Wkeno

Hvordan lage pilspisser


Har du noen gang ønsket å komme i kontakt med din primitive side? Nå kan du ved å lage dine helt egne pilspisser ved å følge disse instruksjonene!

Trinn

Hvordan lage pilspisser. Velg en stein som er sprø og jevn i strukturen og tekstur.
Hvordan lage pilspisser. Velg en stein som er sprø og jevn i strukturen og tekstur.

Ved hjelp av perkusjon flassing:

 1. 1
  Velg en stein som er sprø og jevn i strukturen og tekstur. Se etter en stein som ikke har inneslutninger, frost sprekker eller andre feil. Oppsøk en finkornet bergart eller en stein som ikke har noen korn. Flint, jaspis, kalsedon, kvartsitt og obsidian er best for flint napping. Forvent steinene til brudd i en karakteristisk måte når truffet med bein, gevir eller annen rock.
 2. 2
  Bruk perkusjon flassing å fjerne flak ved å slå kanten av råvaren med en kraftig, skarp slag.
 3. 3
  Velg en myk hammer eller en hard hammer. Bruk en kontrollert streik med en hard hammer. Chip bort store områder med hard rock med en hard hammer. Flake meget sprø bergarter som obsidian med en myk hammer fordi større kontroll er nødvendig.
 4. 4
  Velg noen myk kalkstein, noen sandstein eller en annen myk rock til kjedelig rock kanten. Slipe kanten jobbes kjedelig før du fjerner flake. Denne prosessen hjelpemidler for å hindre kollaps av kanten.

Bruke andre metoder:

 1. 1
  Klemme en enhet på kjernen som blir jobbet i indirekte perkusjon flassing. Bruk begge hender til å chip off flak med presisjon og kraft. Hold en del av ben eller horn mot kjernen med en hånd. Strike det valgte området med den andre hånden til å kutte ut flak.
 2. 2
  Legge press på en kant for å fjerne et flak med trykk teknikk. Bruk bein, gevir tine eller skjerpet hardwood å legge press accurately.A 10 øre kobber spiker plassert i et stykke hardtre å lage et håndtak fungerer godt også. Streik utover og nedover til chip av flak. Vite metoden kan skjerpe og rett ut kantene på en ferdig spyd og chip et verktøy til sin endelige form.
 3. 3
  Anvende høye varme gradvis for å forbedre kvaliteten av et bestemt materiale. Forvent glansen og fargen på fjellet for å endre seg synlig. Teksturen vil slå mindre kornete som forbedrer rockens flassing kvalitet. Bruk varme på små og mellomstore pilspisser, flak eller små områder på pilspissen.
 4. 4
  Gjør en god størrelse brann og la det brenne ned til varm sand og glødende kull. Grave en grop og legge restene av bålet. Plasser varmet stykker av chert i graven og dekke med stein. Bygge en ny brann og la den brenne ut over en 24-timers periode. Fjern de varmebehandlede bergarter.