Wkeno

Hvordan å behandle en hoven kne

En kneet kan virke hoven fra en skade på sener, leddbånd eller menisk, fra leddgikt eller en annen medisinsk problem, eller fra overforbruk. Svellingen kan være innenfor kneleddet eller i det omliggende vev. Folk ringer sistnevnte "vann på kneet." A kraftig skade på det myke vevet rundt kneet kan gi væske-og / eller blod til å akkumulere. Metodene som brukes for å behandle en hoven kne avhenger av om hevelsen er akutt eller kronisk. Denne artikkelen vil gi grunnleggende tips om hvordan å behandle en hoven kne i begge situasjoner.

Trinn

Hvordan å behandle en hoven kne. Hvile kneet og gjøre så lite walking som mulig.
Hvordan å behandle en hoven kne. Hvile kneet og gjøre så lite walking som mulig.

Akutt hovent kne

 1. 1
  Hvile kneet og gjøre så lite walking som mulig.
 2. 2
  Bruk krykker hvis det gjør vondt å strekke ut benet.
 3. 3
  Is direkte på huden på det området av den hovne delen av kneet i ca 20 minutter og deretter ta isen ut i ytterligere 20 minutter. Gjenta to ganger. Gjør dette tre ganger om dagen for å redusere hevelse.
 4. 4
  Hold en varm, fuktig håndkle eller en varmeflaske, eller ta et varmt bad for å lindre eventuelle smerter etter hevelse avtar.
 5. 5
  Pakk kneet i en elastisk bandasje for å bruke komprimering. Prøv en elastisk bandasje med et feste som holder seg til bandasje, slik at du ikke trenger klipp.
 6. 6
  Hold kneet hevet over hjertet ditt mens du ligger nede. Prop kneet og foten på puter eller på armen av sofaen.
 7. 7
  Lindre smerte med over-the-counter smertestillende midler. Hvis smertene vedvarer, bør du oppsøke lege, som kan forskrive et ikke-steroid anti-inflammatorisk eller en muskel relaxer.
 8. 8
  Påfør en aktuell smertestillende som instruert av en farmasøyt. Du kan også prøve en patch som inneholder smertestillende lidokain for smertelindring.
 9. 9
  Gå til legen hvis det er betydelig hevelse, hvis du ikke kan bære vekten på kneet, hvis det er åpenbart misdannelse eller hvis du har feber og rødhet i kneet, noe som kan tyde på en infeksjon. Se også lege hvis du ikke merker bedring etter ca 4 dager. Leddbånd kan være skadet.

Kronisk hovne kneet

 1. 1
  Gå til en fysioterapeut som kan anbefale øvelser for å styrke musklene rundt kneleddet.
 2. 2
  Bruk knebeskyttere som er polstrede hvis du tilbringer en betydelig mengde tid på knærne. Hvis mulig, ta hyppige pauser knestående.
 3. 3
  Bruk erke støtter i dine sko, foreskrevet av en orthotic spesialist. Disse kan forskyve trykket fra den delen av kneet som blir påvirket av osteoartritt og andre medisinske problemer.
 4. 4
  Unngå huk gjentagelser, noe som kan føre til kneproblemer og hevelse.
 5. 5
  Ta kosttilskudd, som glukosamin, som kan være effektive i å redusere svelling og leddgikt smerte.

Tips

 • Bruk en pose frosne erter, plassere en ispose, eller plassere en forseglet pose med ris i fryseren for ising en hoven kne.

Advarsler

 • Anti-inflammatoriske medisiner som aspirin og ibuprofen kan lindre smerter, men kan også gi bivirkninger hvis du tar dem lenger enn anbefalt.