Wkeno

Hvordan å støtte noen diagnostisert med kreft

En kreftdiagnose er en ødeleggende øyeblikk i ens liv, og det er ikke mindre forferdelig for dem i en posisjon til å støtte en kreft lidende. Mens de erfaringer som kreft pasient og støtte personen har vil variere, er det et fellestrekk i å tenke på utfallet og pasientens emosjonelle helse.

Det kan være vanskelig for dem i en support stilling som empati og ønsker å være i stand til å ta bort frykten og smerten involvert for å vite hvordan de skal gi støtte på en måte som vil være mest effektive. Likevel er din støtte rolle helt avgjørende og det er måter å sikre at det er effektivt uten å tømme deg for energi og vilje til å hjelpe.

Trinn

Hvordan å støtte noen diagnostisert med kreft. Være der for kreftpasienten.
Hvordan å støtte noen diagnostisert med kreft. Være der for kreftpasienten.
 1. 1
  Være der for kreftpasienten. Å være tilgjengelig og helt til stede for en kreft lidende er den viktigste formen for mulig støtte. Mange kreftpasienter har kommentert post-utvinning hvordan de oppdaget hvem sine virkelige venner var i den tiden av behandling og gjenvinning. Noen mennesker kan ikke håndtere kreftdiagnose og alle tilhørende emosjonelle bagasjen det bringer og de forlater den lidende alene. Likevel er støtte en helt avgjørende rolle fordi den lidende trenger du å bare være der for dem, å lytte, å holde sin hånd, å være skulder å gråte på, og til slutt å være ikke-dømmende omsorg de trenger så dypt.
 2. 2
  Lytte til deres bekymringer. Diagnose er en vanskelig tid å håndtere fordi det er så mange usikkerhetsmomenter og "hva om er". Det finnes også "hvorfor meg er"? og "dette er min feil. Jeg burde ikke ha oss". Ingen av disse er produktive spørsmål og utsagn, men det er veldig viktig å være ikke-dømmende og å bruke skånsomme måter å hjelpe kreft lidende forstår at dette er en sykdom som rammer uten frykt eller tjeneste og at skylde seg selv vil ikke gi en løsning. Det hjelper virkelig i første omgang å bare lytte som de avlaste bagasjen og avlaste seg av de største bekymringene. Gradvis gi dem positive tilbakemeldinger om sine sjanser, om det faktum at de er et godt menneske som fortjener å trekke gjennom, og til slutt kan komme til scenen for å prøve å motivere dem til å tenke proaktivt om kreftbehandling, sammen med å nå ut til andre kreftpasienter. Det hjelper også å finne litteratur om emnet hvis de er en ivrig leser, ser for saklig, positiv og nøyaktig litteratur.
  • Skuespiller Rashida Jones, hvis mor hadde kreft, sa at det viktigste er ikke så mye om "å være sterk" og late alt er i orden;. Det handler om å finne glede der du kan Denne forestillingen er en god måte å vise situasjonen, slik at du kan akseptere den dystre situasjonen, men likevel finne øyeblikk til å le og til å finne på hva som skjer.
 3. 3
  Være hensiktsmessig nyttig. Det er mange måter du kan hjelpe til en kreftpasient. Mye av dette avhenger av å være årvåken og betaler oppmerksomhet til å se hvor du kan gå inn og ta ansvar som har blitt for mye for kreft lidende. Mange logistikk må håndteres, og det er mulig at du er i best posisjon til å gjøre det. Noen eksempler på områder som kan bidra til en god del omfatter:
  • Møtende kjemoterapi økter med dem, eller i det minste slippe dem av og samle dem til å spare dem å måtte gjøre sin egen vei dit og tilbake.
  • Cooking måltider for dem, frysing måltider, spratt rundt med ferske måltider, etc. Vær oppmerksom på at de som gjennomgår kjemoterapi vil ha svært negative reaksjoner på enkelte matvarer, så spør hva de føler for å spise. En del av å lage måltider inkluderer oppmuntre dem til å spise; energien fra maten er mye som trengs. Undersøke veldig sunne og enkle alternativer som kan fordøyes lett.
