt er varmt, vil de denaturert sprit raskt vapourise, skaper en sky av gass som vil sprekke i flammer rundt deg når du prøver å tenne ovnen).
 • Ikke bruk ovner inne telt eller lukkede rom. De karbonmonoksid røyk produsert av camping ovner er skadelige og telt er meget brannfarlig.
 • Før du tenner ovnen: Plasser brenneren DOWNHILL fra noen telt - denaturert sprit vil flyte som vann hvis du slår ovnen over. Fordi utendørs er ikke flat, bruke noen nærliggende steiner for å skape et "reir" for å bidra til å stoppe komfyr / pan velter.
 • Mens matlaging: Ikke ta på brenner - det vil bli veldig varmt! Du kan ikke se flammene i dagslys, men det vil fortsatt brenne deg.
 • Den tryggere måte å bruke det er å helle masse drivstoff i før du begynner matlagingen - hvis du ikke bruker det hele, kan du lagre det til du trenger det, inne i brenneren. Alltid slukke flammen ved å plassere brenneren lokket opp ned på brenneren i 30 sekunder, deretter fjerne den før brenneren er kult - hvis du setter lokket på en varm brenner, vil gummipakningen smelte og brenne. (Pass alltid på at forseglingen kommer unna med lokket når du setter opp ovnen. Og ikke la det falle ut i mørket.)
 • La aldri komfyren uten tilsyn mens det brenner. Ikke la den på lenger enn nødvendig og ikke under noen omstendigheter bør du bruke en ovn for å gi varme - det vil produsere giftige gasser (karbonmonoksid) som kan fylle et telt og kvele deg.
 • Forlat aldri håndtaket på når en pan er på brenneren. Det vil bli veldig varmt og skade deg.

Ting du trenger

 • Dine Trangia ovner som kommer i åtte stykker:
  • en stekepanne
  • et håndtak
  • en kjele (ikke i alle versjoner)
  • en brenner
  • et par panner, og
  • frontruten som kommer i to deler - basen og den øverste halvdelen
 • Denaturert sprit (denaturert alkohol)
 • Fuel flaske. Det er ikke behov for en spesiell beholder. Enhver vanlig beholder, for eksempel en liten plastflaske, er i orden for bruk.
 • Noen passer til å tenne denaturert sprit inne i ovnen