Wkeno

Hvordan lavere testosteronnivå

Mens testosteron er vanligvis sett på som en "mannlig" hormon, den er til stede i den kvinnelige kroppen også. For kvinner som får høye nivåer av dette stoffet, den ubehagelige bivirkninger som resultat kan forlate mange kvinner lurer på hvordan å senke testosteronnivået å sette en stopper for ubehagelig eller pinlig symptomer. Den gode nyheten er at det finnes en rekke alternativer for å senke testosteronnivået i kvinnekroppen. Mens noen krever medisinering og veiledning fra legen din, kan andre homeopatiske alternativer håndteres riktig hjemme.

Trinn

Hvordan lavere testosteronnivå. Ta oppmerksom på symptomene dine.
Hvordan lavere testosteronnivå. Ta oppmerksom på symptomene dine.

Metode 1: spør legen

 1. 1
  Ta oppmerksom på symptomene dine. Spor symptomer som kan være forårsaket av høye testosteronnivå.
  • Noen av symptomer å se etter inkludere kviser, økt muskelmasse, og en dypere stemme.
  • Ved å identifisere disse symptomene, kan du gi din lege med nødvendig informasjon for å diagnostisere årsaken til din hormonell ubalanse, og den beste metoden for å senke testosteronnivået og behandle eventuelle andre forhold.
 2. 2
  Gjør en avtale med legen din. Hvis du føler det er et problem, har testosteron nivåer testet. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre om det er en underliggende årsak til de varierende hormonnivåer.
  • Høye testosteronnivå kan indikere forhold som polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, som bør behandles av en medisinsk faglig.
  • For mye testosteron kan også resultere i tapte perioder og en økning i kroppens Har-problemer som legen din kan hjelpe deg med å håndtere.
  • Noen studier tyder på at p-piller kan redusere testosteronnivået i en kvinnes kropp, og det er derfor disse pillene er ofte foreskrevet for kvinner med PCOS. Imidlertid kan p-piller føre til ubehagelige bivirkninger hos noen kvinner, og de er ikke riktig for alle. Bare du og din lege kan avgjøre om dette er det beste løpet av handlingen for deg.
  • Et medikament kjent som spironolakton har vist seg å dramatisk redusere testosteronnivået i enkelte brukere. For å behandle denne konkrete saken, er en lav dose spironolakton terapi vanligvis brukes. Dette betyr at pasientene tar en mindre dose av medisinering over en periode på seks måneder for å se positive resultater i hormonnivåer på lang sikt.

Metode 2: endre kostholdet

 1. 1
  Vurdere endringer i kostholdet. Mat har en sterk innflytelse på hormonnivåer, og kan senke testosteronnivået naturlig, uten behov for medisinering.
 2. 2
  Kutte ut godteri. En av de enkleste måtene å se en forbedring i hormon svingninger er å redusere inntaket av sukker og raffinerte karbohydrater. Disse stoffene forårsaker høyt blodsukker, noe som resulterer i høyere insulinnivå. Høyere nivåer av insulin stimulerer eggstokkene til å produsere mer mannlige hormoner.
  • Ved å redusere disse nivåene gjennom kosten kan testosteron nivå reduseres i kroppen så vel.
 3. 3
  Spis mer tofu. Det er blitt funnet at tofu kan redusere testosteron ved å øke nivået av sex-globulin.
 4. 4
  Felle noen pounds. Studier har vist at når fettinntaket reduseres, så gjør din testosteron. Som inkluderer det "gode" fett-flerumettet fett-så ikke ta det til det ekstreme. Men ved å senke din BMI, vil du sannsynligvis lavere testosteronnivå.
 5. 5
  Gå vegetarianer. Studier har vist at forholdet mellom kosttilskudd næringsstoffer og testosteron var signifikant lavere i vegetarianere enn i omnivorer.

Advarsler

 • Hvis du føler det er et problem eller hormonell ubalanse, se din lege er det beste løpet. Du kan velge å endre kostholdet, men med mindre du vet årsaken, ikke symptomet, selv-"medisinering" kan skjule mer alvorlige problemer.