Wkeno

Hvordan bruke en rifle omfang

Scopes hjelpe skyttere ved å tillate dem å se mer presist på lengre avstander. Kraften kan variere fra 1,5 x til 50x for konvensjonelle rifler. Når den plasseres på en rifle, er det ofte "boring observert" fra børsemaker (eller, hvis du monterer det, er det ikke observert i det hele tatt). Når kanonen først blir ført til området, må rifle nulles. Hvilket betyr at på avstand X kulen vil lande akkurat der retikkel er rettet (ikke medregnet for noen vind eller heving endringer). Standard bekjempe rifler eller varmint rifler er vanligvis nullet på 100 meter (vil vi anta, fra nå av, 100 meter er null avstand).

Trinn

Hvordan bruke en rifle omfang. Bestem hvor langt unna målet en kule lander, deretter justere omfanget tilsvarende.
Hvordan bruke en rifle omfang. Bestem hvor langt unna målet en kule lander, deretter justere omfanget tilsvarende.
 1. 1
  Bestem hvor langt unna målet en kule lander, deretter justere omfanget tilsvarende. Dette er den mest vanlige måten å nullstille omfang.
  • De fleste scopes har vind og høydeforskjell knotter som kan snus for å kompensere for unøyaktigheter. Høyden er vanligvis på toppen og påvirker kulen treffpunktet (POI) vertikalt. Den windage er vanligvis på høyre side av omfang og påvirker kulen POI horisontalt.
 2. 2
  De fleste scopes har enten mil-dot eller ballistiplex retikkel som tillater skytteren å enkelt stille opp et skudd på avstander nærmere enn nulles punkt.
  • De fleste scopes kommer med et diagram for å vise basert på kulen kaliber, hastighet og vekt hvor du skal stille opp retikkel. Mens vekt og kaliber er lett å etterligne, er hastigheten en meget spesifikk ting til en rifle. Du vil sannsynligvis nødt til å lage din egen diagrammet for rifle din hvis du ønsker å være så nøyaktig som mulig.
 3. 3
  Vite at mens militære skarpskyttere øve justere vind-alder og høyde for den spesifikke situasjonen, det vanligvis ikke er praktisk for jegere eller fritidsaktiviteter skyttere til nettopp måle vindhastighet og andre faktorer til målet og justere omfanget. Det er ofte best å gjøre omtrentlige beregninger og hold-off retikkel, så re-nullstilling omfanget er ikke nødvendig. Det er mange faktorer som må tas i betraktning når du justerer omfang, her er noen av dem (generelt prioritert rekkefølge
  • Avstand til mål som må beregnes for nullstilling av omfanget. Når den ikke er i ditt nulles avstand, bullet slipp eller stige må tas i betraktning (lese om nullstilling ovenfor).
  • Bullet hastighet påvirker mengden av bullet slipp.
  • Cross vinden påvirker hvor langt til venstre og høyre kulen vil lande. Under 100 meter, er dette vanligvis ikke så stor av en faktor, men med en lettere kule på 300 meter og en 5mph vind, kan kulen ilandføring flytte opp til en fot.
  • Kulevekt er også en stor faktor, spesielt ved lengre avstander. Det vil bestemme maksimal effektiv rekkevidde av en kule (siden tyngre kuler har bedre aerodynamiske koeffisienter), og dermed bullet bane, og hvor mye sidevind vil flytte kulen.
  • Sikter på et mål på en annen høyde (selv om bare noen få meter) enn deg selv er kjent som shot vinkel. Det er en annen variabel som må tas i betraktning.
  • Alle de mindre påvirker ofte ikke vurdert, men de kan fortsatt påvirke bullet flyturen banen. Hode / medvind påvirker langdistanse bullet hastighet og bane. Avstanden fra bakken og bakken temperatur i forhold til ambient (luft) temperatur kan føre bullet heis. Ofte etter en varm dag, når bakken er varmere enn luften, vil det være mindre kule dråpe, og vice versa. Luftfuktighet og temperatur har også liten innvirkning på bullet bane. På ekstremt lange skudd (mer enn 1000 meter) selv krumningen på jorden skal regnskapsføres dersom et ubetydelig-nøyaktig skudd må tas.
  • Det er PC eller PDA kalkulatorer som kan beregne den nøyaktige landing plasseringen av bullet basert på all informasjonen over (minst de viktigste punktene). Kalkulatorene vanligvis antar du re-null din retikkel. Det er den beste måten å være helt nøyaktig, men for blinkskyting der du ikke trenger en one-shot-one-kill, re-nullstilling kan være mye stress.
  • Hvis du gjør justere reticle stillinger, bør du prøve å holde oversikt over hvor mange klikk i hver retning ble brukt, så på slutten av dagen, kan du angi omfanget tilbake på null sitt.
 4. 4
  Juster parallaksen (hvis tilgjengelig) i henhold til avstanden målet ditt er på. Mange scopes (spesielt justerbar-power scopes) tillater skytteren å plassere retikkelet på den samme distansen flyet som målet. Dette er viktig å ta en ekstremt nøyaktig skutt.
  • De fleste parallaxes har avstanden oppført på dem. Selv om disse tallene er ofte gode retningslinjer de er sjelden nøyaktig. Basert på avstanden til målet, skytterens øyeavstand, og kraften i omfang, vil parallaksen endre minutiøst. Parallaxes er ofte svært vanskelig å justere nøyaktig, men med litt trening vil du være i stand til å estimere parallakseinnstillingen posisjon basert på avstanden til målet.
  • En måte å "jukse" parallaksen er å plassere hodet i en lettelse posisjon hvor du kan se svart rundt kanten mens du ser ned omfanget. Bevege hodet og øye for å gjøre det svarte området selv på alle kanter rundt retikkel.
  • Mens parallakse er viktig for en ekstremt presis skutt, en parallax sett på 150-meter (standard avstand for fast parallakse scopes) på 1000 meter, vil retikkelen være på maksimalt åtte inches av (ved kortere avstander vil det være mye mindre - 500 meter på maksimalt en og en halv tomme av).
 5. 5
  Juster omfanget riktig ved å plassere trådkorset i midten av målet ditt på ditt null avstand. Du må kanskje kompensere for avstand, vinkel eller motvind ved å heve eller senke trådkorset, holde midtlinjen på målet.

Tips

 • Avhengig av valgt kule og rifle (du må gjøre forskning eller testing for å finne tilfellet med ditt oppsett) null området kan føre til at kula å være under retikkelen før null, så over etter null, og til slutt faller igjen til (etter en forskjellig avstand) bli foret opp med retikkel igjen (dette kan være 120 meter eller 300, og det vil trolig endre seg fra rifle til rifle, selv i samme kaliber). En annen, mer vanlig, scenario er at kulen klatrer raskere, og fra (si) 40 til 100 meter over retikkel, faller det da å møte din null, og fra da av (100 og flere meter) er under retikkel.

Advarsler

 • Sørg for å følge alle statlige og lokale lover mens skyting. Merk at mange lover om skytevåpen endres drastisk fra stat til stat, og kan til og med bytte mellom fylker eller byer.
 • Skytevåpen kan være svært farlig og med dødelig. De bør kun brukes av erfarne skytevåpen brukere eller under direkte tilsyn av en ekspert skytevåpen instruktør.