Wkeno

Hvordan man skal håndtere en nylig oppdaget bryst klump

Brystkreft vil påvirke en av åtte kvinner i Europa, en i ni i Canada. En vanlig måte å møte denne sykdommen er ved å føle en ny klump i brystet. Hvis du nettopp har funnet en - hva nå?!

Trinn

Hvordan man skal håndtere en nylig oppdaget bryst klump. Få en god bryst eksamen fra legen din.
Hvordan man skal håndtere en nylig oppdaget bryst klump. Få en god bryst eksamen fra legen din.
 1. 1
  Ikke få panikk! Minst 80% av brystkreft massene ("klumper") som senere vist å være godartet (ikke-kreft). Godartede væskefylte cyster er en vanlig årsak til følbar massene i middelaldrende kvinner. Yngre kvinner kan presentere seg med en solid glatt bryst masse. Dette er også overveldende godartet og kalles fibroadenomas.
 2. 2
  Få en god bryst eksamen fra legen din. Han / hun må forstå at du føler noe unormalt, og mange ganger, vil din lege innspill lette ditt sinn.
 3. 3
  Få en mammogram. Dette er fortsatt den beste screening eksamen rundt og kan gi mye informasjon om en følbar masse. Den mammographer behov for å vite nøyaktig hvor den mistenkelige området eksisterer i brystet, slik at det kan avbildes optimalt.
 4. 4
  Insister på en ultralyd ved tidspunktet for mammografi. Ultralyd avgjør om en nodule i brystet er fast eller flytende fylt. Enkle væskefylte cyster er alltid godartet. Solid massene med myke konturer og "kjedelige / ensformig" interne opptredener er også vanlig godartet (98%). Avvik fra normal utseende klassisk godartet cyste eller fibroadenoma kan kreve videre evaluering ved hjelp av en nål biopsi.

Tips

 • Gå til en avbildning sentrum akkreditert av European College of radiologi eller lignende organisasjon i ditt land. At akkreditering sikrer at senteret bestått prøver som omhandler hvor godt mammografi og bryst ultralyd skal utføres.
 • Hvis du ble diagnostisert med brystkreft kan du velge behandlingsmetode avhengig av stadium av kreft. På et tidlig stadium vil du mest sannsynlig være i stand til å bevare brystet.
 • Lokalbedøvelse er en ganske enkel prosedyre. Hvis du er i USA, numbs bord sertifisert radiolog brystet ganske godt med en lidokain-type bedøvelse og de setter inn nålen for prøvetaking. Etter prosedyren, kan det være lurt å holde en ispose på stedet for opptil 24 timer.... bruker de 20 minutter på, 20 minutter av tommelfingerregel. Dette vil bidra til å redusere eventuell hevelse eller blåmerker som kan oppstå. Også, hvis du kan, unngå blodfortynnende (aspirin, ibuprofen) før biopsi. Dette vil også minske sjansene for blåmerker. Prøv å ikke gjøre for mye med den siden arm for en dag eller så. Du vil bli litt øm, men skal ikke ha smerter. Din lege bør varsles hvis du har smerter.
 • Dersom mammogram og ultralyd finne en nodul eller væskeansamling som ikke passer nøyaktig inn i en godartet kategori, kan en nål biopsi være nødvendig. En liten nål føres inn i nodule hjelp av ultralyd eller mammografi og små prøvene er hentet (etter å ha brukt masse lokalbedøvelse).
 • Denne teknikken har reddet mange kvinner bryst skjemmende kirurgi og er svært nøyaktig.
 • Mest av alt, være veldig, veldig proaktiv med dine leger. Dette er ditt liv.

Advarsler

 • Hvis du etter mammografi og ultralyd ingen masse er sett, er det gode nyheter. Men, hvis du fortsatt føler en abnormitet i brystet etter 2-3 uker ikke avfeie det! Kontakt med lege for det formål av å gjenta forsøkene. Kreft har blitt funnet ved kirurgi med normal mammografi og ultralydundersøkelser av samme område. Det er sjelden, men det skjer.