  • Oppmuntre dem gjennom dypt ned ganger med historier om mot, positive meldinger, og ren kjærlighet. Eller bestille dem i en massasje, en dag ut til en hendelse de elsker, eller noen andre herlig overraskelse.
  • Hjelpe med barn og kjæledyr. Det er mye som kan gjøres for å lette byrden av bekymring og frykt når en kreft lidende egne omsorgsansvaret er et problem. Tilby å sitte barnevakt / omsorg for barn, får barn til skolen, snakke med barna om hva som skjer, osv. Hvis du er en ektefelle eller partner, berolige den andre halvparten at alt vil bli holdt skip-form så langt som barna er opptatt av da dette vil gi mye av lettelse fra bekymring. Også berolige den lidende som kjæledyr vil bli matet og tendens til når kreften lidende ikke er i stand til å gjøre det. Og gjøre ditt beste for å sikre at tilgangen til barn og kjæledyr leveres når sykehus eller hospice opphold forekommer. Dette vil kreve at du tar på seg en rolle for å organisere og forhandle.
  • Hjelpe dem å sortere ut regelmessige utbetalinger av regninger, priser, etc. Disse tingene kan lett komme bak hvis neglisjert og behandling kan gjøre kreft lidende glemsom - satt på plass prosesser (online pre-set betalinger er et godt valg) og hjelpende hender til sørge for at disse tingene blir tatt vare på
  • Å være sin stemme. Du kan ta sitt budskap til sin arbeidsplass, klubber, kirke, andre venner, etc., hvis de ikke føler seg i stand. Dette kan være til stede med kreft lidende når de prøver å forklare ting, eller bare å være deres stemme selv når de ikke kan møte andre mennesker, måle den beste måten å nærme seg dette gjennom å snakke om dette med kreftpasienten.
  • Håndteringen av sykehus og offentlig byråkrati for dem - de trenger ikke å være bekymret over alt som papirarbeid og fylle ut skjemaer mens de er syke.
  • Stiller spørsmålene til legene kreft lidende ikke vil spørre ut av ærbødighet, frykt, bekymring, osv. Dette er vanskelig fordi du trenger å regne ut hvorvidt det er hensiktsmessig å gjøre dette i nærvær av kreftpasient eller borte fra ham eller henne, og det er også avhengig av pasientens konfidensialitet regler. Prøv å satse på et gjensidig tillitsforhold der kreften lidende aksepterer at du vil stille disse spørsmålene foran ham eller henne, og legen forstår at det er greit å svare på disse spørsmålene fra deg. Dette tar litt sortering ut i starten, men det er vel verdt å gjøre.
  • Hjelpe dem til å ta opp ting som betyr noe for dem. Det kan ikke unngås, kreftpasienter er stirrer døden i øynene, og de vet ikke om de vil gjøre det eller ikke. Uansett hvor positiv outlook deg og kreftpasient ta, eksisterer denne muligheten. Kanalisering frykten og usikkerheten til noe aktivt er viktig og mange kreftpasienter gjør dette ved å skrive en blogg for å holde alle oppdatert, skrive dikt eller historier, skrive brev til folk som er verdifullt for dem. Du kan hjelpe ved å gi de midlene som å gjøre alle disse tingene, og ved å være en skriver for de gangene de er veldig syke og ikke kan gjøre det selv.
  • Fortelle dem at du elsker dem / ta vare på dem regelmessig. Fortell dem masse positive, ting og minne dem om tider da de var veldig sterk / flink / flott i fortiden for å bidra til å gi dem med minne ressurser å trekke på.
 4. 4
