Wkeno

Hvordan få stemmen tilbake

Å miste stemmen din kan være en stor ulempe, og kan være forårsaket av straining av stemmen din eller mer alvorlige medisinske tilstander. Mange vokalister og andre personer som bruker sin stemme ved høyt volum i lengre perioder mister sine stemmer fra tid til annen. Hvis tap av stemmen er forårsaket av noe annet enn en overdreven og midlertidig bruk av stemmen din, besøke en lege om din tilstand. Hvis tap av stemmen er forårsaket av den midlertidige anstrengende eller over-bruk av stemmen din, kan du vekke din utvinning i noen få trinn.

Trinn

Hvordan få stemmen tilbake. Hvile stemmen din så lenge som mulig.
Hvordan få stemmen tilbake. Hvile stemmen din så lenge som mulig.
 1. 1
  Hvile stemmen din så lenge som mulig. Bare å snakke på en normal volum kan du løsne belastningen på stemmebåndene som kan føre til en forsinkelse i den totale utvinningen tid. Selvfølgelig nødvendiggjøre visse situasjoner snakker. Begrense bruken av stemmebåndene kan bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen, så prøv å ikke snakke i det hele tatt.
 2. 2
  Hold halsen fuktig. En endring i været eller tørre omgivelser kan irritere halsen. På grunn av dette, kan gi fuktighet bidra til å berolige denne irritasjon. Bruken av hoste drops eller andre pastiller er effektive måter å holde halsen smøres. Ved hjelp av en luftfukter, særlig hvis et tørt miljø er årsaken til vokal irritasjon, kan også bidra til å løse dette problemet. Prøv å unngå tungt koffeinholdige drikker som kan føre til ytterligere irritasjon.
 3. 3
  Unngå syrer. Sure matvarer og drikker som te, sitrusfrukter og sjokolade ikke har noen direkte, positiv effekt på stemmebåndene, men fremme acid reflux. Acid reflux kan forverre betennelser og forverre stemme tap. Den beste måten å kvitte seg med fremmede stoffer og bakterier som kan forlenge stemmen tap er å drikke rikelig med rent vann.
 4. 4
  Gurgle med væsker. Gargling hydrater din hals, myker stemmebåndene og hastigheter prosessen med å gjenopprette stemmen din. Det er over-the-counter munnskyllevann du kan velge å gurgle som også kan bidra til å drepe bakterier i halsen som kan være årsaken din stemme tap.
 5. 5
  Drikk rikelig med vann. Hold kroppen din godt hydrert mens gjenopprette stemmen din. Øke væskeinntaket hjelper halsen produsere et sunt nivå av fuktighet og gjenoppretter tale-funksjoner.
 6. 6
  Vær tålmodig. Stemmebåndene vil gro og gå tilbake til sin normale tilstand over tid. Hvis du er avhengig av stemmen din for arbeid, kan opprettholde tålmodighet være vanskelig, men det er nødvendig.

Advarsler

 • Se en lege hvis stemmen din ikke kommer tilbake innen et par dager. Den utvidede tap av stemmen din kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand som krever legehjelp.