Wkeno

Hvordan øke blodplater

Blodplater spiller en viktig rolle i blod-koagulering prosess. Farlig blødning kan oppstå både internt og eksternt hvis det ikke er nok blodplater å gjøre deres funksjon. Et lavt antall blodplater kalles trombocytopeni. Av en person er diagnostisert med et lavt antall blodplater og behov for å lære hvordan du kan øke blodplater i kroppen. Rettsmidler for et lavt antall blodplater kan omfatte endringer i kostholdet, medisiner, kirurgi eller transfusjoner. Men før du starter noen av disse behandlingene, bør du kontakte legen din for å finne ut om du har et lavt antall blodplater.

Trinn

Hvordan øke blodplater. Gå til en lege, og få blodprøver og en fysisk eksamen for å avgjøre din blodplater nivå.
Hvordan øke blodplater. Gå til en lege, og få blodprøver og en fysisk eksamen for å avgjøre din blodplater nivå.
 1. 1
  Gå til en lege, og få blodprøver og en fysisk eksamen for å avgjøre din blodplater nivå.
  • En normal blodplater Rekkevidden er 150 000 til 450 000 blodplater per mikro-liter blod.
  • Under en fysisk eksamen, kan en lege ser etter tegn til blødning, slik som blåmerker eller små, røde flekker på huden som kalles petekkier.
 2. 2
  Vite årsakene til et lavt antall blodplater. Disse årsakene kan inkludere graviditet og fødsel, blødninger, redusert produksjon og økt nedbrytning av blodplater, autoimmune sykdommer og bakterier i blodet. Andre tilfeller som kreft, vannkopper, og stråling kan redusere oppsetninger av blodplater.
  • Andre tilfeller som kreft, vannkopper, og stråling kan redusere oppsetninger av blodplater. Blodplater allerede i blodet kan bli ødelagt av medisiner, lupus, og reumatoid artritt.
 3. 3
  Behandle den underliggende årsaken til trombocytopeni å øke antall blodplater. Noen ganger er dette så enkelt som avvikling eller endring av et medikament. Hvis relatert til graviditet, vil blodplatetallet øker vanligvis i løpet av noen uker etter fødselen. Andre hendelser, som for eksempel en autoimmun sykdom, kan kreve at du tar andre tiltak for å bidra til å øke den lave blodplater.
 4. 4
  Supplere din diett med vitamin B12 og folat, eller spise mat høy i disse vitaminene. Vitamin B12 og folat er viktig i produksjonen av blod elementer inkludert blodplater.
  • Matvarer som spinat, sitrusfrukter og tørkede bønner er høy i folat, mens egg, melk, ost, lever og fårekjøtt er høy i vitamin B12.
 5. 5
  Få en trobmocyttransfusjon. Hvis du faller under et visst antall blodplater på flere blodprøver, kan en lege anbefale en blodoverføring for å redusere sjansen for komplikasjoner.
 6. 6
  Fjern milten. Hvis platene er fanget i milten, og dette er årsaken til lavt antall blodplater, kan legen anbefale en splenektomi (fjerning av milten).
  • En splenektomi har en 66 prosent suksessrate for å øke blodplater i blodet. Imidlertid kan operasjonen mislykkes over tid og trombocytopeni kan returnere.
  • Personer under 40 år som gjennomgår en splenektomi har en bedre sjanse til å øke deres antall blodplater.
 7. 7
  Redusere eller eliminere alkoholforbruk. Blodplater nedsatt produksjon, når alkoholen er til stede i blodet.
 8. 8
  Redusere aktiviteter som kan føre til blødninger. Dette kan omfatte kontakt med sport og andre hobbyer hvor sjansen for skader er relativt høy.
 9. 9
  Spør legen din om over-the-counter smerte medisiner som inneholder acetylsalisylsyre eller ibuprofen. Disse medikamentene kan hemme blodplateproduksjon.