  Hjelp kreft lidende nå ut og knytte kontakter med andre i en lignende posisjon. Mens du tilbyr god støtte, det er utrolig dyp forståelse og medfølelse å hente på å koble opp med dem som opplever nøyaktig samme utfordringene. Dette er en svært viktig del av en kreft lidende reise fordi det hjelper dem til å innse at de ikke er alene, at det er andre som opplever lignende frykt og bekymringer, og at mange mennesker gjenopprette. Det er enda måter å få kreftpasienter som er direkte involvert i kreft aktivisme for å støtte aktiviteter rettet mot kreft forebygging og økning i midler til kreft botemidler.
 5. 5
  Vit når du skal gi plass. Kreft er en veldig personlig reise og en meget hard en. Behandlinger er ofte svært smertefullt, ødeleggende, og slitsomt. Det vil være ganger når den beste hjelpen du kan gi er å sikre at kreftpasienten er sikker, komfortabel og alene for å hvile eller. Legg merke til signaler og ta hensyn til. I slike tilfeller må du alltid la dem vite at de kan kontakte deg når som helst ved mobiltelefon, e-post, tekst, etc. og at du vil være tilbake når de trenger deg.
 6. 6
  Forventer at dette vil være svært vanskelig og utmattende. Det vil være følelsesmessige oppturer og nedturer, og ofte er det ingen sikkerhet. Dersom diagnosen er terminal eller uklart, vil det være mye personlig kjemper mellom urealistisk håp og realistisk lettelser av smerte og sorg for pasienten. Du vil bruke mye av tiden å sette på en positiv foran når du er verkende og fallende til brikker inne. Det er viktig å holde seg så sterk som du kan, men det er også viktig for deg å finne folk som kan trøste deg og snakke alt gjennom med deg. Det er ikke en god idé å bære denne byrden alene, og å late som om alt er bra. Etter hvert vil det alt raser ut i svært negative måter hvis du ikke har søkt sunn utgivelse tidligere. For noen søker behandling i løpet av din tid for støtte er en ideell utløp, for andre er det å ha en betrodd venn til å snakke med som er mer fjernet fra kreft lidende enn deg og som har tid til å vie til din ulykkelighet og frykt. Gripe mulighetene til debrief og avlaste deg selv som dette vil holde deg sterkere og bedre i stand til kreft lidende så mye som for deg selv også.
  • Hvis du vet at kreft lidende godt, holde en sterk front foran dem kan være meningsløs og til og med sårende for dem, ofte for folk som er nær i et forhold, er det bedre å finne den lysere siden, som nevnt tidligere, å prøve og finne øyeblikk av latter og sammen stedet for å late ting er i orden. Du vil vite om den lidende foretrekker denne tilnærmingen av åpenhet og ærlighet gjennom din kunnskap om dem som person, bli så styrt av det.

Tips

 • Ta pauser. Selv i perioder med intens, hands-on omsorg, trenger du oppfriskningskurs pauser. Få noen andre til å stå på for de gangene slik at du kan gå ut og gjøre noe annerledes fra sengen våkenetter, kjemoterapi sengepost plikt, lytte til bekymrer hele dagen lang. Du vil være bedre for det, og mer sannsynlig å forbli forståelse og hjelpsomme som resultat.

Advarsler

 • Det er tider når du vil sannsynligvis føle ergerlig, sint, utslitt. Dette er normale følelser og de ​​ikke sist forutsatt at du ikke føler deg skyldig eller angrende for å føle på denne måten. La følelsene gå gjennom, og bli ferdig med dem. Mest sannsynlig at du er i behov av en god søvn og noen timer med fokus på en hyggelig aktivitet å forynge din ånd, slik at du kan komme tilbake til å støtte med din vanlige intensitet og kjærlighet. Forvent følelser å dyppe og stige, du er bare menneskelig. Ikke komme inn i bind at bare fordi kreften lidende lider at du bør være også, som bare vil resultere i alle følelsen dårlig!