Wkeno

Hvordan diagnostisere en justering problem

Har du treffer en dyp gryte hull siste? Er bilen din tending å trekke eller drive til venstre eller høyre? Eller, kanskje det er for mye "play" i styringsgruppen. Det kan være på tide å finne ut om du har en innretting problemet du kan ha med bilen.

Trinn

Hvordan diagnostisere en justering problem. Eliminere dekk problemer.
Hvordan diagnostisere en justering problem. Eliminere dekk problemer.
 1. 1
  Eliminere dekk problemer. Før du forsøker å diagnostisere en front end justering problem, må du være sikker på at dekkene er ikke forårsaker styring problemer som måtte forekomme.
  • Kontroller lufttrykket på alle fire hjul, og pass på å blåse dem til anbefalt trykk. Du bør finne produsentens anbefalte dekktrykk på etikett festet på førersiden dør.
  • Sjekk for å se at slitebanen (eller dekk mønster) og dekkdimensjon er de samme på begge forhjulene. Du ønsker ikke å ha en søle og snø dekk på den ene siden og en vanlig landevei dekk på den andre siden. Dette, eller en kombinasjon av forskjellige dekktyper eller størrelser, kan føre til at bilen til å trekke den ene eller den andre.
  • Sjekk for å se det dekkene viser uvanlig slitasje eller er skadet. Se over dekket helt. Betyr det ser symmetrisk, runde? Er det biter mangler fra slitebanen? Nøye føler rundt dekket med hånden din for å se om det er misdannelser eller buler, noe som indikerer slitebanen prøver å skille fra de stålbeltene.
 2. 2
  Undersøke front-end justering. Det er forskjellige aspekter til fremre justeringer for bakhjulsdrevne biler. Du kan observere alvorlige innretting problemer med et målebånd og en to fot ved å kontrollere dem. Disse er:
  • Toe-in. Fronten av hvert dekk, ved kjøring rett, peker noe til midtlinjen av kjøretøyet. Dette gir en fordel ved kjøring i svinger, så hvert dekk har lik trekkraft (bit), men hvis den er vinklet innover for mye, bærer på innsiden av dekkets slitebane raskere. Mål foran og bak avstander mellom midtlinjen av dekkene vil gi deg en idé om hvor mye toe-in bilen din har.
  • Castor. Dette er den toppunkter vinkel på senterlinjen av dekket fra forsiden til baksiden. Denne vinkelen er best kontrolleres med en bil butikk front end utstyr, men med mindre kuleledd, kontroll arm foringer, eller king pins er alvorlig slitt, ikke trinse ikke variere for mye.
  • Camber. Dette er verticle vinkel på senterlinjen av dekket vinkelrett på tverrsnittet av bilen. Du kan parkere bilen på et plant underlag, og ved hjelp av en to meter byggherrens (ånd) nivå for å sjekke for å se om de er i lodd.
 3. 3
  Road teste bilen. Drive på en flat, jevn, glatt motorveien og gjøre følgende tester.
  • La din grep på rattet løsner nok til å la bilen gå på egen hånd når du kjører nedover en ganske rett vei på en dag når været er tørt og vinden rolig. Du kan trenge en justering hvis bilen trekker til venstre eller høyre.
  • Sjekk lyder fra fronten av bilen, kjøring sakte lytte etter skraping, klynking, eller sliping lyder. Disse kan indikere overdreven friksjon som dekket slitebanen gnir mot veien, eller andre problemer.
  • Har noen følge deg på et moderat hastighet for å observere foran til bak hjulet justering. Hvis forhjulene ikke sporer i samme sporet som den tilbake, kan du ha en bøyd ramme.
  • Kjør bilen i en veving mønster i en tom parkeringsplass mens noen observerer hjulene. De kan legge merke uvanlig skjev i dekkene, eller høre hjullager lager rare lyder som indikerer problemer.
 4. 4
  Se etter unormal slitasje på dekkene. Du kan ha en justering problem hvis innsiden eller utsiden av front dekkene er slitt. Andre årsaker til ujevn eller unormal slitasje kan omfatte følgende forhold.
  • Slitte struts eller støtdempere kan føre dekk til å sprette mens du kjører, skaper stamgjest i slitebanen.
  • Utslitt eller løse hjullager kan føre til at dekket helle, siden lagrene er det som holder hjulet på plass på bilens spindelen.
  • Slitt eller skadet tie-rod slutter, kuleledd, øvre og nedre kontroll arm foringer (eller kingpins, avhengig av kjøretøyet), og andre styrekomponentene.
  • En slitt eller skadet styremaskiner boks eller pit mann arm.
  • Dårlig kjørevaner som hard svinger, bremsing, eller skrensende kan også forårsake at dekket skader eller unormal slitasje over levetiden til et sett med dekk.
 5. 5
  Ha front end kontrolleres og justeres på nytt og gjenta testene for å sikre at det er gjort riktig.

Tips

 • Innretting problemer er ikke uvanlig og ikke ta en stor del av mekanisk kunnskap for å bekrefte. Likevel er det viktig at du tar bilen til en profesjonell justering butikk. Profesjonelle mekanikere bruker riktig verktøy og utstyr for å sette bilen tilbake til de foretrukne justering innstillinger.
 • En god tid til å se etter unormal dekkslitasje ville bli når du sjekke dekkets inflasjon og når du rotere dekkene.
 • Holde kjøretøyet like lastet. Tunge laster på den ene siden av bilen setter ekstra belastning på hjuloppheng, og kan også føre håndtering problemer relatert til styresystemet.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du kjører din hånd rundt kanten av dekket. Hvis dekket prøver å skille, kan ledningen fra stål belte kan stikke ut og rive hånden åpen.
 • Opprettholde full kontroll over kjøretøyet under testing for styringsgruppen å trekke mot venstre eller høyre.

Ting du trenger

 • Skinnhansker